Βουκουρέστι - Θρυλικά Καρπάθια - Λίμνη Χερεστράου

Οδικώς, 4,5 ημέρες

Βουκουρέστι -Σινάια-Μπραν-Μπρασόβ-Λίμνη Χέρεστραου-Σόφια

ΑΠΟ 175 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση στις 06:00 το πρωί. Διέλευση των συνόρων του Προμαχώνα και διασχίζοντας την πανέμορφη κοιλάδα του Στρυμό- να, συνεχίζουμε για τα Βουλγαρορουμανικά σύνορα. Περνάμε έξω από το Πλέβεν και φτάνουμε στο Ρούσε, όπου είναι τα σύνορα της Βουλγαρίας με τη Ρουμανία. Μόλις περάσουμε τη «Γέφυρα της Φιλίας» που ενώνει τη Βουλγαρία με τη Ρουμανία πάνω από τον Δούναβη, μπαίνουμε στη Ρουμανία και, αφού αφήσουμε πίσω μας την πόλη του Τζιούρτζιου, φθάνουμε στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στα δωμάτια.
2η ημέρα ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΙΝΑΙΑ - ΜΠΡΑΝ - ΓΕΥΜΑ ΣΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΤΑΒΕΡΝΑ - ΜΠΡΑΣΟΒ
Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την Κοιλάδα Πράχωβα, φτάνουμε στη Σινάια, το «μαργαριτάρι των Καρπαθίων», όπου θα επι- σκεφτούμε το παλάτι Πέλες, θερινή κατοικία του Βασιλιά Καρόλου, του πρώτου Βασιλιά της Ρουμανίας, η ξυλόγλυ- πτη διακόσμηση, η αίθουσα των όπλων και οι συλλογές σπάνιων αριστουργημάτων που κοσμούν τα δωμάτια του, το καθιστούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ανάκτορα της Ευρώπης. Στη συνέχεια θα δούμε καθ΄ οδόν το Μοναστήρι της Σινάια, το πρώτο κτίριο που χτίστηκε το 1685 από τον Κατακουζηνό, πάνω σε μία πέτρα που έφερε από το Όρος Σινά, εξ’ ου και η ονομασία της περιοχής. Η όμορφη δια- δρομή συνεχίζεται με επίσκεψη στο Μπραν. Εδώ θα γνωρί- σουμε το πιο γνωστό τουριστικό αξιοθέατο της χώρας, τον Πύργο του Βλαντ Τσέπες, γνωστού ως Κόμη Ντράκουλα. Ακολουθεί γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής όπου θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε την περίφημη ρουμανική κουζίνα. Τελευταία μας στάση, η πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας, το Μπρασόβ. Φθάνοντας, θα ξεναγη- θούμε σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της σημερινής Ρουμανίας, θα δούμε τα κτίσματα του 18ου αιώνα, την κε- ντρική πλατεία Σφατουλούι με το Παλαιό Δημαρχείο που φέρει στην πρόσοψη τα εμβλήματα της πόλης το στέμμα και το δέντρο, την Μπισέρικα Νεάγρα (Μαύρη Εκκλησία), τη μεγαλύτερη εκκλησία Γοτθικού Ρυθμού από τη Βιέννη ως την Κωνσταντινούπολη και τον Πύργο του Ρολογιού. Ούγγροι, Ρουμάνοι, Σλάβοι και Γερμανοί είχαν εγκαταστα- θεί με το πέρασμα των αιώνων στο Μπρασόβ, κάνοντάς το, την πιο κοσμοπολίτικη πόλη των Βαλκανίων. Επιστροφή στο Βουκουρέστι αργά το απόγευμα.
3η ημέρα ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάει η ξενάγηση της πα- νέμορφη πρωτεύουσα της Ρουμανίας, το “Παρίσι των Βαλκανίων” όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται. Θα επι- σκεφθούμε το τεραστίων διαστάσεων παλάτι του κοινο- βουλίου, «το σπίτι του λαού»,(Palatul Parlamentului) που πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το Αμερικάνικο Πεντάγωνο. Θα θαυμάσουμε το ωραιότερο κτήριο Αρτ Νουβό, «ναό της μουσικής» το περίφημο Athenaeum (19ος αι.), το επιβλητικό νεοκλα- σικό οικοδόμημα του βασιλικού παλατιού που σήμερα στεγάζει το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας, το πα- λάτι του Βασιλιά Κάρολου του 1ου που σήμερα στεγάζει την Κεντρική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, την πλατεία της Επανάστασης του 1989 και το κτήριο που στέγαζε τα γραφεία του καθεστώτος Τσαουσέσκου, το εντυπωσιακό οικοδόμημα της Εθνικής Στρατιωτικής Λέσχης (Cercul National Militar), την Αψίδα του Θριάμβου, την πατριαρ- χική εκκλησία (1658) και το Πατριαρχείο, την Όπερα και το κτήριο του Πανεπιστημίου και τέλος την Ορθόδοξη εκκλησία της Σταυρουπόλεως. Στη συνέχεια, ελεύθερος χρόνος στο κέντρο και στην πλούσια αγορά. Θα έχετε ευ- καιρία να ψωνίσετε αντίκες και αναμνηστικά, όπως επίσης και να γευματίσετε προαιρετικά στα εστιατόρια του κέ- ντρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση στο ιστορικό κέντρο όπου θα βρείτε πολλές νυχτερινές επιλογές όπως Rock Café, μπυραρίες, μπιστρό, clubs και άλλα.
4η ημέρα ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΕΠΑΥΛΗ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΩΡΙΟΥ - ΛΙΜΝΗ ΧΕΡΕΣΤΡΑΟΥ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΕΥΜΑ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε την έπαυλη που δι- έμενε η οικογένεια Τσαουσέσκου. Γνωστή και ως «Μέγαρο της Άνοιξης» (Palatul Primaverii), θα δούμε την προκλη- τική χλιδή που κυριαρχεί στα δωμάτια, στις τραπεζαρίες και θα μας εντυπωσιάσει η πολυτέλεια. Συνεχίζουμε για το «μουσείο του χωριού», που είναι μοναδικό στο είδος του, το οποίο θα επισκεφθούμε εκατοντάδες παραδοσια- κά σπίτια από όλες τις περιοχές της Ρουμανίας που έχουν μεταφερθεί και συντηρούνται σε ένα μοναδικό τοπίο, ώστε ο επισκέπτης να αποκτήσει μια πλήρη εικόνα για την παραδοσιακή λαϊκή αρχιτεκτονική, από τα Καρπάθια και το Δούναβη μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα. Η περιήγησή μας θα κλείσει με μία επίσκεψη στο τεράστιο, πανέμορφο και καταπράσινο πάρκο Herastrau, που βρίσκεται δίπλα στην ομώνυμη τεχνητή λίμνη. Θα απολαύσουμε την φύση, θα επισκεφθούμε το νησί των ρόδων με το άγαλμα του Ηρακλή και θα καταλήξουμε για καφέ στο γνωστό Hard Rock Café. Ακολουθεί παραδοσιακό γεύμα στο εστιατόριο Hanu’ Lui Manuc, όπου έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα νοστιμότατα ρουμανικά πιάτα. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για βόλτα και ψώνια στην παλιά πόλη.
5η ημέρα ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΟΦΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πρωτεύου- σα της Βουλγαρίας, τη Σόφια. Άφιξη και πανοραμική ξενά- γηση στην πόλη όπου θα δούμε τη Βυζαντινή Εκκλησία της Αγίας Κυριακής, τα Ρωμαϊκά Μνημεία, τον περίφημο ναό του Αλεξάντερ Νέφσκυ, τη Βουλή, την Πανεπιστημιούπο- λη και τον πεζόδρομο της Ρίλα. Αναχώρηση για τα σύνορα Προμαχώνα και άφιξη στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.

