Βουκουρέστι & Καρπάθια Όρη

Οδικώς, 4,5 ημέρες

Βουκουρέστι -Παλάτι της Βουλής-Μουσείο του Χωριού-Ρουμανία-Πύργος Δράκουλα

ΑΠΟ 0 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη - Βουκουρέστι (680 χλμ.)
Αναχώρηση στις 06:00 π.μ. από το γραφείο μας. Διασχίζοντας την πανέμορφη κοιλάδα του Στρυμόνα και με σύντομη στάση έξω από τη Σόφια, για φαγητό, συνεχίζουμε για τα Βουλγαρουμανικά σύνορα. Μόλις περάσουμε τη «ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ» που ενώνει τη Βουλγαρία με τη Ρουμανία πάνω από τον Δούναβη, μπαίνουμε στη Ρουμανία και αφού αφήσουμε πίσω μας το Τζιούρτζιου, φθάνουμε στο Βουκουρέστι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
2η ημέρα Βουκουρέστι (Περιήγηση πόλης)
Μετά το πρωινό θα αφιερώσουμε την ημέρα μας στην πρώτη γνωριμία μας με το Βουκουρέστι, την πανέμορφη πρωτεύουσα της Ρουμανίας, αποκαλούμενη και ως <<Παρίσι των Βαλκανίων >> . Μια πόλη βγαλμένη σαν από λαϊκό παραμύθι που βρίθει από ιστορικά αξιοθέατα, μεγαλοπρεπείς εκκλησίες και ειδυλλιακά φυσικά σκηνικά. Θα επισκεφθούμε το παλάτι της Βουλής, το δεύτερο σε επιφάνεια κτίριο στον κόσμο μετά το Πεντάγωνο των ΗΠΑ και το Ορθόδοξο Πατριαρχείο. Στην πανοραμική περιήγηση της πόλης διασχίζοντας τις διαδοχικές πλατείες Uniri, Univercity, Romana, Victoria και Charles de Gaulle, θα θαυμάσουμε το νοσοκομείο του Καντακουζηνού, την Ακαδημία των Οικονομικών, το Προεδρικό Μέγαρο, το μνημείο των Αεροπόρων, την Αψίδα του Θριάμβου και το Κτίριο του Τύπου, απομίμηση του πανεπιστημίου Λομονόσοφ της Μόσχας. Επίσκεψη στο μοναδικό στο είδος του Μουσείο του χωριού, ένα θεματικό πάρκο γύρω από την λίμνη Herastrau με αναπαράσταση οικιστικού περιβάλλοντος από όλη την Ρουμανική επικράτεια. Διασχίζοντας την λεωφόρο Kiselev (η οποία παρομοιάζεται με το Champs-Elysees του Παρισιού), και την calea Victoriei καταλήγουμε στην πλατεία της Επανάστασης του 1989, γύρω από την οποία βρίσκονται το Μέγαρο Μουσικής του Βουκουρεστίου, το Ρουμανικό Αthenaeum, τα Ανάκτορα της Βασιλικής Οικογένειας που σήμερα φιλοξενεί την Εθνική Πινακοθήκη , την Βιβλιοθήκη του Εθνικού Πανεπιστημίου με το άγαλμα του έφιππου Βασιλιά Καρόλου Α, και το κτίριο που στέγαζε τα γραφεία του καθεστώτος Τσαουσέσκου. Στάση για φωτογραφίες και στην συνέχεια της περιήγησις μας θα δούμε την Λέσχη Αξιωματικών, το Εθνικό θέατρο, την Όπερα, τη Στρατιωτική Ακαδημία και τo Παλάτι του Κατακουζηνού. Η ξενάγησή μας καταλήγει στην παλιά πόλη όπου θα δού-με το ιστορικό Hanu’ lui Manuc, το εναπομείναν τμήμα της κατοικίας του περιβόητου κόμη Δράκουλα Βλαντ Τσέπες με την προτομή του στην είσοδο του κτιρίου και στην συνέχεια την εκκλησία της Σταυρουπόλεως που χτίστηκε από Έλληνα μοναχό και σήμερα είναι προστατευόμενο μνημείο της UNESCO. Χρόνος ελεύθερος στη διάθεση των εκδρομέων. Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μια τοπική μπύρα και γευστικά εδέσματα στο caru’ cu bere, την παλαιότερη μπυραρία της πόλης από το 1879. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
