Βυζαντινή Οχρίδα 3 ημέρες (Α)

Οδικώς, 3 ημέρες

-Οχρίδα----Στρούγκα-Βυζαντινή Οχρίδα

ΑΠΟ 139 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΜΠΙΤΟΛΑ - ΟΧΡΙΔΑ
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στα γραφεία μας και αναχώρηση για την Οχρίδα με ενδιάμεση στάση στα σύνορα και στο κατάστημα των DUTY FREE. Φτάνουμε στην Μπίτολα, μια πόλη που από την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας αναφέρεται και ως «η πόλη των προξένων», δεδομένου ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες διέθεταν προξενεία εκεί. Όντας έδρα του ομώνυμου δήμου, βρίθει αξιόλογων πολιτιστικών μνημείων, χαρακτηριστικότερα όλων ο καθεδρικός ναός του Αγίου Δημητρίου (1830), μία από τις μεγαλύτερες Ορθόδοξες εκκλησίες της Βόρειας Μακεδονίας , η σκεπαστή αγορά, το παλιό παζάρι (19ος αι.), ο Πύργος με το Ρολόι (17ος αι.), το Τέμενος του Αϊντάρ Καντί (16ος αι.) αλλά και πλήθος νεοκλασικών αρχοντικών του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα στον φημισμένο κεντρικό δρόμο της πόλης Σιρόκ Σοκάκ. Αφού θαυμάσουμε τα μνημεία αναχωρούμε για το ξενοδοχείο μας στην Οχρίδα, την «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων», όπως χαρακτηρίζεται λόγω της μεγάλης θρησκευτικής σημασίας της στην εξάπλωση της Χριστιανοσύνης, με τις 365 εκκλησίες, μια για κάθε ημέρα του χρόνου. Τακτοποίηση στα δωμάτια και στη συνέχεια θα έχουμε δείπνο.
2η ημέρα ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΡΟΥ - ΟΣΙΟΣ ΝΑΟΥΜ - ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Μουσείο Νερού, την προϊστορική πόλη στο νερό, ή όπως είναι γνωστός «Ο κόλπος των οστών». Θα θαυμάσουμε ένα Πλωτό Μουσείο, μοναδικό στο είδος του, στο οποίο στήθηκε ένας προϊστορικός οικισμός σε 8.500 τ.μ., αυθεντικό αντίγραφο των κατοικιών 1200- 700 π.Χ. Πάνω από τον όρμο, κατασκευάστηκε ένα ρωμαϊκό στρατιωτικό οχυρό, ταυτόχρονα με τον οικισμό και το πλωτό Μουσείο. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Βυζαντινό μοναστήρι του Οσίου Ναούμ (όπου και η Εκκλησία των Αγίων Αρχαγγέλων), στη νότια πλευρά της λίμνης, με τα δεκάδες παγώνια να κυκλοφορούν ελεύθερα στους κήπους του. Κτισμένο τον 10ο αιώνα, όταν όλη η περιοχή ήταν έδρα της Ελληνορθόδοξης αρχιεπισκοπής, διαθέτει εκπληκτικές τοιχογραφίες. Από το μοναστήρι του Οσίου Ναούμ ξεκίνησαν ο Έλληνες μοναχοί Κύριλλος και Μεθόδιος, να διδάξουν στους Σλάβους την αλφάβητο (Κυριλλικά) και τη Βίβλο. Βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου, πάνω στην λίμνη, 30 χλμ. κοντά στα Αλβανικά σύνορα. Ο όσιος Ναούμ είναι θαμμένος σε αυτή τη Μονή. Ο θρύλος θέλει την καρδιά του να ακούγεται ακόμη να χτυπά, αν ακούσει κανείς προσεκτικά πάνω από τον τάφο του. Από αυτό το σημείο, οι πηγές του ποταμού Drim, 45 στο σύνολό τους, τροφοδοτούνται από τη Λίμνη Πρέσπα και καταλήγουν σε μια τεράστια λεκάνη, όμοια με λίμνη, που απορρέει μέσα στη Λίμνη Οχρίδα. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην παλιά πόλη και περνώντας από την κύρια είσοδο (Gorna Porta) θα δούμε τις Βυζαντινές εκκλησίες (Αγ. Σοφία, Αγ. Νικόλαος) κάτω από το κάστρο του Τσάρου Σαμουήλ και τα μικρομάγαζα με τα είδη κεραμικής και λαϊκής τέχνης. Σ’ αυτόν τον δρόμο, κάτω από το Μουσείο, υπάρχει και το Εθνικό εργαστήριο χειροποίητου χαρτιού, πάπυρου, ένα από τα επτά εργαστήρια σε παγκόσμια κλίμακα. Η κατασκευή χαρτιού ξεκίνησε κατά το δεύτερο ήμισυ του 16ου αιώνα στο Μοναστήρι του Οσίου Ναούμ και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Το εκπληκτικό είναι ότι εδώ υπάρχει το ένα εκ των δύο μοναδικών αντιγράφων της αρχικής πρέσας του Γουτεμβέργιου. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για το βραδινό μας.
3η ημέρα ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΛΙΜΝΗΣ & ΣΤΡΟΥΓΚΑ
Μετά το πρωινό, σας προτείνουμε μια κρουαζιέρα στην κεντρική πρωταγωνίστρια της περιοχής, την ομώνυμη λίμνη. Είναι η πιο βαθιά λίμνη των Βαλκανίων και προστατευμένος υδροβιότοπος, μήκους 32 χλμ. Πρόκειται για μια φυσική, τεκτονική λίμνη που ανήκει στις παλαιότερες λίμνες του κόσμου, με ηλικία τριών εκατομμυρίων ετών. Η παλιά πόλη της Οχρίδας με το φρούριο του Σαμουήλ να προεξέχει στα 800 μ. πάνω από την επιφάνεια νερών εκτείνεται στη βόρεια όχθη της. Τα δύο τρίτα της επιφάνειάς της ανήκει στη Βόρεια Μακεδονία και το ένα τρίτο στην Αλβανία, αποτελώντας το φυσικό σύνορο μεταξύ των δύο κρατών. Με τη μοναδική χλωρίδα και πανίδα που φιλοξενεί, είναι ένας από τους μεγαλύτερους βιότοπους στην Ευρώπη. Χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Στη συνέχεια, μεταφορά για βόλτα στην πόλη της Στρούγκας στον πεζόδρομο κατά μήκος του ποταμού. Αφού ολοκληρώσουμε τα τελευταία μας ψώνια, παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας.
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :
  • Mετακινήσεις και περιηγήσεις με λεωφορείο που καλύπτει όλες τις προδιαγραφές για άνετο και ασφαλές ταξίδι
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο που θα επιλέξετε
  • Πρωινό και δείπνο καθημερινά στο ξενοδοχείο (ημιδιατροφή)
  • Αρχηγός - συνοδός του γραφείου
  • Επίσημος τοπικός ξεναγός
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Δεν περιλαμβάνεται ασφάλιση covid .(αφορά το 70% της κάλυψης των εξόδων) Η ασφάλιση αυτή είναι προαιρετική αλλά προτείνουμε να την πάρετε όσο ακόμα η πανδημία δεν έχει τελειώσει οριστικά. Για να εξασφαλίσουμε για εσάς το καλύτερο αποτέλεσμα με ένα πλήρες πακέτο ασφάλισης, έχουμε έρθει σε συμφωνία με την ΑΝΑΞ insurances προσφέροντας έναν συνδυασμό καλύψεων από την INTERAMERICAN ιδιαίτερα σημαντικές οι καλύψεις για ακύρωση λόγω νόσησης πριν την αναχώρηση και η κάλυψη εξόδων λόγω νόσησης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού Κόστος ανά άτομο : 20 ευρώ .