Περιλαμβανονται 

  • Όλες τις μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία όπως αναφέρονται στα αναλυτικά μας προγράμματα.
  • 3 η 4 διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία που αναφέρονται στον τιμοκατάλογό μας
  • Τις ξεναγήσεις και περιηγήσεις που αναλύονται στα προγράμματα των εκδρομών μας
  • Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας κατά τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
  • Ότι αναφέρεται στο αναλυτικό έντυπο ή στο τιμοκατάλογο ως προσφορά ή Δώρο.
  • ΦΠΑ

 

Δεν περιλαμβανονται

  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
  • Check points
  • Προαιρετικές εκδρομές και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο
  • Φιλοδωρήματα & αχθοφορικά
  • Είσοδοι μουσείων, πάρκων αναψυχής  & αρχαιολογικών χώρων
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο έντυπο ή στον τιμοκατάλογο
Σημειώσεις:
  • Στο πρόγραμμα των 4 ημερών οι ξεναγήσεις της 4ης και της 3η ημέρας πραγματοποιούνται σε μία ημέρα.
  • Προαιρετικό Χριστουγεννιάτικο Δείπνο στο εστιατόριο Ηany Lui Manuc στην παλία πόλη του Βουκουρεστίου. Τιμή 45€ ο ενήλικας και 35€ τα παιδιά 02-12 χρονών. Κρατήσεις έως 15/12.