Βουδαπέστη - Βιέννη - Πάσχα

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Βουδαπέστη-Βιέννη-Αυστρία-Ουγγαρία-Σλοβακία-Παραδουνάβια Χωριά

ΑΠΟ 309 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα 27/04 ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)-ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ‘’Μακεδονία’’ και απευθείας πτήση για Βουδαπέστη με την WIZZ AIR στις 13.45. ‘Αφιξη στις 14.20 και ξεκινάμε τη ξενάγηση μας .Μεταξύ άλλων θα δούμε την πλατεία Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετιρίδας, τον Ζωολογικό κήπο, τα λουτρά Σετσενι.Θα θαυμάσουμε τη λεωφόρο Αντράσυ με τα καλοδιατηρημένα κτίρια, την Οπερα, τον Καθεδρικό Ναό του Άγιου Στεφάνου, το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο και θα καταλήξουμε στην καρδιά της πόλης στην κεντρική πεζόδρομο Βάτσι Ούτσα. Χρόνος ελεύθερος στον πεζόδρομο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση στην ελληνορθόδοξη εκκλησία της πόλης.  
2η ημέρα 28/04 ΛΟΦΟΣ ΓΚΕΛΕΡΤ-ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ ΤΩΝ ΨΑΡΑΔΩΝ-ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ-ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΟΥΝΑΒΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για τον λόφο Γκέλερτ με το πολεμικό μουσείο πρώην φρούριο του Αυστριακού στρατού όπου θα θαυμάσουμε τον Δούναβη και την πόλη από ψηλά. Συνεχίζουμε για τον τον «Προμαχώνα των Ψαράδων» με τους κωνικούς πύργους όπου θα θαυμάσουμε την εκκλησία του Αγίου Ματθία και την υπέροχη θέα. (Η συνοικία του Πύργου και η Παλιά Πόλη έχουν πεζοδρομηθεί και επανέκτησαν την αρχική τους γοητεία. Στην περιοχή του λόφου του Πύργου, μπορεί κανείς να επισκεφτεί εκτός από το Ανάκτορο των Αψβούργων, το Μουσείο Ιστορίας της Βουδαπέστης, την κρήνη του Ματθία, το Θέατρο του Πύργου, το Ανάκτορο Σάντορ αλλά και την Εθνική Πινακοθήκη Ουγγαρίας, όπου είναι συγκεντρωμένα τα πολυτιμότερα έργα ουγγρικής τέχνης. Περπατώντας την παλιά πόλη της Βούδας, σταθείτε στην οδό των Λόρδων, όπου παλιότερα έμεναν αριστοκράτες και έμποροι.). Συνεχίζουμε για το Βίσεγκραντ, το πιο ιστορικό αξιοθέατο της μαγευτικής Καμπής του Δούναβη. Από το άλλοτε λαμπρό και φημισμένο ανά την Ευρώπη βασιλικό ανάκτορο του, σώζονται μόνο λίγα ερείπια αλλά η αναγεννησιακού ρυθμού επίσημη αυλή υποδοχής αναστηλώθηκε με βάση τα παλιά σχέδια. Εν συνεχεία προαιρετικά θα γευματίσουμε  σαν “βασιλιάδες” στο αναγεννησιακό εστιατόριο Renaissance. Έπειτα άφιξη στην πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Esztergom, όπου θα δούμε τα πολυάριθμα αξιοθέατα, ανάμεσα στα οποία είναι: η Βασιλική, το Κάστρο και ο Καθεδρικός Ναός του Ezstergom και η υπέροχη θέα του Δούναβη από το κάστρο, ιδανική για φωτογραφίες. Τέλος συνεχίζουμε για το Szentendre (Άγιος Ανδρέας), παραδοσιακό χωριό της Ουγγαρίας. Περιπλανηθείτε στο χωριό των Καλλιτεχνών και των Καλών Τεχνών, όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται ο Άγιος Ανδρέας, όπου μπορείτε να αγοράσετε κρύσταλλα, πορσελάνες και πολλά αναμνηστικά δώρα.. Επιστροφή στην Βουδαπέστη αργά το απόγευμα. Το βράδυ σας προτείνουμε μια κρουαζιέρα στον ποταμό Δούναβη για να θαυμάσετε εν πλω τα φωταγωγημένα κτίρια της πόλης με την μακροχρόνια ιστορία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. 
3η ημέρα 29/04 ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ (ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ)-ΤΣΙΓΓΑΝΙΚΑ ΒΙΟΛΙΑ
Πρόγευμα και ξεκινάμε για την πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Από τις πιο όμορφες μητροπόλεις της Ευρώπης, η Μπρατισλάβα απλώνετε σε μια έκταση 48.845 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βρίσκεται στην καρδιά της Κεντρικής Ευρώπης συνδεόμενη με τις γειτονικές χώρες μέσω του ποταμού Δούναβη. Οι βίλες νότια του ποταμού Δούναβη, τα γιγαντιαία παλάτια και κάστρα από την εποχχή του κομμουνισμού, τα σημαντικότερα μουσεία, αλλά και η πληθώρα των μπαρ που πλημμυρίζουν από νεολαία, κάνουν την πόλη να ξεχωρίζει. Το πιο χαρακτηριστικό αξιοθέατο δεν είναι άλλο από το Κάστρο, στο οποίο στέφθηκαν Ούγγροι βασιλείς και φυλάσσονται αρκετά κοσμήματα του στέμματος. Η θέα που προσφέρει από ψηλά είναι φανταστική. Σε απόσταση αναπνοής απλώνεται η κεντρική αρτηρία της Μπρατισλάβα, ο Βεντούρσκα. Ένας πολυσύχναστος δρόμος γεμάτος καφέ, εστιατόρια και μπαρόκ παλάτια. Επόμενη στάση μας το υπέροχο σιντριβάνι στην κεντρική πλατεία της παλαιάς πόλης. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά.
4η ημέρα 30/04 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗΣ-VESZPREM-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΙΗΑΝΥ-ΛΙΜΝΗ ΜΠΑΛΑΤΟΝ (ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ)
Πρόγευμα και κατευθυνόμαστε στην δυτική Ουγγαρία όπου θα επισκεφτούμε το μεγαλύτερο εργοστάσιο Πορσελάνης το Herendi Porcelanmanufaktura, ένα ουγγρικό εργοστάσιο παραγωγής το οποίο ειδικεύεται στην πολυτελή, ζωγραφίσμενη στο χέρι πορσελάνη από 1826. Στην συνέχεια θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλη Veszprém όπου θα θαυμάσουμε το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό, την πλατεία της Αγίας Τριάδας και το ομώνυμο κάστρο της πόλης, ελεύθερος χρόνος για κaφέ. Συνεχίζουμε για την επίσκεψη μας σε μία από τις ομορφότερες και μεγαλύτερες λίμνες της Ευρώπης, τη Λίμνη Μπάλατον! Είναι η μεγαλύτερη της Κεντρικής Ευρώπης και έχει μήκος 70 χιλιόμετρα όπου αποτελεί το καταφύγιο των ντόπιων για στιγμές χαλάρωσης. Οι οικισμοί της λίμνη Μπάλατονφυρεντ και Χέβιζ, υπήρξαν από αιώνες τόπος διακοπών για την ουγγρική αριστοκρατία, μόλις από τα τέλη του 19ου αιώνα η μεσαία τάξη της χώρας άρχισε να την επισκέπτεται τη λίμνη και πλέον αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες και ντόπιους. Στάση μας ο οικισμός Tihany, το μαργαριτάρι της λίμνης Balaton με το ομώνυμο  μοναστήρι που χτίστηκε το 1055 από τον βασιλιά Ανδρέα Α της Ουγγαρίας. Επιστροφή στη Βουδαπέστη αργά το απόγευμα
5η ημέρα 01/05 ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΒΙΕΝΝΗ (ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ)-ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρόγευμα αναχώρηση για τη Βιέννη. Στην περιήγησή μας θα θαυμάσουμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σένμπρουν, που θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών, θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε την περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ όπου θα δούμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Τάμματος, τη Φωτίφ Κίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Χρόνος ελεύθερος. Στην συνέχεια μετάβαση στο αεροδρόμιο της Βιέννης και απευθείας πτήση επιστροφής με την WIZZ AIR 18.20, άφιξη στην Θεσσαλονίκη 21.10 τοπική ώρα.
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

