Χώρες Βαλτικής 8 ημέρες (Α)

Αεροπορικώς, 8 ημέρες

Ρίγα-Βαλτικές Χώρες-Χώρες Βαλτικής-Γιούρμαλα --Ελσίνκι-Τάλιν-Τρακάι -Βίλνιους-Βαλτική

ΑΠΟ 695 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ – ΡΙΓΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, έλεγχος και πτήση για την πρωτεύουσα της Λετονίας, την περίφημη Ρίγα. Άφιξη, γνωριμία με τον συνοδό μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Προτείνουμε να μην κοιμηθείτε αργά γιατί από αύριο ένα υπέροχο ταξίδι αρχίζει!
2η ημέρα ΡΙΓΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και ετοιμαζόμαστε για μια όμορφη ξενάγηση στην πόλη. Η παλιά πόλη της Ρίγα είναι από τις καλύτερα διατηρημένες στην ήπειρό μας. Απλωμένη σε μια πεδιάδα που διασχίζει ο ποταμός Daugava, η πόλη «απαντά» στη γραφικότητα του Βίλνιους με τη δική της εντυπωσιακή art nouveau αρχιτεκτονική, την ιστορική παλιά συνοικία Vecriga και τα μεγάλα, πανέμορφα και καταπράσινα πάρκα, κατά μήκος της παλιάς μεσαιωνικής τάφρου, στα οποία η Ρίγα οφείλει μεγάλο μέρος της φήμης της. Στη σημερινή μας ξενάγηση θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, θα δούμε υπέροχα γοτθικά μνημεία, κτίρια διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών, την πλατεία του δημαρχείου καθώς και την πλατεία του καθεδρικού ναού. Θα κλείσουμε την ξενάγησή μας με μία βόλτα στο νεότερο τμήμα της πόλης, όπου θα θαυμάσουμε έργα του σπουδαίου Mikhail Eisenstein και θα επισκεφτούμε το μουσείο με τα αυτοκίνητα - αντίκες Riga Motor Museum. Θα έχουμε χρόνο στη διάθεσή μας για βόλτα και ψώνια στην πόλη.
3η ημέρα ΡΙΓΑ - ΒΙΛΝΙΟΥΣ – ΤΡΑΚΑΙ
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Βίλνιους, την παραμυθένια πρωτεύουσα και την μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας. θα κάνουμε μια επίσκεψη στην περιοχή του Τρακάι, μια πόλη κυριολεκτικά χτισμένη πάνω στο νερό, περιτριγυρισμένη από 200 λίμνες και 21 μικρά νησάκια. Ως έτος ίδρυσης του θεωρείται το 1337, όπου για πρώτη φορά αναφέρεται από τους Τέκτονες Ιππότες, ενώ ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό του Τρακάι είναι η πολυπολιτισμικότητα του, καθώς εκτός από τους Λιθουανούς, για αιώνες έχουν ζήσει εδώ Ρώσοι, Τάταροι, Πολωνοί και Εβραίοι. Τα τρία μεσαιωνικά κάστρα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του, έχουν συνδεθεί με πλήθος θρύλων και παραδόσεων της περιοχής. Σημαντικότερο θεωρείται αυτό που βρίσκεται στο νησάκι της λίμνης Γκαλβέ, του 15ου αιώνα.
Περπατώντας πάνω σε μια ξύλινη γέφυρα φτάνεις στην πύλη του κάστρου (είσοδος δωρεάν). Έχει μια μεγάλη αυλή στην οποία κάποιοι αναπαριστούν εκτελέσεις και μονομαχίες εκθέτοντας και κάποια όργανα βασανιστηρίων.
Υπάρχουν διάφορα εκθέματα διαφορετικών εποχών σε ειδικά δωμάτια. Καταλήγουμε στο Βίλνιους και αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο, ο χρόνος θα είναι στη διάθεσή σας για να απολαύσετε το ιστορικό κέντρο. Ο συνοδός μας είναι εκεί για να σας καθοδηγήσει. Για το βραδάκι σας προτείνουμε μια βόλτα στην παλιά πόλη και στη συνέχεια προαιρετική διασκέδαση για να απολαύσουμε ένα φανταστικό θέαμα με παραδοσιακούς χορούς tango.


