Βουκουρέστι - Λίμνη Χερεστράου - Πύργος Δράκουλα - Καρπάθια - Σόφια

Οδικώς, 4 ημέρες

Ρουμανία-Πύργος Δράκουλα-Βουκουρέστι -Λίμνη Χέρεστραου-Σινάια-Μπραν-Μπρασόβ-Σόφια

ΑΠΟ 159 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Συγκέντρωση νωρίς πρωί & αναχώρηση για τα σύνορα Προμαχώνα. Περνώντας τα σύνορα και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στο Ρούσε. Περνώντας τη Γέφυρα της Φιλίας πάνω από τον Δούναβη φτάνουμε στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο . Αργότερα βόλτα στο κέντρο της πόλης με τη συνοδεία του αρχηγού μας για μια πρώτη γνωριμία.
2η ημέρα ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ & ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ - ΛΙΜΝΗ ΧΕΡΕΣΤΡΑΟΥ
Πρόγευμα & ξεκινάμε τη ξενάγησή μας. Θα θαυμάσουμε το ωραιότερο κτήριο Αρτ Νουβώ, «ναό της μουσικής» το Ατενέουμ Ρομαν, το επιβλητικό νεοκλασικό οικοδόμημα του βασιλικού παλατιού που σήμερα στεγάζει το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας το παλάτι του βασιλιά Κάρολου του 1ου που σήμερα στεγάζει την Κεντρική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη, την πλατεία της Επανάστασης του 1989 και το κτήριο που στέγαζε τα γραφεία του καθεστώτος Τσαουσέσκου, το εντυπωσιακό οικοδόμημα της Εθνικής Στρατιωτικής Λέσχης (Cercul National Militar) και το τελευταίο «απόκτημα», πριν από την πτώση της δικτατορίας, το φαραωνικών διαστάσεων προεδρικό μέγαρο, με τον οξύμωρο τίτλο «Σπίτι του Λαού» που σήμερα ονομάζεται Παλάτι του κοινοβουλίου, το 2ο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο. Επίσης θα γνωρίσουμε την Αψίδα του Θριάμβου, την πατριαρχική εκκλησία και το Πατριαρχείο, την Όπερα και το κτήριο του Πανεπιστημίου. Ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στη φημισμένη οδό Λιπσκάνι και στον αρχαιολογικό χώρο της λεγόμενης παλιάς βασιλικής αυλής, όπου δεσπόζει η προτομή του Βλαντ Τσέπες. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τον Ορθόδοξο ναό Σταυρουπόλεως. Έπειτα η περιήγησή μας θα κλείσει με μία επίσκεψη στο τεράστιο, πανέμορφο και καταπράσινο πάρκο Herastrau, που βρίσκεται δίπλα στην ομώνυμη τεχνητή λίμνη. Θα απολαύσουμε την φύση, θα επισκεφθούμε το νησί των ρόδων με το άγαλμα του Ηρακλή και θα καταλήξουμε για καφέ στο γνωστό Hard Rock Café. Ακολουθεί παραδοσιακό γεύμα (εξ ιδίων) στο εστιατόριο Haanu’ Lui Manuc, όπου έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα νοστιμότατα ρουμανικά πιάτα. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΙΝΑΙΑ - ΜΠΡΑΝ - ΜΠΡΑΣΟΦ
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα φτάνουμε στην Σινάϊα, το μαργαριτάρι των Καρπαθίων, όπου θα επισκεφτούμε το παλάτι Πελες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου, του 1ου Βασιλιά της Ρουμανίας. Στη συνέχεια θα δούμε καθοδόν το Μοναστήρι της Σινάια, το 1ο κτίριο που κτίστηκε ύστερα από την επίσημη ονομασία της πόλης και έπειτα αναχωρούμε για το Μπραν. Θα επισκεφτούμε τον Πύργο Μπραν, γνωστό ως Πύργο του Δράκουλα, ο οποίος κτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. Συνεχίζουμε με μια περιήγηση στο Μπρασόφ, όπου θα δούμε την παλιά πόλη και τη Μαύρη εκκλησία, γοτθικού ρυθμού, τη μεγαλύτερη σε μέγεθος στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Επιστροφή στο Βουκουρέστι αργά το απόγευμα.
4η ημέρα ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΟΦΙΑ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση το πρωί για Σόφια όπου θα ακολουθήσει περιήγηση στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Θα δούμε τη Βυζαντική Εκκλησία της Αγίας Κυριακής, τα Ρωμαϊκά Μνημεία, τον περίφημο ναό του Αλεξάντερ Νέφσκυ, τη Βουλή και την Πανεπιστημιούπολη. Συνεχίζουμε για σύνορα Προμαχώνα, άφιξη στην πόλη μας.
Περιλαμβάνονται:
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο , ημιδιατροφή (πρόγευμα & δείπνο στο χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά)
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης .

Δεν Περιλαμβάνονται:
Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους, δημοτικούς φόρους ξενοδοχείων και οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται