Βουδαπέστη - Βιέννη - Νοβισάντ

Οδικώς, 5 ημέρες

Νόβισαντ-Βουδαπέστη-Παραδουνάβια Χωριά-Βιέννη

ΑΠΟ 199 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΝΟΒΙΣΑΝΤ
Αναχώρηση νωρίς το πρωί από τα γραφείο μας διασχίζοντας τα σύνορα Ευζώνων και περνώντας έξω από Σκόπια και Βελιγράδι, καταλήγουμε το απόγευμα στο Νόβισαντ, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. Ακολουθεί μία μικρή ξενάγηση με πρώτη στάση το φρούριο Πετροβαραντίν, ένα από τα πιο εντυπωσιακά σύμβολα της πόλης, που βρίσκεται στην όχθη του ποταμού Δούναβη, λόγω της θέσης και του μεγέθους του λέγεται συχνά ως «Το Γιβραλτάρ του Δούναβη» και η θέα από το κάστρο προς το Δούναβη και την πόλη στο βάθος είναι εντυπωσιακή, ειδικά από το σημείο όπου βρίσκεται ο Πύργος του ρολογιού, σύμβολο του κάστρου. Στη συνέχεια, θα γνωρίσουμε το κέντρο της πόλης του Νόβι Σαντ που αποκαλείται «Αθήνα της Σερβίας» και είναι κέντρο της σερβικής μπαρόκ διανοητικής ελίτ. Επίσης, το 2021 θα είναι Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Στην ξενάγησή μας, θα δούμε την οδό Dunavska (Δουνάβσκα) και Zmaj Jovina, τους πεζόδρομους, την πλατεία Ελευθερίας, το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο, την Καθολική Εκκλησία της Παναγίας, το σπίτι της Μιλένας Μάριτς Αϊνστάιν – σύζυγος του Άλμπερτ Αϊνστάιν, και την παλιά Ελληνική συνοικία της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
2η ημέρα ΝΟΒΙΣΑΝΤ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ)
Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για την Βουδαπέστη και με την άφιξη μας στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, ξεκινάει η πανοραμική ξενάγηση. Το όνομα της Βουδαπέστης προήλθε το 1873 από την ένωση των δύο κατοικημένων περιοχών που βρίσκονται εκατέρωθεν του Δούναβη, της Βούδας (Buda) και της Πέστης (Pest). Θα ξεναγηθούμε πρώτα στην Πέστη, όπου θα δούμε την Πλατεία των Ηρώων, προς τιμή και μνήμη των μεγάλων ηρώων της Ουγγρικής ιστορίας. Το μνημείο στο κέντρο της πλατείας όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Τάμματος, τη Φωτίφ Κίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Aγ. Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Το βράδυ σας προτείνουμε τη παρακολούθηση κοντσέρτου κλασικής μουσικής. 4η ημέρα: Βιέννη – Λίμνες Σαλτσκάμεργκουτ - Σάλτσμπουργκ (372 χλμ) Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τις μοναδικές Λίμνες Salzkammergut. Θα επισκεφτούμε το Gmunden στις όχθες της λίμνης Traunsee, θα περάσου- με μπροστά από τη λίμνη Attersee και θα καταλήξου- με στη κοσμοπολίτικη κωμόπολη Mondsee στις όχθες της οποίας θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την ομώνυμη λίμνη και το μοναδικό τοπίο. Συνεχίζουμε για το μοναδικό «κάστρο αλατιού» το Σάλτσμπουργκ, γενέτειρα του Μότσαρτ και πόλη μνημείο μιας άλλης ρομαντικής εποχής, που μπορείτε να ζήσετε στους ατέλειωτους πεζόδρομους της παλιάς πόλης. Εδώ θα επισκεφτούμε τους κήπους του ανακτόρου Μιραμπέλ δίπλα στον ποταμό Salzach. Διασχίζοντας τα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης θα δούμε το σπίτι του Μότσαρτ, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και το Αβαείο του Aγ. Πέτρου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας για ονομάζεται Μνημείο της Χιλιετίας, με την στήλη ύψους 36 μέτρων στην κορυφή της οποίας υπάρχει άγαλμα του Αρ- χάγγελου Γαβριήλ. Θα δούμε επίσης τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, τη μεγαλύτερη εκκλησία της Ουγγαρίας, που πήρε το όνομά της προς τιμήν του προστάτη της πόλης του πρώτου Χριστιανού Βασιλιά της Ουγγαρίας, την όπερα, το ογκώδες μπαρόκ Δημαρχείο και το επιβλητικό νεογοτθικό Ουγγρικό Κοινοβούλιο, το μεγαλύτερο κτίριο στην Ουγγαρία (268μ. μήκος). Περνώντας στη Βούδα,θα δούμε τον παραμυθένιο Πύργο των Ψαράδων χτισμένο το 1905 με τους επτά πύργους, τους πολλαπλούς πυργίσκους, τα παραπέτα και τις κοφτές σκάλες. Θα θαυμάσουμε επίσης τον Ναό του Ματθαίου (Matyas) κτισμένο τον 13ο αιώνα σε γοτθικό στυλ και ψηλά από το λόφο του Γκέλερτ με το ομώνυμο φρούριο και θα θαυμάσουμε τη μοναδική θέα. Ελεύθερος χρόνος, για να επισκεφθείτε την πλούσια αγορά της πόλης ή να επισκεφθείτε το καταπρά- σινο νησί της Μαργαρίτας. Το βράδυ σας προτείνουμε μια κρουαζιέρα στον ποταμό Δούναβη για να θαυμάσετε εν πλω τα φωταγωγημένα κτίρια της πόλης με την μακροχρόνια ιστορία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά.
3η ημέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Szentendre (Άγιος Ανδρέας), ένα παραδοσιακό χωριό της Ουγγαρίας. Θα επισκεφτούμε το μουσείο κεραμικής τέχνης της γλύπτριας Μαργκίτ Κόβατς, και την ορθόδοξη εκκλησία του 1752. Περιπλανηθείτε στο χωριό των Καλλιτεχνών και των Καλών Τεχνών, όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται ο Άγιος Ανδρέας, όπου μπορείτε να αγοράσετε κρύσταλλα, πορσελάνες και πολλά αναμνηστικά δώρα. Συνεχίζουμε για το Visegrad, το επόμενο χωριό πάνω στο Δούναβη. Θα θαυμάσουμε και θα περιηγηθούμε στα δύο τεράστια κάστρα, χτισμένα από τον Βασιλιά Μπέλα Δ’ για την προστασία της περιοχής από τους Μογγόλους. Τέλος, θα σταματήσουμε στο χωριό Esztergom, όπου θα δούμε τα πολυάριθμα αξιοθέατα, ανάμεσα στα οποία είναι: η Βασιλική, το Κάστρο και ο Καθεδρικός Ναός του Esztergom, με την υπέροχη θέα του Δούναβη από το κάστρο, ιδανική για φωτογραφίες. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο.Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά.
4η ημέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΒΙΕΝΝΗ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Βιέννη. Στην περιήγησή μας, θα θαυμάσουμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σένμπρουν, που θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών, θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ όπου θα δούμε τα πιο σημαντικά αξιοθέα- τα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαχείο, το παλιό Ανακτορικό θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Τάμματος, τη Φωτίφ Κίρχε. Στη συνέχεια, θα καταλήξουμε στην Πλατεία Σουηδίας και από εκεί, με τα πόδια, θα κατευθυνθούμε στην ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας και στον Καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου. Χρόνος ελεύθερος στην ομώνυμη πλατεία, όπου μπορείτε να κάνετε τη βόλτα σας και με μία παραδοσιακή άμαξα. Στη συνέχεια επιστροφή αργά το απόγευμα στην Βουδαπέστη.
5η ημέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αναχώρηση νωρίς το πρωί για τα σύνορα Ουγγαρίας - Σερβίας, περνώντας έξω από Βελιγράδι και τα Σκόπια. Η άφιξή μας στη Θεσσαλονίκη θα είναι αργά το βράδυ.
Περιλαμβάνονται
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας- όπως αυτό αναφέρεται στον τιμοκατάλογο
  • Πρόγευμα & δείπνο καθημερινά
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Δεν περιλαμβάνονται
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται
Σημείωση:
  • Προαιρετικό Χριστουγεννιάτικο Δείπνο στο BORKATAKOMBA PALACE με Φορκλορικούς χορούς και Τσιγγάνικα βιολιά. Τιμή 50€ ο ενήλικας και 30€ τα παιδιά 2-12 χρονών. Κρατήσεις έως 15/12.