Βιέννη - Βουδαπέστη

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Βουδαπέστη-Βιέννη

ΑΠΟ 579 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ​Αναχώρηση για Βιέννη - Βουδαπέστη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Βιέννη. Άφιξη και αναχωρούμε με προορισμό τη μεγαλοπρεπή πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, Βουδαπέστη. Χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
2η ημέρα Βουδαπέστη (περιήγηση) - Κρουαζιέρα Δούναβη
Πρόγευμα και η ημέρα είναι αφιερωμένη στη Βουδαπέστη. Υδάτινο σύνορο των δύο πλευρών της ουγγρικής πρωτεύουσας, ο Δούναβης βάζει τη δική του πινελιά γοητείας σε αυτή την πόλη-αρχιτεκτονικό αριστούργημα. Στην περιήγησή μας θα δούμε την Πλατεία των Ηρώων, με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο. Έπειτα θα περάσουμε στη Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων. Στον λόφο των Ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Matthias, στην οποία γινόταν οι στέψεις των βασιλέων. Από το λόφο του Gellert θα έχουμε μία πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης, θα δούμε το άγαλμα της ελευθερίας και το κάστρο, την Citadella. Για όσους το επιθυμούν προτείνουμε μια προαιρετική κρουαζιέρα στο Δούναβη, όπου θα απολαύσουμε τα αξιοθέατα που βρίσκονται στις όχθες του ποταμού. Μία σίγουρα αξέχαστη εμπειρία. 
3η ημέρα ​Βουδαπέστη - Μπρατισλάβα - Βιέννη
Πρόγευμα και αναχώρηση μια από τις ομορφότερες μητροπόλεις της Ευρώπης, Μπρατισλάβα. Βρίσκεται στην καρδιά της Κεντρικής Ευρώπης συνδεόμενη με τις γειτονικές χώρες μέσω του ποταμού Δούναβη. Οι βίλες νότια του ποταμού Δούναβη, τα γιγαντιαία παλάτια, αλλά και η πληθώρα των μπαρ που πλημμυρίζουν από νεολαία, κάνουν την πόλη να ξεχωρίζει. Το πιο χαρακτηριστικό αξιοθέατο δεν είναι άλλο από το Κάστρο με τους τέσσερις γωνιακούς πύργους που βρίσκεται σε έναν απομονωμένο λόφο των μικρών Καρπαθίων πάνω από τον Δούναβη. Η θέα που προσφέρει από ψηλά είναι φανταστική. Σε απόσταση αναπνοής απλώνεται η κεντρική αρτηρία της Μπρατισλάβα, ο Βεντούρσκα. Ένας πολυσύχναστος δρόμος γεμάτος καφέ, εστιατόρια και μπαρόκ παλάτια. Συνεχίζουμε για τη για τη λαμπερή, αυτοκρατορική και παραμυθένια πρωτεύουσα της Αυστρίας, Βιέννη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
4η ημέρα ​Βιέννη (περιήγηση πόλης) - Ανάκτορο Schönbrunn
Πρόγευμα και θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Pινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Bιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το Τετράγωνο των Mουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το νεοκλασικό Kοινοβούλιο, το Δημαρχείο γοτθικού ρυθμού, το παλιό Aνακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Eκκλησία του Tάμματος, τη Φωτίφ Kίρχε, την εκπληκτική εκκλησία του Αγίου Καρόλου. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο ανάκτορο και στον κήπο του Schönbrunn (είσοδος εξ ιδίων), που θεωρείται ισάξιο των Bερσαλλιών. Στα πολυτελή του δωμάτια φιλοξένησε ανά τις εποχές τη Μαρία Θηρεσία, την αυτοκράτειρα Σίσσυ, τη Μαρία Αντουανέτα, το Μέγα Ναπολέοντα, αλλά και την πρώτη παράσταση, στην αίθουσα με τους καθρέπτες, ενός εξάχρονου πιανίστα με το όνομα Μότσαρτ. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για να περπατήσετε στην όμορφη πόλη και να απολαύσετε έναν βιεννέζικο καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα σε ένα από τα πολλά παλιά και διάσημα καφέ της πόλης, όπως το Café Central.
5η ημέρα Βιέννη - Σάλτσμπουργκ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το μοναδικό «κάστρο αλατιού», Σάλτσμπουργκ, γενέτειρα του Μότσαρτ και πόλη μνημείο μιας άλλης ρομαντικής εποχής. Εδώ μπορείτε να περπατήσετε στους ατέλειωτους πεζόδρομους της παλιάς πόλης. Επιπλέον, θα επισκεφτούμε τους κήπους του παλατιού Mιραμπέλ δίπλα στον ποταμό Salzach. Διασχίζοντας τα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης, θα δούμε το σπίτι του Μότσαρτ, το Δημαρχείο, τον καθεδρικό ναό της πόλης και το Αββαείο του Aγίου Πέτρου. Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
6η ημέρα ​Bιέννη - Πτήση επιστροφής
Πρόγευμα και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.
Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines. Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο. Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα. Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής. Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Δεν περιλαμβάνονται: Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων. Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. Προαιρετική κρουαζιέρα Δούναβη. Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα και αρχαιολογικούς χώρους. Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται.

Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων 180€. Περιλαμβάνεται πρόγευμα καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου. Ο κάθε επιβάτης δικαιούται 8kg χειραποσκευή 56x45x25cm & βαλίτσα 23kg.