Βουδαπέστη - Βιέννη 5 ημέρες

Οδικό Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Βουδαπέστη-Κρουαζιέρα Δούναβη -Παραδουνάβια Χωριά-Βιέννη-Μπρατισλάβα

ΑΠΟ 189 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στα γραφεία μας και άμεση αναχώρηση για τη Βουδαπέστη. Διέλευση συνόρων των Ευζώνων και με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη το βράδυ στη Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
2η ημέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) – ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΔΟΥΝΑΒΗ
Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση της πόλης. Θα δούμε την Πλατεία των Ηρώων, με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, τον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου, θα θαυμάσουμε τη λεωφόρο της Δημοκρατίας και το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο. Έπειτα θα περάσουμε στη Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των Ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματίας, στην οποία γινόταν οι στέψεις των βασιλέων. Από το λόφο του Γκέλερτ θα έχουμε πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης, θα δούμε το άγαλμα της ελευθερίας και το κάστρο, την Τσιταντέλα. Για όσους επιθυμείτε σας προτείνουμε προαιρετική κρουαζιέρα στον Δούναβη, όπου θα απολαύσουμε τα αξιοθέατα που βρίσκονται στις όχθες του ποταμού. Μία σίγουρα αξέχαστη εμπειρία.
3η ημέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΆ - ΒΙΕΝΝΗ
Πρόγευμα & αναχώρηση για το Szentendre (Άγιος Ανδρέας), ένα παραδοσιακό χωριό της Ουγγαρίας. Θα επισκεφτούμε το μουσείο κεραμικής τέχνης της γλύπτριας Μαργκίτ Κόβατς, και την ορθόδοξη εκκλησία του 1752. Περιπλανηθείτε στο χωριό των Καλλιτεχνών και των Καλών Τεχνών, όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται ο Άγιος Ανδρέας, όπου μπορείτε να αγοράσετε κρύσταλλα, πορσελάνες και πολλά αναμνηστικά δώρα. Συνεχίζουμε για το Visegrad, το επόμενο χωριό πάνω στο Δούναβη. Θα θαυμάσουμε και θα περιηγηθούμε στα δύο τεράστια κάστρα, χτισμένα από τον Βασιλιά Μπέλα Δ’ για την προστασία της περιοχής από τους Μογγόλους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Βασιλικό Παλάτι χτισμένο από τον Βασιλιά Λουδοβίκο Α’. Τέλος θα σταματήσουμε στο χωριό Esztergom, όπου θα δούμε τα πολυάριθμα αξιοθέατα, ανάμεσα στα οποία είναι: η Βασιλική, το Κάστρο και ο Καθεδρικός Ναός του Ezstergom, και η υπέροχη θέα του Δούναβη από το κάστρο, ιδανική για φωτογραφίες. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη Βιέννη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
4η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)
Πρόγευμα και ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης. Θα επισκεφτούμε τα ανάκτορα Σεμπρούν και Mπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Pινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Bιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Mουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το Kοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Aνακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Eκκλησία του Tάμματος, τη Φωτίφ Kίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Aγ. Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, τη Μπρατισλάβα. Πανοραμική περιήγηση πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
5η ημέρα ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Αναχώρηση νωρίς το πρωί για το αεροδρόμιο της Μπρατισλάβα για την πτήση επιστροφής.
Περιλαμβάνονται:
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αυτό αναφέρεται στον τιμοκατάλογο
  • Πρόγευμα σε μπουφέ στο χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
  • 8kg χειραποσκευή & βαλίτσα 23kg.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Κρουαζιέρα Δούναβη 15€ το άτομο περιλαμβάνει ποτήρι σαμπάνια
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται