Βουκουρέστι

Αεροπορικώς, 4,5 ημέρες

Βουκουρέστι -Ρουμανία-Πύργος Δράκουλα-Κραϊόβα

ΑΠΟ 289 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο “Μακεδονία”, έλεγχος και πτήση για το Βουκουρέστι. Άφιξη και μετάβαση στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ σας προτείνουμε μια βόλτα στο φωταγωγημένο Βουκουρέστι.
2η ημέρα ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΠΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην πόλη που αποκαλείται το Παρίσι των Βαλκανίων. Θα ξεκινήσουμε τη βόλτα μας από το Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του, καθώς και το παλάτι της βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Το παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου μετά το Πεντάγωνο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας, θα θαυμάσουμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισίου, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το μουσείο του Πυροσβέστη και την στρατιωτική Ακαδημία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση.
3η ημέρα ΣΙΝΑΪΑ - ΜΠΡΑΝ - ΜΠΡΑΣΟΦ (προαιρετική)
Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα φτάνουμε στην Σινάϊα, το “μαργαριτάρι των Καρπαθίων”, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πελες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Στη συνέχεια θα δούμε καθοδόν το Μοναστήρι της Σινάϊα, το 1ο κτίριο που κτίστηκε, και από το οποίο πήρε την ονομασία της η πόλη. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Μπραν, όπου θα επισκεφτούμε τον περίφημο Πύργο Μπραν, γνωστό ως “Πύργο του Δράκουλα”, ο οποίος κτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρόυριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Συνεχίζουμε με μια σύντομη ξενάγηση στο Μπρασόφ, όπου θα δούμε την παλιά πόλη και τη Μαύρη εκκλησία, γοτθικού ρυθμού, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Επιστροφή στο Βουκουρέστι.
4η ημέρα ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Μετά το πρόγευμα η ημέρα είναι ελεύθερη στο κέντρο του Βουκουρεστίου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την Εθνική Πινακοθήκη ή να κάνετε μια βόλτα με το καραβάκι στο πάρκο Χερεστρόου, που βρίσκεται δίπλα στο μουσείο του χωριού. Θα μας εντυπωσιάσει το μαγευτικό τοπίο και η καταπράσινη πεδιάδα.
5η ημέρα ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Μετά το πρόγευμα θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην πλούσια αγορά της πόλης. Στη συνέχεια μετάβαση στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια 
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογή σας
  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  • Περιηγήσεις - ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής
  • Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης