Χριστούγεννα στο Λονδίνο, 6 ημέρες αεροπορικώς από Θεσσαλονίκη

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Λονδίνο-Αγγλία-Βρετανικό Μουσείο-Κάστρο του Γουίντσορ-Οξφόρδη

ΑΠΟ 695 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Λονδίνο – Ξενάγηση πόλης – Βρετανικό Μουσείο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Αγγλίας. Άφιξη στο Λονδίνο και γνωριμία με την πόλη. Στον δρόμο για το ξενοδοχείο θα πραγματοποιήσουμε μια πρώτη περιήγηση στις φωταγωγημένες χριστουγεννιάτικες συνοικίες της πόλης, που θα συναντήσουμε στη διαδρομή μεταξύ του αεροδρομίου και του ξενοδοχείου μας. Στη συνέχεια, θα περάσουμε από το φημισμένο Κensington, το Knightsbridge και τα περίφημα Harrods. Συνεχίζουμε διασχίζοντας το πολυσύχναστο σταυροδρόμι της Ευρώπης, το Hyde Park Corner και περνώντας από το παλάτι Buckingham, το Αββαείο του Westminster και την πλατεία των κοινοβουλίων, με τον περίφημο ωρολόγιο πύργο Big Ben, θα απολαύσουμε την αριστοκρατική και επιβλητική υπόσταση της Βρετανικής πρωτεύουσας. Το London Eye, το City του Λονδίνου και οι ουρανοξύστες της ανατολικής πλευράς, με το υψηλότερο κατασκεύασμα της Δυτικής Ευρώπης, το Shard of Glass, θα μαγνητίσουν τα βλέμματα μας. Έπειτα, θα δούμε μια ακόμη πλευρά του μεσαιωνικού αλλά και βικτωριανού Λονδίνου, τον περίφημο Πύργο του Λονδίνου και τις γέφυρες Tower Bridge και London Bridge. Θα κλείσουμε την πρώτη μας γνωριμία με το Λονδίνο με επίσκεψη στο Βρετανικό μουσείο, το τρίτο σημαντικότερο μουσείο του κόσμου. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα γλυπτά του Παρθενώνα, μια από τις διασημότερες συλλογές ελληνικών αρχαιοτήτων. Το βράδυ, με τη συνοδεία του ξεναγού μας, μπορείτε να κάνετε έναν περίπατο μέχρι το Covent Garden, όπου μπορείτε να πιείτε μια μπύρα στη βικτωριανή pub, Lyceum Tavern, στο βρετανικό μουσείο ή στο ατμοσφαιρικό bistrot-restaurant Neptune με τα υπέροχα θαλασσινά ή να πάρετε δείπνο σε κάποιο από τα υπέροχα art deco εστιατόρια του Covent Garden, όπως το Balthazar και το Tuttons ή ακόμη και το καλύτερο καφέ της πόλης, το Delaney, στο Αldwych. Απολαύσετε ένα cocktail στο roof garden του Me London ή ένα από τα περίφημα cocktail του Dandelyan στο Sea Containers, που βρίσκεται σε μια από τος πιο φαντασμαγορικές όχθες του Τάμεση.
 
2η ημέρα Προαιρετική εκδρομή στο ανατολικό Λονδίνο – Αστεροσκοπείο Greenwich
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Σήμερα μπορείτε να ακολουθήσετε την προαιρετική μας εκδρομή στο ανατολικό Λονδίνο. Θα ταξιδέψουμε κατά μήκος του Τάμεση, επισκεπτόμενοι τις πασίγνωστες γέφυρες London Bridge και Tower Bridge, πριν περάσουμε στα Docklands για να περπατήσουμε στα βήματα του Jack του Αντεροβγάλτη. Η ξενάγησή μας θα μας προσφέρει φαντασμαγορικές όψεις από το Λονδίνο μέχρι το Greenwich, συμπεριλαμβανομένων πολλών ιστορικών αξιοθέατων και της νέας οικιστικής περιοχής των Docklands και του Canary Wharf. Στο γραφικό Greenwich, λίκνο της ιστορίας της βρετανικής ναυτιλίας, φιλοξενείται το Βασιλικό Αστεροσκοπείο, καθώς και το Ναυτικό Μουσείο. Μετά την επιστροφή μας, μπορείτε να διαθέσετε τον χρόνο σας στην πόλη και με τις προτάσεις του τοπικού μας συνοδού να επισκεφθείτε τα μέρη που εσείς θέλετε ιδιωτικά. Η δική μας πρόταση είναι να επισκεφθείτε προαιρετικά το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Madame Tussaud’s, το περίφημο ενυδρείο του Λονδίνου ή τον πασίγνωστο τροχό της χιλιετηρίδας, το London Eye. (Κόστος προαιρετικής εκδρομής: 45€ για τους ενήλικες & 35€ για τα παιδιά )
 
