Χώρες Βαλτικής

Αεροπορικώς, 7 ημέρες

Βαλτική-Βίλνιους-Τάλιν-Ρίγα

ΑΠΟ 560 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ – ΒΙΛΝΙΟΥΣ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Αναχώρηση νωρίς τα ξημερώματα και μέσου ενδιάμεσου σταθμού (Ρίγα), φτάνουμε στο Βίλνιους, την παραμυθένια πρωτεύουσα και την μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας. Χωρίς να χάσουμε χρόνο ξεκινάμε την γνωριμία με την πόλη, η οποία είναι χτισμένη στη συμβολή των ποταμών Βίλνελε και Νέρις. ‘Οπως οι περισσότερες μεσαιωνικές πόλεις, έτσι και η Βίλνα αναπτύχθηκε γύρω από το δημαρχείο, το οποίο είναι Αναγεννησιακού ρυθμού. Θα περπατήσουμε στον κύριο πεζόδρομο, στην οδό Pilies για να φτάσουμε στο πρώτο, ιστορικό πανεπιστήμιο της Βίλνας με το επίσημο όνομα ¨Πανεπιστήμιο Β. Καπτσούκας¨, το οποίο χτίστηκε το 1579. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον Καθεδρικό Ναό της Θεοτόκου, θα περάσουμε από την Πύλη της Dawn με το μοναδικό ξυλόγλυπτο της Παναγίας και θα καταλήξουμε στη συνοικία Ουζούπης στην άλλη πλευρά του ποταμού. Θα εντυπωσιαστείτε από το ναό του Απόστολου Πέτρου και Παύλου όπως και της Αγίας Άννας, ενώ θα γοητευτείτε από το καταπράσινο περιβάλλον που περιβάλλει την πόλη. Ήρθε η ώρα να τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο γιατί λίγη ξεκούραση είναι απαραίτητη. Το απόγευμα μπορείτε με την καθοδήγηση του συνοδού να κάνετε μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο ή μια επίσκεψη σε οτιδήποτε επιθυμείτε. Μια καλή πρόταση είναι το Μουσείο των θυμάτων της γενοκτονίας εκεί όπου βρισκόταν η έδρα του πρώην αρχηγείου της KGB, απέναντι από την πλατεία Lukiskes. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΒΙΛΝΙΟΥΣ – ΤΡΑΚΑΙ
Μετά το πρωινό μας θα κάνουμε μια επίσκεψη στην περιοχή του Τρακάι, μια πόλη κυριολεκτικά χτισμένη πάνω στο νερό, περιτριγυρισμένη από 200 λίμνες και 21 μικρά νησάκια. Ως έτος ίδρυσης του θεωρείται το 1337, όπου για πρώτη φορά αναφέρεται από τους Τεύκτονες Ιππότες, ενώ ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό του Τρακάι είναι η πολυπολιτισμικότητα του, καθώς εκτός από τους Λιθουανούς, για αιώνες έχουν ζήσει εδώ Ρώσοι, Τάταροι, Πολωνοί και Εβραίοι. Τα τρία μεσαιωνικά κάστρα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του, έχουν συνδεθεί με πλήθος θρύλων και παραδόσεων της περιοχής. Σημαντικότερο θεωρείται αυτό που βρίσκεται στο νησάκι της λίμνης Γκαλβέ, του 15ου αιώνα. Περπατώντας πάνω σε μια ξύλινη γέφυρα φτάνεις στην πύλη του κάστρου (είσοδος δωρεάν). Έχει μια μεγάλη αυλή στην οποία κάποιοι αναπαριστούν εκτελέσεις και μονομαχίες εκθέτοντας και κάποια όργανα βασανιστηρίων. Υπάρχουν διάφορα εκθέματα διαφορετικών εποχών σε ειδικά δωμάτια . Eπιστρεφουμε στην πολη και ο χρονος θα ειναι στη διαθεση σας για να απολαυσετε το ιστορικο κεντρο. Ο συνοδος μας ειναι εκει για να σας καθοδηγησει. Για το απόγευμα σας προτείνουμε μια βόλτα στην παλιά πόλη του Βίλνιους και στη συνέχεια προαιρετική διασκέδαση για να απολαύσουμε ένα φανταστικό θέαμα με παραδοσιακούς χορούς tango.
3η ημέρα ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΡΟΥΝΤΑΛΕ - ΛΟΦΟΣ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΩΝ - ΚΑΟΥΝΑΣ - ΡΙΓΑ
