∆ιαµάντια ∆αλµατικών Ακτών

Οδικώς, 4 ημέρες

Κροατία-Μπούντβα-Κότορ--Δαλματικές Ακτές-Τίρανα-

ΑΠΟ 215 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΜΠΟΥΝΤΒΑ
Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση για την Μπούντβα με τη μοναδική αρχιτεκτονική, τα δύο χιλιάδων χρόνων στενά δρομάκια και τα όμορφα μικρά καταστήματα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Χρόνος ελεύθερος στη μαρίνα της Μπούντβα όπου βρίσκεται και η παλιά πόλη.
2η ημέρα ΜΠΟΥΝΤΒΑ - ΚΟΤΟΡ - ΜΠΟΥΝΤΒΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρόγευμα. Αναχώρηση για το μεσαιωνικό Κότορ που είναι περικυκλωμένο από ένα τείχος το οποίο ανοικοδομήθηκε από τη Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας τον 14ο αιώνα. Ο κόλπος του Κότορ που είναι το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης, αλλά και η αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης έχουν συμβάλει στην ανακήρυξή του ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την Unesco. Θα περιηγηθούμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος του 12ου αιώνα, καθώς και στον ναό του Αγίου Νικολάου. Έπειτα επιστροφή στην Μπούντβα. Εκεί θα ξεκινήσουμε από την ομώνυμη μαρίνα που βρίσκονται δεμένα πανάκριβα πολυτελή γιοτ. Η μαρίνα είναι βόρεια της παλαιάς πόλης και από εκεί ξεκινά και πεζόδρομος περιπάτου, Σλοβένσκα Ομπάλα. Από εκεί θα περάσουμε την κεντρική πύλη των βενετσιάνικων τειχών για να επισκεφτούμε την Ακρόπολη που κτίστηκε κατά τον 15ο αιώνα στο νότιο τμήμα της παλαιάς πόλης, πάνω στα ερείπια παλιών οχυρώσεων. Το φρούριο που άλλαξε σχήμα και μέγεθος πολλές φορές, στεγάζει τώρα το θέατρο της Μπούντβα.
3η ημέρα ΜΠΟΥΝΤΒΑ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Ντουμπρόβνικ. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγηση στην πόλη του Ντουμπρόβνικ που φυλάσσεται για περισσότερα από 1300 χρόνια, περιτριγυρισμένο από τα στιβαρά και καλοδιατηρημένα τείχη. Βρίσκεται υπό την προστασία της Unesco και χαρακτηρίζεται ως μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα κυριότερα αξιοθέατα που θα δούμε μέσα στην παλιά πόλη είναι ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, όπως ο μητροπολιτικός ναός του προστάτη της πόλης, Αγίου Βλασίου, με τον μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, η μεγάλη κρήνη του Ονοφρίου, το φραγκισκανό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος και το παλαιότερο φαρμακείο της πόλης από την εποχή της δημοκρατίας της Ραγούζας. Δεν θα παραλείψουμε να δούμε τον πύργο του Ρολογιού και τη μικρή κρήνη του Ονοφρίου, καθώς και το Μέγαρο Σπόντζα. Χρόνος ελεύθερος και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.
4η ημέρα ΜΠΟΥΝΤΒΑ - ΤΙΡΑΝΑ - ΤΑΞΙΔΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρόγευμα. Στη συνέχεια αναχώρηση για τα Τίρανα. Χρόνος για γεύμα, καφέ και για μια σύντομη περιήγηση της πόλης. Στη συνέχεια με τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη αργά το βράδυ στην πόλη μας.
Περιλαμβάνονται:
  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αναφέρονται στον τιμοκατάλογο.
  • Πρόγευμα σε μπουφέ στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.