 
4η ημέρα ΒΙΛΝΙΟΥΣ - ΤΑΛΙΝ
Μετά το πρωινό μας και χωρίς να χάσουμε χρόνο ξεκινάμε την γνωριμία με την πόλη, η οποία είναι χτισμένη στη συμβολή των ποταμών Βίλνελε και Νέρις. Όπως οι περισσότερες μεσαιωνικές πόλεις, έτσι και η Βίλνα αναπτύχθηκε γύρω από το δημαρχείο, το οποίο είναι Αναγεννησιακού ρυθμού. Θα περπατήσουμε στον κύριο πεζόδρομο, στην οδό Pilies για να φτάσουμε στο πρώτο, ιστορικό πανεπιστήμιο της Βίλνας με το επίσημο όνομα ¨Πανεπιστήμιο Β. Καπτσούκας¨, το οποίο χτίστηκε το 1579. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον Καθεδρικό Ναό της Θεοτόκου, θα περάσουμε από την Πύλη της Dawn με το μοναδικό ξυλόγλυπτο της Παναγίας και θα καταλήξουμε στη συνοικία Ουζούπης στην άλλη πλευρά του ποταμού. Θα εντυπωσιαστείτε από το ναό του Αποστόλου Πέτρου και Παύλου όπως και της Αγίας Άννας, ενώ θα γοητευτείτε από το καταπράσινο περιβάλλον που περιβάλλει την πόλη. Από εκεί θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο και για την πτήση μας στο Ταλίν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΤΑΛΙΝ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΘΕΡΙΝΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΕΤΡΟΥ)
Πρωινή ξενάγηση στο Ταλίν (Talin) κατά τη διάρκεια της οποίας θα περπατήσουμε στον λόφο Τούμπεα (Toompea), όπου θα δούμε το παλιό κάστρο με τον ψηλότερο πύργο της πόλης, το μπαρόκ παλάτι (σημερινό κοινοβούλιο) και τις έξοχα διατηρημένες εκκλησίες του 13ου αιώνα, ενώ θα απολαύσουμε και τη μοναδική θέα στην παλιά και τη σύγχρονη πόλη, το λιμάνι και τον κόλπο του Ταλίν. Η παλιά πόλη – Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO – αποτελείται από δύο επίπεδα και έχει εξαιρετικά καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά τείχη και πύργους. Στην πλατεία της αγοράς δεσπόζει το μοναδικό μεσαιωνικό δημαρχείο, καθώς και το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης. Θα περπατήσουμε στο πάρκο Kadriorg, αφιερωμένο στην τσαρίνα Αικατερίνη, με τα υπέροχα λουλούδια και τη λίμνη των κύκνων και θα επισκεφθούμε το παρακείμενο μουσείο ευρωπαϊκής ζωγραφικής, πρώην θερινό ανάκτορο του Μεγάλου Πέτρου. Θα δούμε επίσης τα ερείπια του μοναστηριού της Pirita, αφιερωμένο στην Αγία Βιργινία.
6η ημέρα ΤΑΛΙΝ - ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΒΑΛΤΙΚΗ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ
Η σημερινή ημέρα είναι στην διάθεσή σας για βόλτα στην πόλη και εξερεύνηση των όμορφων σημείων της. Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να μας ακολουθήσετε σε μια ημερήσια προαιρετική κρουαζιέρα στο Ελσίνκι. Στην εντυπωσιακή πρωτεύουσα της Φιλανδίας, πρώτη στην κατανάλωση καφέ παγκοσμίως και στο κρέας ταράνδου!