Πρωινό και αφήνουμε την πρωτεύουσα της Λιθουανίας για να κατευθυνθούμε βόρεια προς τη Ρίγα. Η διαδρομή όμως δεν είναι αδιάφορη. Πρώτα θα κάνουμε στάση στο ανάκτορο Ρούνταλε, χτισμένο τον 18ο αιώνα από τον μέγα αρχιτέκτονα Ραστρέλι, έδρα του Ερνστ Γιόχαν φον Μπούρεν, Δούκα του Κόρλαντ. Επόμενη στάση στο Λόφο των Σταυρών, στην περιοχή Σιαιουλάι, τόπο προσκυνήματος του Λιθουανικού καθολικισμού. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε το Κάουνας, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας, στη συμβολή των ποταμών Nemunas και Neris. Περπατώντας στην περιοχή του κάστρου και ατενίζοντας πανοραμικά την πόλη διαπιστώνουμε ότι πολλά στοιχεία της πολιτισμικής και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς διατηρούνται μέχρι και σήμερα. Ανάμεσα τους βρίσκονται η εκκλησία της Αγία Γερτρούδης, το Δημαρχείο της πόλης, το οποίο ονομάζεται επίσης και “Λευκός Κύκνος” αλλά και ο Καθεδρικός Ναός. Το απόγευμα θα μας βρεί στην περίφημη πρωτεύουσα της Λετονίας, την γραφική Ρίγα όπου θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο. Το βράδυ μπορείτε να κάνετε μια πρώτη βόλτα στο ιστορικό κέντρο για να γνωρίσετε την καλοκαιρινή νυχτερινή ζωή της πρωτεύουσας.
4η ημέρα ΡΙΓΑ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ - ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗ ΓΙΟΥΡΜΑΛΑ
Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και ετοιμαζόμαστε για μια όμορφη ξενάγηση στην πόλη. Η παλιά πόλη της Ρίγα είναι από τις καλύτερα διατηρημένες στην ήπειρό μας. Απλωμένη σε μια πεδιάδα που διασχίζει ο ποταμός Daugava, η πόλη «απαντά» στη γραφικότητα του Βίλνιους με τη δική της εντυπωσιακή art nouveau αρχιτεκτονική, την ιστορική παλιά συνοικία Vecriga και τα μεγάλα, πανέμορφα και καταπράσινα πάρκα, κατά μήκος της παλιάς μεσαιωνικής τάφρου, στα οποία η Ρίγα οφείλει μεγάλο μέρος της φήμης της. Στη σημερινή μας ξενάγηση θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη, θα δούμε υπέροχα γοτθικά μνημεία, κτίρια διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών, την πλατεία του δημαρχείου καθώς και την πλατεία του καθεδρικού ναού. Θα κλείσουμε την ξενάγησή μας με μία βόλτα στο νεότερο τμήμα της πόλης, όπου θα θαυμάσουμε έργα του σπουδαίου Michail Eisenstein και θα επισκεφτούμε το μουσείο με τα αυτοκίνητα - αντίκες Riga Motor Museum. Επειδή όμως είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, δεν μπορούμε να παραλείψουμε μια επίσκεψη στη θάλασσα! Η Γιούρμαλα (Jūrmala) αποτελεί το μεγαλύτερο θέρετρο της Βαλτικής. Πρόκειται για μια περιοχή μήκους 32 και πλάτους 3 χιλιομέτρων, με υπέροχες παραλίες από λευκή άμμο, που βρίσκεται ανάμεσα στον Κόλπο της Ρίγας στην Βαλτική Θάλασσα και τον ποταμό Λιέλουπε. Αν θέλετε να κάνετε μπάνιο στη Βαλτική μην ξεχάσετε το μαγιώ σας, αν πάλι προτιμάτε τις ελληνικές ακτές κάντε μια βόλτα κατα μήκος της παραλίας και απολαύστε ένα γεύμα σε τοπικό παραδοσιακό εστιατόριο.
5η ημέρα ΡΙΓΑ (ΚΑΣΤΡΟ ΙΠΟΤΩΝ ΤΟΥΡΑΪΝΤΕ - ΣΙΓΚΟΥΛΝΤΑ - ΤΑΡΤΟΥ) - ΤΑΛΙΝ