3η ημέρα Βουκουρέστι - Καρπάθια Όρη (140+140 χλμ.)
Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την Κοιλάδα Πράχωβα, φθάνουμε στη Σινάϊα, όπου θα επισκεφθούμε το Ανάκτορο του Κάρολου Α, του πρώτου Βασιλιά της Ρουμανίας, ένα Ανάκτορο γνωστό ως Πέλες. Οι συλλογές σπανίων αριστουργημάτων που κοσμούν τα δωμάτια του Παλατιού, το καθιστούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα Ανάκτορα της Ευρώπης. Στη συνέχεια θα δούμε το ομώνυμο μοναστήρι, που χτίστηκε από τον Καντακουζηνό, πάνω σε μία πέτρα που έφερε από το Όρος Σινά, εξ’ ου και η ονομασία της περιοχής. Συνεχίζουμε για το Μπραν, όπου θα επισκεφτούμε τον Πύργο με το ίδιο όνομα, γνωστό και σαν Πύργο του Δράκουλα. Από εκεί θα μεταβούμε στο Brasov, όπου θα θαυμάσουμε τα κτίσματα του 18ου αιώνα και ιδιαίτερα την Biserica Neagra (Μαύρη Εκκλησιά) τη μεγαλύτερη εκκλησία Γοτθικού Ρυθμού από τη Βιέννη έως την Κωνσταντινούπολη. Θα δούμε επίσης το Δημαρχείο, τον Πύργο με το Ρολόι, και την Κεντρική Πλατεία. Επιστροφή στο Βουκουρέστι, και διανυκτέρευση.
4η ημέρα Βουκουρέστι (περιήγηση πόλης)
Μετά το πρωινό, θα επισκεφτούμε το Παλάτι της Άνοιξης, την Φαραωνικών διαστάσεων κατοικία της οικογένειας Τσαουσέσκου, το οποίο καταλαμβάνει μια έκταση 1400 στρεμμάτων. Στην συνέχεια θα κάνουμε έναν μαγευτικό περίπατο στο πάρκο της λίμνης Herastrau, όπου μπορούμε να δούμε το νησί των ρόδων με το άγαλμα του Ηρακλή και να απολαύσουμε τον καφέ μας ή κάποια από τα γευστικά ροφήματα και εδέσματα του Hard rock café που βρίσκεται στο πάρκο και είναι ένα από τα πιο όμορφα της Ευρώπης .Προαιρετικά μπορείτε να κάνετε μία βόλτα στη λίμνη με καραβάκι. Για την συνέχεια τι καλύτερο από μια επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας . Από ελέφαντες μέχρι πεταλούδες και από καμηλοπαρδάλεις μέχρι ψάρια θα διευρύνουν τους ορίζοντες σας σχετικά με τους συγκατοίκους μας στον πλανήτη Γη. Τα παιδιά και οι λάτρες της φύσης θα καταγοητευτούν. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη ή βόλτα στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του Βουκουρεστίου Afi. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
5η ημέρα Βουκουρέστι - Θεσσαλονίκη (680 χλμ.)
Μετά το πρωινό ξεκινάμε για Τζιουρτζιού, Ρούσε, Πλέβεν, Σόφια, Κούλατα, Προμαχώνα και το βράδυ, μετά τις καθορισμένες στάσεις για φαγητό και καφέ εξ’ ιδίων, φτάνουμε στη Θεσσαλονίκη.
Περιλαμβάνονται στην τιμή:
  • Μεταφορά
  • Διαμονή σε Ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Πρωινό ή Ημιδιατροφή
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας (ελληνόφωνος)
  • Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται στην τιμή:
  • Δημοτικός Φόρος: 10 € κατ' άτομο
  • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους
  • Επιπλέον γεύματα, ποτά στα δείπνα
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
 Στο 4ημερο πρόγραμμα δεν πραγαμτοποιείται η 4η ημέρα