Βουδαπέστη - Βιέννη

Αεροπορικώς, 4,6 ημέρες

Βουδαπέστη-Κρουαζιέρα Δούναβη -Παραδουνάβια Χωριά-Βιέννη-Μπρατισλάβα

ΑΠΟ 295 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, Βουδαπέστη. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. 
2η ημέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΕΣΤΗ - ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΔΟΥΝΑΒΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγησή μας από την μνημειώδη πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία της χώρας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, τη λεωφόρο της Δημοκρατίας με την Όπερα και τα καλοδιατηρημένα κτίρια, το ογκώδες μπαρόκ Κοινοβούλιο και τις γέφυρες που ενώνουν τη Βούδα με την Πέστη. Στη συνέχεια σας προτείνουμε κρουαζιέρα στο Δούναβη για να θαυμάσετε από μια άλλη οπτική γωνία τα μεγαλοπρεπή κτίρια του Κοινοβουλίου και του Πύργου των Ψαράδων
3η ημέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΒΟΥΔΑ
Πρόγευμα και θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στη Βούδα όπου θα θαυμάσουμε το Κάστρο, το άγαλμα της Ελευθερίας, την Εθνική Πινακοθήκη, τον πύργο των Ψαράδων και τον ιστορικό ναό του Matthias (όπου στέφονταν οι Ούγγροι βασιλιάδες). Στη συνέχεια μετάβαση στο λόφο Gellert, από όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης με τον Δούναβη. Το υπόλοιπο της ημέρας στη διάθεσή σας, για να κάνετε τη βόλτα σας στην περίφημη Vaci Utca και να πιείτε τον καφέ σας στα φημισμένα καφέ Gerbaeud & New York.
4η ημέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ - ΒΙΕΝΝΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για το Szentendre (Άγιος Ανδρέας), ένα παραδοσιακό χωριό της Ουγγαρίας. Θα επισκεφτούμε το μουσείο κεραμικής τέχνης της γλύπτριας Kovacs Margit, και την ορθόδοξη εκκλησία του 1752. Περιπλανηθείτε στο χωριό των Καλλιτεχνών και των Καλών Τεχνών, όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται ο Άγιος Ανδρέας, όπου μπορείτε να αγοράσετε κρύσταλλα, πορσελάνες και πολλά αναμνηστικά δώρα. Συνεχίζουμε για το Visegrad, το επόμενο χωριό πάνω στο Δούναβη. Θα θαυμάσουμε και θα περιηγηθούμε στα δύο τεράστια κάστρα, χτισμένα από τον Βασιλιά Bella IV για την προστασία της περιοχής από τους Μογγόλους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Βασιλικό Παλάτι χτισμένο από τον βασιλιά Λουδοβίκο Α’. Θα σταματήσουμε στο χωριό Esztergom, όπου θα δούμε τα πολυάριθμα αξιοθέατα, ανάμεσα στα οποία είναι: η Βασιλική, το Κάστρο και ο καθεδρικός ναός του Ezstergom, και η υπέροχη θέα του Δούναβη από το κάστρο, ιδανική για φωτογραφίες. Στη συνέχεια, μεταφορά στη Βιέννη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρόγευμα και στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Pινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Bιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, θα περάσουμε από τα χειμερινά ανάκτορα Χόφμπουργκ, την Όπερα, το Τετράγωνο των Mουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το χαρακτηριστικό κτίριο του κοινοβουλίου, το Δημαρχείο γοτθικού ρυθμού, το παλιό Aνακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Eκκλησία του Tάμματος, τη Φωτίφ Kίρχε, την εκπληκτική εκκλησία του Αγίου Καρόλου. Θα συνεχίσουμε με την περιήγηση στο ανάκτορο και στον κήπο του Σένμπρουν, που θεωρείται ισάξιο των Bερσαλλιών, πρώην θερινή κατοικία της αυτοκρατορικής οικογένειας. Το έργο ολοκληρώθηκε τον 18ο αιώνα, όταν η Μαρία Θηρεσία προσέλαβε τον αρχιτέκτονα Νικολό Πακάσι. Θα δούμε το ανάκτορο Mπελβεντέρε. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.
6η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρόγευμα, ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια μεταφορά στην Μπρατισλάβα για την πτήση επιστροφής.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Πέντε (5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο
  • Πρόγευμα σε μπουφέ στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων 145€.
  • Κρουαζιέρα Δούναβη με ποτήρι σαμπάνια περίπου 15€ το άτομο
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Σημειώσεις:
  • Ο κάθε επιβάτης δικαιούται μία προσωπική τσάντα 40cm x 30cm x 20cm.
  • Το κόστος για αποσκευή 10kg στην καμπίνα (55cm x 40cm x 23cm) είναι 12€ ανά διαδρομή & για αποσκευή 20kg είναι 22€ ανά διαδρομή. 
  • Στο 4ήμερο πρόγραμμα δεν πραγματοποιούνται η 3η και 4η ημέρα.