3η ημέρα Λονδίνο – Επίσκεψη στο γραφικό χωριό Datchet (25 χλμ.) - Κάστρο Ουίνδσορ (2,5 χλμ.) – Λονδίνο (30 χλμ.)
Παίρνουμε ένα καλό πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για το μαγευτικό χωριό Datchet, όπου το 1215 υπογράφτηκε η περίφημη Magna Carta. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στην επίσημη κατοικία της βασιλικής οικογένειας τα τελευταία 860 χρόνια, το περίφημο Windsor Castle. Εκεί θα χαθούμε στους ατέλειωτους διαδρόμους του μεγαλύτερου σε χρήση κάστρου - παλατιού στον κόσμο. Οι αίθουσες με τις πορσελάνες, η αίθουσα των δείπνων του Waterloo, του ιπποτικού τάγματος Order of Garter, οι αίθουσες υποδοχής του Βασιλιά και της Βασίλισσας και ο διάδρομος του Αγίου Γεωργίου είναι μόνο μερικά από τα σημεία που θα δούμε. Στο τέλος της περιήγησής μας μας περιμένει η περίφημη σκεπαστή Βικτωριανή αγορά. Πρόκειται για μια από τις γραφικότερες αγορές της Αγγλίας που διατηρεί αναλλοίωτη την αρχιτεκτονική του 18ου και 19ου αιώνα. Βρίσκεται στην καρδιά του πανέμορφου χωριού στις όχθες του Τάμεση με το επιβλητικό Κάστρο να δεσπόζει στον χώρο. Επιστροφή το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης και η πρότασή μας είναι μια επίσκεψη στο χριστουγεννιάτικο must-see της πόλης, το πολυκατάστημα με τις πιο φανταχτερές βιτρίνες Harrods, για ψώνια ή για ένα γεύμα στα περίφημα food halls.
 
4η ημέρα Λονδίνο – Περίπατος στο Southbank – Westminster
Μετά από το πρωινό σήμερα, σας προτείνουμε έναν περίπατο στην ομορφότερη όχθη του Τάμεση, στο Southbank. Θα ακολουθήσουμε νότια κατεύθυνση μέχρι τον Τάμεση. Θαυμάζοντας το πανόραμα που σχηματίζεται στην Millenium Bridge, μεταξύ του καθεδρικού του Αγίου Παύλου και της Tate Modern, θα βρεθούμε στη νότια όχθη. Από εκεί και με κατεύθυνση προς τα ανατολικά, θα περιπλανηθούμε από τα Docklands έως το φουτουριστικό κτίριο του Δημαρχείου του Λονδίνου και την περίφημη Tower Bridge. Το γραφικό επίνειο του Λονδίνου, το St Catherine’s Docks, όπου πλήθος ταχύπλοων και ιστιοφόρων σκαφών βρίσκουν ασφαλές καταφύγιο, αλλά και τα χαρακτηριστικά βικτωριανά πλακόστρωτα δρομάκια, όπου κάποτε σύχναζε ο Jack ο Αντεροβγάλτης, μπορούν να είναι η πρώτη μας επίσκεψη. Στη συνέχεια μπορούμε να κάνουμε μια στάση για γεύμα σε κάποια από τις pub της νότιας όχθης ή να συνεχίσουμε με προορισμό το London Eye και τη γέφυρα του Westminster. H πλατεία των κοινοβουλίων, το Big Ben, το Αββαείο του Westminster και το πάρκο St James, με τα πάνω από 135 είδη πουλιών και τους περίφημους μαύρους κύκνους, αποτελούν σημεία αναφοράς της βρετανικής πρωτεύουσας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας  το μεσημέρι.
 