Αναχωρούμε σήμερα για την πρωτεύουσα της Εσθονίας, το Ταλίν. Στη διαδρομή μας, θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά κάστρα της Λετονίας, το κάστρο Τουράιντα. Το όνομά του θα πει «Κήπος του Θεού» και κατασκευάστηκε το 1214 ως κατοικία του Αρχιεπισκόπου, στη θέση ενός προγενέστερου ξύλινου κάστρου. Στους αιώνες που ακολούθησαν, το κάστρο κατακτήθηκε από Πολωνούς, Σουηδούς και Ρώσους, ενώ μετά την πυρκαγιά του 1776 καταστράφηκε και ερημώθηκε. Από το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα ξεκίνησε η σταδιακή αποκατάστασή του. Σήμερα αποτελεί το πιο επισκέψιμο κάστρο της χώρας. Φεύγοντας από τη Λετονία, μας καλωσορίζει η Εσθονία, η τρίτη χώρα της Βαλτικής που επισκεπτόμαστε. Καθώς κατευθυνόμαστε προς το Ταλίν, θα σταματήσουμε σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της χώρας, την Σίγκουλντα (Sigulda), πόλη του αθλητισμού, των πάρκων, των θρύλων και της Ιστορίας. Στη συνέχεια θα μπούμε στην Εσθονία, στο Τάρτου (Tartu), την αρχαιότερη πόλη της χώρας, όπου θα δούμε το πανεπιστήμιό της, το αρχαιότερο της Βόρειας Ευρώπης. Επίσης, θα περπατήσουμε στο παλαιότερο τμήμα της πόλης, όπου θα επισκεφθούμε την αναστηλωμένη εκκλησία του Αγίου Ιωάννη με τα μοναδικά αγαλματίδια από τερακότα. Στη συνέχεια, θα δούμε τον λόφο Ντομ, ένα ρομαντικό πάρκο με τις μικρές γέφυρες του Αγγέλου και Διαβόλου, τα ερείπια του καθεδρικού ναού του 13ου αιώνα, του μεγαλύτερου των Βαλτικών χωρών, καθώς και την πλατεία του Δημαρχείου, που είναι ένα καλοδιατηρημένο δείγμα αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα. Το απόγευμα φτάνουμε στο Ταλίν όπου θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο. Το βράδυ με την καθοδήγηση του συνοδού μας, μπορείτε να κάνετε μια πρώτη βόλτα στο ιστορικό κέντρο για να γνωρίσετε την καλοκαιρινή νυχτερινή ζωή της πρωτεύουσας
6η ημέρα ΤΑΛΙΝ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΘΕΡΙΝΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΕΤΡΟΥ)
Πρωινή ξενάγηση στο Ταλίν (Talin) κατά τη διάρκεια της οποίας θα περπατήσουμε στον λόφο Τούμπεα (Toompea), όπου θα δούμε το παλιό κάστρο με τον ψηλότερο πύργο της πόλης, το μπαρόκ παλάτι (σημερινό κοινοβούλιο) και τις έξοχα διατηρημένες εκκλησίες του 13ου αιώνα, ενώ θα απολαύσουμε και τη μοναδική θέα στην παλιά και τη σύγχρονη πόλη, το λιμάνι και τον κόλπο του Ταλίν. Η παλιά πόλη – Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO – αποτελείται από δύο επίπεδα και έχει εξαιρετικά καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά τείχη και πύργους. Στην πλατεία της αγοράς δεσπόζει το μοναδικό μεσαιωνικό δημαρχείο, καθώς και το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης. Θα περπατήσουμε στο πάρκο Kadriorg, αφιερωμένο στην τσαρίνα Αικατερίνη, με τα υπέροχα λουλούδια και τη λίμνη των κύκνων και θα επισκεφθούμε το παρακείμενο μουσείο ευρωπαϊκής ζωγραφικής, πρώην θερινό ανάκτορο του Μεγάλου Πέτρου. Θα δούμε επίσης τα ερείπια του μοναστηριού της Pirita, αφιερωμένο στην Αγία Βιργινία.
7η ημέρα ΤΑΛΙΝ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για μια τελευταία βόλτα στην πόλη. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής. Οι εικόνες σβήνουν και μεταφέρονται στη μνήμη μας, όπου καταχωρούνται και μένουν ως μία εμπειρία ζωής!
Περιλαμβάνονται:  
1. Αεροπορικά  εισιτήρια με απευθείας πτήσεις
2. Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
3. Πρωινό καθημερινά
4. Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
5. Συνοδός του γραφείου
6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης. 


 

Δεν περιλαμβάνονται:
Φόροι αεροδρομίου, δημοτικοί φόροι πόλεων, είσοδοι μουσείων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.