ΖΑΚΥΝΘΟΣ...“Το Φιόρο του Λεβάντε”

Οδικώς, 4 ημέρες

Ζάκυνθος

ΑΠΟ 165 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα 1η ημέρα: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΖΑΚΥΝΘΟΣ - ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ & ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση για την Κυλλήνη με απαραίτητες στάσεις καθ’ οδόν. Επιβίβαση στο πλοίο για Ζάκυνθο, άφιξη στο νησί και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Εκεί μας περιμένει ένα πλούσιο νηστίσιμο δείπνο. Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στη Ζάκυνθο είναι ιδιαίτερο. Σε όλους τους Ιερούς Ναούς η Ακολουθία του Επιτάφιου γίνεται κανονικά. Στην πόλη όμως στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου των Ξένων αυτό δεν γίνεται! Η Ακολουθία αυτή, σύμφωνα με παμπάλαιο τοπικό έθιμο, δεν γίνεται το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής αλλά τις πρώτες πρωινές ώρες του Μεγάλου Σαββάτου και συγκεκριμένα στις 2.00 το πρωί. Στις 4.00 περίπου το πρωί γίνεται η έξοδος του χρυσωμένου και ξυλόγλυπτου Επιταφίου, ενώ χιλιάδες κόσμου παρακολουθούν τις μοναδικές αυτές στιγμές. Είναι η εμπειρία που πραγματικά αξίζει να παρακολουθήσετε! Ο ωραιότατος ύμνος “Τον κύριο υμνείτε...”, τονισμένος στην Ζακυνθινή εκκλησιαστική μουσική και που ψάλλεται από όλους, η ξακουστή “Gloria”, το ¨κομμάτι” (Πρώτη Ανάσταση) και το σπάσιμο των πήλινων σταμνών από τις νοικοκυρές όλων των σπιτιών που διαδραματίζονται κατά την Πρώτη Ανάσταση, θα σας εντυπωσιάσουν. Ακόμα ένα παμπάλαιο έθιμο που θα δούμε τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου είναι οι “Μάντζιες”, η αλλαγή ή “κλοπή” των επιγραφών των καταστημάτων που στο τέλος συγκεντρώνονται στην είσοδο του Δημαρχείου. Το ξενοδοχείο “μας περιμένει” για πρωινό και λίγη ξεκούραση γιατί έπεται μια πραγματικά υπέροχη ημέρα! 
2η ημέρα 2η ημέρα: ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΠΗΛΙΕΣ ΝΑΥΑΓΙΟ - ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΝΑΦΩΝΗΤΡΙΑ - ΜΑΧΑΙΡΑΔΟ - ΛΑΓΑΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ.ΜΑΡΚΟΥ
Αναχώρηση (λίγο πιο αργά!) για την βόρεια πλευρά του νησιού και το παραθαλάσσιο χωριό του Αγ. Νικολάου, όπου θα έχουμε χρόνο για προαιρετική μίνι κρουαζιέρα 1 ώρας, στις φημισμένες Γαλάζιες Σπηλιές. Οι Γαλάζιες Σπηλιές έχουν πάρει το όνομά τους από το χρώμα του νερού που είναι πολύ έντονο και αντανακλάται στους τοίχους των σπηλιών. Ανακαλύφθηκαν το 1897 και κάθε χρόνο προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες. Αποτελούνται από διαδοχικούς θαλάμους που καταλήγουν στην Μεγάλη και τη Μικρή Σπηλιά. Θα συνεχίσουμε με μια όμορφη πανοραμική διαδρομή μέχρι την παραλία του Ναυαγίου. Θα σταματήσουμε σε ένα σημείο από το οποίο μπορούμε να απολαύσουμε την μοναδική θέα της παραλίας από ψηλά και να βγούμε φωτογραφίες. Επόμενη μας στάση η Μονή της Παναγίας της Αναφωνήτριας, γνωστή για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι η παράδοση θέλει την εικόνα της Θεοτόκου να έχει έρθει με θαυματουργό τρόπο στο μοναστήρι από την Κωνσταντινούπολη αμέσως μετά την άλωση. Ο δεύτερος λόγος είναι επειδή συνδέεται με τον βίο του προστάτη του νησιού Αγίου Διονυσίου. Συνεχίζουμε, προς το χωριό Μαχαιράδο όπου θα επισκεφτούμε την εκκλησία των Αγίων Μαύρας και Τιμοθέου μια από τις ομορφότερες εκκλησίες του νησιού, αλλά και σημαντικό τόπο προσκυνήματος. Τελευταίο πέρασμα για σήμερα ο Λαγανάς, το μέρος που κάθε καλοκαίρι νεαροί τουρίστες από κάθε μεριά του πλανήτη, μετατρέπουν σε ένα ξέφρενο πάρτι! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Ακολουθία στην κεντρική πλατεία Αγίου Μάρκου. Η βραδιά συνεχίζεται στο ξενοδοχείο με Αναστάσιμο δείπνο με παραδοσιακή μαγειρίτσα.  
