Βουκουρέστι

Αεροπορικώς, 4 ημέρες

Βουκουρέστι -Σινάια-Μπραν-Μπρασόβ-Ρουμανία

ΑΠΟ 245 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Μακεδονία το μεσημέρι και απευθείας πτήση για το Βουκουρέστι. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη.
2η ημέρα ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΙΝΑΙΑ - ΜΠΡΑΝ - ΓΕΥΜΑ ΣΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ - ΜΠΡΑΣΟΒ
Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την Κοιλάδα Πράχοβα, φτάνουμε στη Σινάϊα, το «μαργαριτάρι των Καρπαθίων», όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πέλες, θερινή κατοικία του Βασιλιά Καρόλου, του πρώτου Βασιλιά της Ρουμανίας. Η ξυλόγλυπτη διακόσμηση, η αίθουσα των όπλων και οι συλλογές σπάνιων αριστουργημάτων που κοσμούν τα δωμάτια του, το καθιστούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ανάκτορα της Ευρώπης. Στη συνέχεια, θα δούμε καθ’ οδόν το Μοναστήρι της Σινάια, το πρώτο κτίριο που χτίστηκε το 1685 από τον Κατακουζηνό, πάνω σε μία πέτρα που έφερε από το Όρος Σινά, εξ’ ου και η ονομασία της περιοχής. Η όμορφη διαδρομή συνεχίζεται με επίσκεψη στο Μπραν. Εδώ θα γνωρίσουμε το πιο γνωστό τουριστικό αξιοθέατο της χώρας, τον Πύργο του Βλαντ Τσέπες, γνωστού ως Κόμη Δράκουλα. Ακολουθεί γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής όπου θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε την περίφημη ρουμανική κουζίνα. Τελευταία μας στάση, η πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας, το Μπρασόβ. Φθάνοντας θα ξεναγηθούμε σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της σημερινής Ρουμανίας, θα δούμε τα κτίσματα του 18ου αιώνα, την κεντρική πλατεία Σφατουλούι με το Παλαιό Δημαρχείο που φέρει στην πρόσοψη τα εμβλήματα της πόλης το στέμμα και το δέντρο, την Μπισέρικα Νεάγρα (Μαύρη Εκκλησία) την μεγαλύτερη εκκλησία Γοτθικού Ρυθμού από την Βιέννη ως την Κωνσταντινούπολη και τον Πύργο του Ρολογιού. Επιστροφή στο Βουκουρέστι αργά το απόγευμα.
3η ημέρα ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάει η ξενάγηση της πανέμορφης πρωτεύουσας της Ρουμανίας, το “Παρίσι των Βαλκανίων” όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται. Θα επισκεφθούμε το τεραστίων διαστάσεων παλάτι του κοινοβουλίου, «το σπίτι του λαού» που πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το Αμερικανικό Πεντάγωνο. Θα θαυμάσουμε το ωραιότερο κτίριο Αρτ Νουβό, «ναό της μουσικής» το περίφημο Athenaeum (19ος αι.), το επιβλητικό νεοκλασικό οικοδόμημα του βασιλικού παλατιού που σήμερα στεγάζει το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας, το παλάτι του βασιλιά Κάρολου του 1ου που σήμερα στεγάζει την Κεντρική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, την πλατεία της Επανάστασης του 1989 και το κτίριο που στέγαζε τα γραφεία του καθεστώτος Τσαουσέσκου, το εντυπωσιακό οικοδόμημα της Εθνικής Στρατιωτικής Λέσχης (Cercul National Militar), την Αψίδα του Θριάμβου, την πατριαρχική εκκλησία (1658) και το Πατριαρχείο, την Όπερα και το κτήριο του Πανεπιστημίου και τέλος την Ορθόδοξη εκκλησία Σταυρουπόλεως. Στη συνέχεια, ελεύθερος χρόνος στο κέντρο και στην πλούσια αγορά. Θα έχετε ευκαιρία να ψωνίσετε αντίκες και αναμνηστικά, όπως επίσης και να γευματίσετε προαιρετικά στα εστιατόρια του κέντρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση στο ιστορικό κέντρο όπου θα βρείτε πολλές νυχτερινές επιλογές όπως Rock café, μπυραρίες, μπιστρό, clubs και άλλα.
5η ημέρα ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για μια τελευταία βόλτα στην πόλη. Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την απευθείας πτήση προς τη Θεσσαλονίκη.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια απευθείας πτήσεις, Θες/νίκη- Βουκουρέστι - Θες/νίκη με την  Tarom Airlines
  • Όλες τις μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία όπως αναφέρονται στα αναλυτικά μας προγράμματα
  • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3*, 4* ή 5* με πρωινό ή ημιδιατροφή, ανάλογα με την επιλογή σας
  • Τις ξεναγήσεις και περιηγήσεις που αναλύονται στα προγράμματα των εκδρομών μας
  • Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας κατά τη διάρκεια της εκδρομής
  • Χειραπόσκευή 10 κιλών
  • Bαλίτσα 20 κιλών 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ατυχημάτων όπως αναλύονται στην ασφαλιστική κάλυψη
  • ΦΠΑ



Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόρους αεροδρομίων 145€
  • Δημοτικοί φόροι 3* ξενοδοχείων 1,50€ κατ' άτομο / ανά νύχτα και 4* ξενοδοχείων 2,50€ κατ' άτομο / ανά νύχτα
  • Προαιρετικές εκδρομές και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο έντυπο ή στον τιμοκατάλογο


Σημειώσεις:
Ατομικό πακέτο ( Αεροπορικά εισιτήρια / ξενοδοχείο -40€ κατά άτομο)