Το σήμα κατατεθέν του είναι ο καθεδρικός Λουθηρανικός ναός του. Επιβλητικός, με το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα στους τρούλους του, εντυπωσιάζει με το μέγεθος αλλά και την απλότητά του. Θα βρεθούμε στην παλιά σκεπαστή αγορά του Ελσίνκι, όπου μπορούμε να αγοράσουμε τοπικά προϊόντα και να απολαύσουμε την ιδιαίτερη και άγνωστη φινλανδική κουζίνα. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει το ψάρι και συγκεκριμένα ο σολομός, ο οποίος μαγειρεύεται και μαρινάρεται με πολλούς και ευφάνταστους τρόπους. Ένα ιδιαίτερα θετικό στοιχείο αυτής της αγοράς είναι πως, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, πρόκειται για ένα σημείο που προτιμούν οι ντόπιοι κάτοικοι για την καθημερινή έξοδο ή το φαγητό τους. Πολύ κοντά στην αγορά βρίσκεται το λιμάνι με τα ferry boat, που με μια σύντομη διαδρομή στη γκρίζα Βαλτική θάλασσα, μας οδηγούν μέσα σε περίπου 15 λεπτά στο φρούριο Suomenlinna που βρίσκεται σε ένα από τα πολυάριθμα νησάκια γύρω από την πόλη του Ελσίνκι. Το φρούριο αυτό αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και χτίστηκε τον καιρό που η Φινλανδία ακόμα αποτελούσε μέρος της Σουηδίας και ονομαζόταν Sveaborg. Το σημερινό του όνομα Suomenlinna, σημαίνει φρούριο των Φινλανδών. Εκτός όμως από το φρούριο, στο νησί συναντάμε και μια εκκλησία, η οποία χτίστηκε το 1854 ως ανατολική ορθόδοξη εκκλησία για τους Ρώσους στρατιώτες που στάθμευαν στο νησί. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι ο τρούλος της εκκλησίας λειτουργεί παράλληλα και ως φάρος. Πίσω στην πόλη, υπάρχουν αρκετά ακόμα να εξερευνήσουμε. Το Εθνικό Μουσείο της Φινλανδίας Kansallismuseo,  την πολυσύχναστη πλατεία Narinkka την ξύλινο ναό Kamppi, που μας εντυπωσιάζει με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του. Άλλος ένας ιδιαίτερος ναός είναι η εκκλησία Temppeliaukio, η οποία είναι ουσιαστικά χτισμένη μέσα σε έναν επιβλητικό και μυστηριώδη βράχο. Άλλα σημεία ενδιαφέροντος αποτελούν η ρόδα του Ελσίνκι, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το ιστορικό μουσείο του Ελσίνκι, ο Σιδηροδρομικός Σταθμός της πόλης, το μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Kiasma, το Εθνικό Μουσείο Τέχνης Ateneum, το μνημείο Sibelius και το Κοινοβούλιο. Έχοντας αυτές τις όμορφες εικόνες, θα επιστρέψουμε στο Ταλίν.
7η ημέρα ΤΑΛΙΝ - ΠΑΛΑΤΙ ΚΑΝΤΡΙΟΡΓΚ - ΡΙΓΑ
Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για επίσκεψη στο Παλάτι Κάντριοργκ το οποίο χτίστηκε από τον Τσάρο Πέτρο τον Α΄για την γυναίκα του Κατερίνα. Η ονομασία του στα εσθονικά και στα γερμανικά σημαίνει η κοιλάδα της Κατερίνας. Το παλάτι, το οποίο ολοκληρώθηκε το 1725 χτίστηκε στα πρότυπα των ιταλικών βιλών, σχεδιάστηκε από Ιταλό αρχιτέκτονα και αποτελείται από ένα κεντρικό κτίριο και δύο ακόμα πλαϊνά κτίσματα, αποτελώντας ένα από τα καλύτερα παραδείγματα της μπαρόκ αρχιτεκτονικής σε ολόκληρη τη Βόρεια Ευρώπη. Μετά τον θάνατο του Τσάρου Πέτρου, η Κατερίνα δεν επισκεπτόταν πολύ συχνά το παλάτι, αν και αργότερα υπήρξε η θερινή κατοικία των περισσότερων Ρώσων ευγενών, από την Ελισάβετ, κόρη του Πέτρου, της Μεγάλης Αικατερίνης της Ρωσίας ως το Νικόλαο τον Β’ τον Ρωμανό. Από την ανεξαρτησία της Εσθονίας, το παλάτι του Καντριόργκ στεγάζει το Εθνογραφικό Μουσείο του Ταλίν, και λειτουργεί μέχρι σήμερα ως Μουσείο Τέχνης της Εσθονίας. Στη μεγάλη συλλογή του υπάρχουν πάνω από 900 πίνακες ζωγράφων της Δυτικής Ευρώπης αλλά και Ρώσων από τον 16ο ως τον 20ο αιώνα, γλυπτά και πολύτιμοι λίθοι. Αξιοθέατο επίσης αποτελούν, οι υπέροχοι κήποι μπροστά στο παλάτι σε μία έκταση περίπου 1000 στρεμμάτων με λουλούδια και δύο αντικριστών λιμνών.
Μέσα από αυτή την όμορφη διαδρομή θα καταλήξουμε στην Ρίγα για την τελευταία μας σε αυτό το ταξίδι διανυκτέρευση.
8η ημέρα ΡΙΓΑ - ΓΙΟΥΡΜΑΛΑ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Τελευταία μας μέρα, παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και εφόσον επιστρέφουμε προς Αθήνα, μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής. Αν επιστρέφουμε προς Θεσσαλονίκη επειδή η πτήση είναι λίγο πιο αργά προλαβαίνουμε να κάνουμε μια επίσκεψη στη θάλασσα! Η Γιούρμαλα (Jūrmala) αποτελεί το μεγαλύτερο θέρετρο της Βαλτικής. Πρόκειται για μια περιοχή μήκους 32 και πλάτους 3 χιλιομέτρων, με υπέροχες παραλίες από λευκή άμμο, που βρίσκεται ανάμεσα στον Κόλπο της Ρίγας στην Βαλτική Θάλασσα και τον ποταμό Λιέλουπε. Αν θέλετε να κάνετε μπάνιο στη Βαλτική μην ξεχάσετε το μαγιό σας, αν πάλι προτιμάτε τις ελληνικές ακτές κάντε μια βόλτα κατα μήκος της παραλίας και απολαύστε ένα γεύμα σε τοπικό παραδοσιακό εστιατόριο. Από εκεί θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής μας.
Οι εικόνες σβήνουν και μεταφέρονται στη μνήμη μας, όπου καταχωρούνται και μένουν ως μία εμπειρία ζωής!
Σημείωση:
Στις αναχωρήσεις 1/8 και 8/8 η διαμονή μας θα είναι στην πόλη Tartu, αντί του Ταλίν, στο ξενοδοχείο Dorpat 3* plus στην καρδιά της πόλης.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :
  • Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις της ΑΙR BALTIC
  • Ενδιάμεση πτήση Βίλνιους - Ταλίν
  • Αποσκευές : 1 χειραποσκευή (55X40X20εκ) και 1 προσωπικό αντικείμενο (30χ40χ10εκ) συνολικού βάρους έως 8kg & 1 αποσκευή έως 23kg / άτομο.
  • Διαμονή για 7 διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία που αναγράφονται στον τιμοκατάλογο
  • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Μεταφορές - περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Έμπειρος συνοδός εκδρομής
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :
  • Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι Αεροδρομίου : 230€
  • Εισιτήρια εισόδων σε αξιοθέατα, δημοτικοί φόροι πόλεων
  • Ημερήσια κρουαζιέρα στο Ελσίνκι 90€ ανά άτομο
  • Δεν περιλαμβάνεται ασφάλιση covid .(αφορά το 70% της κάλυψης των εξόδων) Η ασφάλιση αυτή είναι προαιρετική αλλά προτείνουμε να την πάρετε όσο ακόμα η πανδημία δεν έχει τελειώσει οριστικά.

Για να εξασφαλίσουμε για εσάς το καλύτερο αποτέλεσμα με ένα πλήρες πακέτο ασφάλισης, έχουμε έρθει σε συμφωνία με την ΑΝΑΞ insurances προσφέροντας έναν συνδυασμό καλύψεων από την INTERAMERICAN ιδιαίτερα σημαντικές οι καλύψεις για ακύρωση λόγω νόσησης πριν την αναχώρηση και η κάλυψη εξόδων λόγω νόσησης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Κόστος ανά άτομο : 20 ευρώ.