Βουκουρέστι - Μπρασόβ – Σινάια 4ημέρες / 2 διανυκτερεύσεις

Οδικώς, 4 ημέρες

Βουκουρέστι -Ρουμανία-Πύργος Δράκουλα-Σινάια-Μπρασόβ-Παλάτι της Βουλής-Μουσείο του Χωριού

ΑΠΟ 99 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αναχώρηση για Βουκουρέστι
Συγκέντρωση στα γραφεία μας στις 22:00 και αναχώρηση για τα σύνορα Προμαχώνα, Σόφια. Γεύμα εξ ιδίων, και συνεχίζουμε για Λόβετς, Ρούσε.

Extra tips: Λόγο του πολύωρο ταξιδιού σας προτείνουμε να φοράτε άνετα ρούχα και να είστε εφοδιασμένοι με νερό και κάποια ελαφριά snacks .
 
 
2η ημέρα Βουκουρέστι - (περιήγηση πόλης) - Μουσείο Χωριού & Παλάτι - οικία Τσαουσέσκου
Αφιξη το πρωί στο Βουκουρέστι όπου θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας. Θα θαυμάσουμε το ωραιότερο κτήριο Art Nouveau, «ναό της μουσικής» το Atheneum Roman, το επιβλητικό νεοκλασικό οικοδόμημα του βασιλικού παλατιού που σήμερα στεγάζει το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας το παλάτι του βασιλιά Κάρολου Α’ που σήμερα στεγάζει την Κεντρική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, την πλατεία της Επανάστασης του 1989 και το κτήριο που στέγαζε τα γραφεία του καθεστώτος Τσαουσέσκου, το εντυπωσιακό οικοδόμημα της Εθνικής Στρατιωτικής Λέσχης (Cercul National Militar) και το τελευταίο «απόκτημα», πριν από την πτώση της δικτατορίας, το φαραωνικών διαστάσεων προεδρικό μέγαρο, με τον οξύμωρο τίτλο «Σπίτι του Λαού» που σήμερα ονομάζεται Παλάτι του κοινοβουλίου, το 2ο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο. Επίσης θα γνωρίσουμε την Αψίδα του Θριάμβου, την πατριαρχική εκκλησία και το Πατριαρχείο, την Όπερα και το κτήριο του Πανεπιστημίου. Ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στη φημισμέένη Stada Lipscani και στον αρχαιολογικό χώρο της λεγόμενης παλιάς βασιλικής αυλής, όπου δεσπόζει η προτομή του Vlad Ţepeş. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τον Ορθόδοξο ναό Σταυρουπόλεως. Επίσης μπορείτε να επισκεφτείτε το εκπληκτικό καφέ μπαρ – εστιατόριο Caru’ cu Bere που προσφέρει από το 1879 γευστικά πιάτα και μπύρα που παρασκευάζεται σύμφωνα με τη μοναδική πρωτότυπη συνταγή του 1879. Έπειτα  θα επισκεφθούμε την έπαυλη που διέμενε η οικογένεια Τσαουσέσκου. Γνωστή και ως «Μέγαρο της Άνοιξης» (Palatul Primaverii), θα δούμε την προκλητική χλιδή που κυριαρχεί στα δωμάτια, στις τραπεζαρίες και θα μας εντυπωσιάσει η πολυτέλεια. Συνεχίζουμε για το «μουσείο του χωριού», που είναι μοναδικό στο είδος του, το οποίο θα επισκεφθούμε εκατοντάδες παραδοσιακά σπίτια από όλες τις περιοχές της Ρουμανίας που έχουν μεταφερθεί και συντηρούνται σε ένα μοναδικό τοπίο, ώστε ο επισκέπτης να αποκτήσει μια πλήρη εικόνα για την παραδοσιακή λαϊκή αρχιτεκτονική, από τα Καρπάθια και το Δούναβη μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα. Η περιήγησή μας θα κλείσει με μία επίσκεψη στο τεράστιο, πανέμορφο και καταπράσινο πάρκο Herastrau, που βρίσκεται δίπλα στην ομώνυμη τεχνητή λίμνη. Θα απολαύσουμε την φύση, θα επισκεφθούμε το νησί των ρόδων με το άγαλμα του Ηρακλή . Τέλος τακτοποίηση στο ξενοδοχείο . 
3η ημέρα Βουκουρέστι – Καρπάθια – Σινάια – Μπραν – Μπρασόβ – Κάστρο Δράκουλα (προαιρετική)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχοβα φτάνουμε στην Σινάϊα, το μαργαριτάρι των Καρπαθίων, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Peles, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Στη συνέχεια θα δούμε καθοδόν το Μοναστήρι της Σινάια, το 1ο κτίριο που κτίστηκε ύστερα από την επίσημη ονομασία της πόλης και έπειτα αναχωρούμε για το Μπραν. Θα επισκεφτούμε τον Πύργο Μπραν, γνωστό ως Πύργο του Δράκουλα, ο οποίος κτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Συνεχίζουμε με μια ξενάγηση στο Μπρασόβ, όπου θα δούμε την παλιά πόλη και τη Μαύρη εκκλησία, γοτθικού ρυθμού, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Επιστροφή στο Βουκουρέστι.

 
 
4η ημέρα Βουκουρέστι – Χρόνος ελεύθερος
Πρωινό και χρόνος ελεύθερος για μια τελευταία βόλτα στο Βουκουρέστι. Έπειτα αναχώρηση το πρωί για Ρούσε, Σόφια και συνεχίζουμε για σύνορα Προμαχώνα, άφιξη το βράδυ στην πόλη μας.
Στην τιμή Περιλαμβάνονται:
 
• Δύο  (2) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία της επιλογής σας - όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο.
• Διατροφή ανάλογα την επιλογή σας  
• Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
• Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
 
 
 
  Δεν περιλαμβάνονται:
Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
• Checkpoint 10€
• Ημερήσια εκδρομή Καρπάθια - Σινάια – Μπραν – Μπρασόβ – Κάστρο Δράκουλα 10 €
• Γεύμα στο Μπρασόβ 12-15 € ανά άτομο
• Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
• Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται
 
 
 
 
Τιμές εισόδων-μουσείων: (H συμμετοχή σε ξεναγήσεις και προαιρετικές δραστηριότητες δεν είναι υποχρεωτική)
 
Είσοδος στο Κοινοβούλιο 40 Ron (Λέι)  
Μουσείο φυσικής Ιστορίας Αντύπα  20 Ron (Λέι) 
Μουσείο Χωριού 15 Ron (Λέι) 
Παλάτι Πέλλες 30 Ron (Λέι) 
Κάστρο του Δράκουλα 40 Ron (Λέι) 
Εκκλησία Κατακουζηνού 5 Ron (Λέι)