Βουδαπέστη - Βιέννη (Α)

Οδικό Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Βουδαπέστη-Vajdahunyad Castle -Danube Cruise-Παραδουνάβιες περιοχές-Έστεργκομ--Βιέννη-

ΑΠΟ 219 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αναχώρηση - Βουδαπέστη (970χλμ.)
Αναχώρηση νωρίς το πρωί από τα γραφεία μας για τα σύνορα. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στην διαδρομή φτάνουμε στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το μαργαριτάρι του Δούναβη, την Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξεν/χείο, δείπνο και διαν/ση.
 
2η ημέρα Βουδαπέστη – Περιήγηση πόλης – Vajdahunyad Castle - Danube cruise.
Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και αρχίζουμε την γνωριμία με την πόλη. Θα δούμε την πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, το Ζωολογικό κήπο, τα λουτρά Σετσενι, μόνιμο τσίρκο της πόλης, τη λεωφόρο Αντράσυ με τα καλοδιατηρημένα κτίρια, την Οπερα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου,
την ακαδημία τον επιστημών και θα αφήσουμε το πνευματικό κέντρο της μεγαλοαστικής τάξης της Πέστης, περνώντας στην βασιλική Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων, όπου βρίσκεται ο λόφος των Ψαράδων. Στο κέντρο του λόφου με το Βασιλικό ανάκτορο των Αψβούργων, πόλη-κάστρο από τον 17ο αιώνα, βρίσκεται η πλατεία της Αγίας Τριάδας. Εκεί δεσπόζει ο ναός της Θεοτόκου, γνωστός ως ναός του Ματθία, που ιδρύθηκε το 1250. Θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε ένα ζεστό κρασί ή έναν καφέ με υπέροχη θέα στην Πέστη.
Ακολουθεί επίσκεψη στον περίφημο λόφο Γκέλερτ, με το φρούριο του αυστριακού στρατού - σήμερα πολεμικό μουσείο.
Στη συνέχεια θα πάμε σε ένα ακόμα μοναδικό μέρος, το περίφημο Vajdahunyad Castle, ένα από τα 10 πιο εντυπωσιακά κάστρα της Ευρώπης! Χτισμένο το 1896, αποτελεί μια ανάδειξη της αρχιτεκτονικής εξέλιξης της χώρας μέσα στους αιώνες. Φιλοξενεί διάφορα φεστιβάλ, συναυλίες και εκθέσεις και περιλαμβάνεται στο Top 10 χειμερινών προορισμών Ευρώπης σύμφωνα με το Lonely Planet. Ιδιαίτερα ρομαντικό βρίσκεται στο πάρκο της πόλης, στη λίμνη που το καλοκαίρι γίνονται βαρκάδες και το χειμώνα μετατρέπεται σε μια πελώρια πίστα πατινάζ από τα μέσα Νοεμβρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου με χιλιάδες επισκέπτες να απολαμβάνουν ένα μοναδικό τοπίο.
Το απόγευμα σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε σε μια ρομαντική προαιρετική κρουαζιέρα στον Δούναβη.
 
3η ημέρα Βουδαπέστη - Παραδουνάβιες περιοχές - Έστεργκομ Βιεννέζικα δάση Βιέννη (380χλμ.)
Πρόγευμα και αναχώρηση για επίσκεψη στα περίφημα παραδουνάβια χωριά της Ουγγαρίας, Στην εκδρομή μας κατά μήκος του Δούναβη θα κάνουμε στάση στην πρώτη πρωτεύουσα τον Ούγγρων – το Έστεργκομ όπου θα θα επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό και την πινακοθήκη. Συνεχίζουμε για τα περίφημα Βιεννέζικα δάση, πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες (Μπετόβεν, Μότσαρτ, Στράους κ.ά.). Πρώτα θα επισκεφθούμε
το Μάγιερλινγκ, όπου θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή όσο και ρομαντική ιστορία της αυτοκτονίας του διαδόχου πρίγκιπα Ροδόλφου και της Μαρίας Βετσέρα. Έπειτα θα δούμε τη γνωστή λουτρόπολη Μπάντεν, ιδιαίτερα γνωστή για το καζίνο και το σπίτι όπου ο Μπετόβεν συνέθεσε την ενάτη συμφωνία, ωδή στη χαρά. Άφιξη στη Βιέννη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος, διαν/ση.
 
4η ημέρα Βιέννη - Περιήγηση πόλης (60χλμ.)
Πρωινό και ξενάγηση πόλης. Θα θαυμάσουμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε, του Ευγενίου της Σαβοΐας, σήμερα γκαλερί και Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Θα περιηγηθούμε με το λεωφορείο στην περίφημη Ρίνγκ Στράσσε (δακτύλιος του ιστορικού κέντρου) όπου θα δούμε το Ανάκτορο του Χόφμπουργκ, τα δίδυμα Μουσεία Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το Πανεπιστήμιο, το τετράγωνο των Μουσείων, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Αυτοκρατορικό Θέατρο, την Όπερα, τους Ναούς του Καρόλου του Βορομαίου και την Φότιφ Κίρχε.
Έπειτα θα δούμε το παλάτι του Σένμπρουν με τους υπέροχους κήπους, θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας και στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην ελληνική γειτονιά με την ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Τριάδας και θα καταλήξουμε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Χρόνος ελεύθερος στην μελωδική πόλη.
 
5η ημέρα Βιέννη - Πτήση επιστροφής
Χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας να απολαύσετε την υπέροχη πόλη. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.
 
Στις 7/1 το πρόγραμμα πραγματοποιείται αντίστροφα χωρίς καμία παράλειψη.

Περιλαμβάνονται :
  • αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines
  • Αποσκευές : 1 προσωπικό αντικείμενο (40x20x- 25cm) + 1 χειραποσκευή 23k ανά άτομο
  • διαμονή για 4 διαν/σεις στα αναγραφόμενα ξενοδοχεία
  • πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • μεταφορές - περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • συνοδός εκδρομής
  • ειδικό πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης
Δεν Περιλαμβάνονται :
  • εισιτήρια εισόδων σε αξιοθέατα
  • δημοτικοί φόροι πόλεων και προαιρετικές δραστηριότητες