5η ημέρα Λονδίνο – Οξφόρδη (70 χλμ.) – Στράτφορτ απόν Εϊβον (60 χλμ.) – Λονδίνο (120 χλμ.)
Σήμερα ακολουθήστε μας σε μια ολοήμερη προαιρετική εκδρομή σε μια από τις κοντινές στο Λονδίνο κομητείες. Αφού διασχίσουμε την κομητεία του Buckinghamshire, πρώτος μας σταθμός θα είναι η Οξφόρδη, πασίγνωστη πανεπιστημιούπολη που αποτελεί θεμέλιο της Αγγλοσαξονικής εκπαίδευσης και σκέψης. Θα επισκεφθούμε κολλέγια όπως το Balliol, που από το 1263 έχει τη φήμη των πιο πολιτικά ενεργών φοιτητών και το πασίγνωστο από τις ταινίες του Harry Potter, Christchurch College. Στη συνέχεια, διασχίζοντας τα χωριά των Cotswolds, το χαρακτηριστικότερο δείγμα της Αγγλικής επαρχίας στην περιοχή των Μidlands, το Enstone, το Woodstock με την έδρα του δούκα του Marlborough και το Shipston-on-Stour θα φτάσουμε στο πανέμορφο και γραφικό Stratford-upon-Avon, χτισμένο στις όχθες του Avon, την πόλη που γεννήθηκε ο θεατροφιλόσοφος Shakespeare. Οι γραφικές όχθες του ποταμού, τα βικτωριανά σοκάκια, τα ξυλόγλυπτα σπίτια που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα, η εκκλησία της Αγίας Τριάδας, όπου έχει ταφεί ο Shakespeare, θα αποτελέσουν σημεία αναφοράς της επίσκεψής μας. Αξίζει ένας περίπατος στα μικρά στενά σοκάκια, με τα χαρακτηριστικά σπίτια ή μια επίσκεψη στο γενέθλιο σπίτι του Shakespeare και το Βασιλικό θέατρο. Εμείς σας προτείνουμε να γευματίσετε σε κάποιο τοπικό εστιατόριο ή pub της γραφικής πόλης. (Κόστος προαιρετικής εκδρομής: 90€ για τους ενήλικες & 70€ για τα παιδιά )
 
6η ημέρα Λονδίνο - Αεροδρόμιο – Πτήση επιστροφής
Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας, θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο για τη μεταφορά στο αεροδρόμιο και την πτήση της αναχώρησης για τη Θεσσαλονίκη.
               
Πτήσεις με Ryanair & Wizz Air

22/12 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΟΝΔΙΝΟ  06:10 – 07:40
27/12 ΛΟΝΔΙΝΟ – ΘΕΣΣΑΛΟNIKH  15:35 – 20:55


Σημειώσεις:
  • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραληφθεί κάτι
  • Για την πραγματοποίηση των προαιρετικών εκδρομών απαιτείται ελάχιστη συμμετοχή 8 ατόμων
  • Ατομικό πρόγραμμα (αεροπορικά εισιτήρια & διαμονή): -140€/άτομο
  • Προτεινόμενη ταξιδιωτική ασφάλιση (Covid): 20€/άτομο
 
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Ryanair για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λονδίνο και με την Wizzair για το δρομολόγιο Λονδίνο – Θεσσαλονίκη
  • Μία αποσκευή 20 κιλών ανά 2 άτομα και μία μικρή τσάντα ανά άτομο
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο του Λονδίνου
  • Περιηγήσεις και ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας
  • Ελληνόφωνος, επίσημος τοπικός ξεναγός στις ξεναγήσεις του προγράμματος
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας για 5 διανυκτερεύσεις με πρωινό καθημερινά
 
Δεν Περιλαμβάνονται:
  1. Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
  2. Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα, επισκέψιμους χώρους
  3. Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
  4. Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (και λοιπά): 165€

Παρατηρήσεις /Πληροφορίες :
  • Μπορείτε να πληρώσετε την εκδρομή σας έως 12 άτοκές δόσεις
  • Οι παραπάνω τιμές έχουνε κοστολογηθεί σε οικονομικές θέσεις αεροπορικώς εισιτηρίων .Σε περίπτωση ακριβότερου ναύλου ,η αύξηση μετακινείται στην τιμή !Πάντα γίνεται έλεγχος διαθεσιμότητας και τιμής πριν την κράτηση .
  • Τα προτεινόμενα ξενοδοχεία είναι ενδεικτικά ποιότητας και τοποθεσίας
  • Φροντίστε πριν την αναχώρηση σας να λάβετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το ταξίδι σας από τον πωλητή που σας εξυπηρέτησε
  • Μην επιλέγετε ξενοδοχείο μόνο λόγο τιμής ,αλλά σύμφωνα με τις ανάγκες σας Συμβουλευτείτε μας
  • Μπορείτε να κάνετε αγορές και πληρωμές με κάρτες MasterCard και Visa.Για προμήθειες τραπεζών συμβουλευτείτε την τράπεζα σας.
  • Σε περίπτωση που κάποιο ξενοδοχείο δε συγκεντρώσει τις απαραίτητες κρατήσεις ,σας προτείνεται εφάμιλλο, ώστε ο κόσμος να συγκεντρώνεται σε ένα ή δύο και να διευκολύνεται η εκτέλεση του προγράμματος των ξεναγήσεων – περιηγήσεων
  • Οι προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτικές και αποτελούνε απλώς μια πρόταση και δεν είστε υποχρεωμένοι να συμμετέχετε.
  • Απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετοχής για την πραγματοποίηση τους
  • Για λόγους υγειονομικούς δεν επιτρέπεται η χρήση τουαλέτας στο λεωφορείο ,καθώς δεν είναι δυνατή η απολύμανση της κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και αποτελεί εστία μολύνσεως
  • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας που επισκεπτόμαστε και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα.
  • Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά


Ταξιδέψτε χωρίς άγχος , με ασφάλεια και σιγουριά !!!

Καλύψεις Ταξιδιωτικής ασφάλειας(προαιρετικά) :
 
  • Επιστροφή των χρημάτων σας σε περίπτωση νόσησης COVID – 19
  • πριν την αναχώρηση. ( Επιστροφή 100% του καταβληθέντος ποσού.)
  • Έξοδα ξενοδοχείου λόγω καραντίνας ( COVID – 19).
  • Αποζημίωση για την απώλεια αποσκευών .
  • Έξοδα λόγω καθυστερημένης άφιξης των αποσκευών .
  • Επαναπατρισμός των συνταξιδευόντων μελών της οικογένειας του Ασφαλισμένου
  • Έξοδα διαμονής και επικοινωνίας του Ασφαλισμένου εξαιτίας απώλειας των ταξιδιωτικών του εγγράφων.
  • Έξοδα λόγω καθυστέρησης της πτήσης .
  • Έξοδα του Ασφαλισμένου εξαιτίας πρόωρης διακοπής του ταξιδιού του.
  • Έξοδα μετάφρασης (Απώλεια εγγράφων , νοσηλεία , διάγνωση κ.α).
  • Έξοδα για αποστολή φαρμάκων του Ασφαλισμένου.
  • Έξοδα για νομική υποστήριξη.
  • Έξοδα μετακίνησης και διαμονής , στενού συγγενή του Ασφαλισμένου που νοσηλεύεται.
  • Έξοδα νοσηλείας εκτός χώρας μόνιμης διαμονής.
  • Έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εκτός νοσοκομείου.