- Απευθείας πτήση για Βουδαπέστη & απευθείας επιστροφή από Βιέννη με την Wizz Air
27/04 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 13.40-14.20 & 01/05 ΒΙΕΝΝΗ-ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 18.20-21.10
10kg βαλίτσα ανά επιβάτη (55Χ40Χ23) & μία μικρή τσάντα (40Χ30Χ20)
- Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* & 4* της επιλογής σας με πρωινό
- Περιηγήσεις-ξεναγήσεις βάση προγράμματος με πολυτελές λεωφορείο
- Αρχηγό-Συνοδό του γραφείου καθ'όλη την διάρκεια της εκδρομής σας
- Ξενάγηση πόλης 
- ΔΩΡΟ εκδρομή σε ΒΙΕΝΝΗ & ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ
- ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

- Δημοτικοί φόροι διαμονής (10€ το άτομο για το σύνολο των διανυκετερεύσεων)
- Check point πόλεων 10€ 
- Είσοδοι σε μουσεία, θεάματα, φαγητά, ψυχαγωγία
- Ότι αναφέρετε προαιρετικό ή προτεινόμενο

ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΩΝ :

- Κρουαζιέρα στον Δούναβη με κρασί 15€
- Γεύμα στα Τσιγγάνικα Βιολά μετά μουσικής 35€

ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ :


- Ημερίσια εκδρομή στην Μπρατισλάβα 25
- Ημερίσια εκδρομή στο Εργοστάσιο Πορσελάνης-Veszprem-Λίμνη Μπάλατον 25€ 

Οι προαιρετικές εκδρομές εκτελούνται με ελάχιστη συμμετοχή 25 ατόμων