3η ημέρα 3η ημέρα: ΛΟΦΟΣ ΣΤΡΑΝΗ - ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΗ ΜΠΟΧΑΛΗ ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ ΚΑΣΤΡΟ - ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΙΟΥ - ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΕΥΜΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Σήμερα η μέρα μας θα είναι λίγο πιο χαλαρή! Παίρνουμε ένα καλό πρωινό και ξεκινάμε τη μέρα μας με επίσκεψη στον ξακουστό λόφο του Στράνη πάνω από την πόλη της Ζακύνθου, εκεί όπου ο Διονύσιος Σολωμός εμπνεύστηκε τον Εθνικό μας Ύμνο και τους Ελεύθερους Πολιορκημένους. Στη συνέχεια θα πάμε σε μια από τις παλαιότερες γειτονιές της Ζακύνθου την αριστοκρατική Μπόχαλη. Μια περιοχή κατάφυτη από ελαιόδεντρα και πεύκα, η οποία βρίσκεται στο πιο ψηλό σημείο της πόλης. Η θέα είναι μαγευτική καθώς μπορούμε να θαυμάσουμε από ψηλά όχι μόνο την πόλη αλλά και το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου, το λιμάνι, το Αργάσι και τον κόλπο του Λαγανά. Θα κάνουμε και μια επίσκεψη στο βενετσιάνικο κάστρο το οποίο έχει μεγάλη ιστορική σημασία καθώς στο εσωτερικό του τα χρόνια της Ενετοκρατίας υπήρχε η πρωτεύουσα του νησιού. Θα συνεχίσουμε και θα τελειώσουμε τη διαδρομή μας (όσο μας επιτρέπει ο δρόμος να προσεγγίσουμε) με τον Φάρο Κεριού. Εκεί βρίσκεται η μεγαλύτερη σημαία στον κόσμο η οποία είναι ορατή από απόσταση 20 χιλιομέτρων! Επάξια κρατάει μια θέση στο βιβλίο Guinness και έχει ακόμα και δική της ιστοσελίδα! Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο γιατί μας περιμένει ένα παραδοσιακό Πασχαλινό γεύμα με μουσική. Λίγη ξεκούραση θα χρειαστεί γιατί το συγκεκριμένο απόγευμα στην πόλη είναι μοναδικό, κοσμοπολίτικο με πλήθος κόσμου. Ανεπιφύλακτα σας προτείνουμε να αφεθείτε στην ρομαντική ατμόσφαιρα και την νυχτερινή ζωή της γραφικής πόλης.
4η ημέρα 4η ημέρα: ΚΥΛΛΗΝΗ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και επειδή όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν.. κατευθυνόμαστε προς το λιμάνι της Ζακύνθου από όπου θα πάρουμε το πλοίο που θα μας μεταφέρει πίσω στην Κυλλήνη. Παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στην πόλη μας αργά το απόγευμα.  
Περιλαμβάνονται
  • Μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο για την εκτέλεση των περιηγήσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα 
  • Διαμονή στα προσφερόμενα ξενοδοχεία Διατροφή στο ξενοδοχείο σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο 
  • Συνοδό του γραφείου καθόλη τη διάρκεια της εκδρομής 
  • Επίσημο τοπικό ξεναγό σε χώρους όπου απαιτείται σύμφωνα με το πρόγραμμα
  •   Ειδικές παροχές / δώρα τα οποία, εφόσον υπάρχουν, αναγράφονται στο πρόγραμμα της εκδρομής
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης
Δεν περιλαμβάνονται 
  •  Είσοδοι μουσείων/αρχαιολογικών χώρων και δραστηριοτήτων
  •   Δημοτικοί φόροι πόλεων (όπου υπάρχουν), πληρωτέοι στην υποδοχή του ξενοδοχείου
  •   Ξεχωριστές μεταφορές με πλοιάρια, τρένα, μετρό (εφόσον υπάρχουν) 
  • Προαιρετικές / προτεινόμενες εκδρομές ή δραστηριότητες.
  •   Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.