ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ

Αεροπορικώς, 4,5 ημέρες

Μπρατισλάβα-Βουδαπέστη-Κρουαζιέρα Δούναβη -Παραδουνάβια Χωριά

ΑΠΟ 329 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Πτήση για Μπρατισλάβα –Βουδαπέστη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στο αεροσκάφος της Aegean Airlines για την πτήση μας στη Μπρατισλάβα. Άφιξη για την γραφική πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Μια βόλτα στα στενά πεζοδρομημένα δρομάκια με τα παστέλ κτήρια του 18ου αι. κάτω από το άγρυπνο «βλέμμα» του κάστρου, θα σε ταξιδέψει πίσω στους μεσαιωνικούς χρόνους . Η περιπλάνηση στην Παλαιά Πόλη θα ξεκινήσει από τις οδούς Michalska Venturska, με τις αμέτρητες καφετέριες και τα εξαιρετικά μπαρόκ κτήρια. Στη συνέχεια και αφού περιπλανηθείς σε όλα τα στενά του κέντρου, σειρά έχει η Πύλη του Αγίου Μιχαήλ (Michalska Brana), η μοναδική από τις τέσσερις πύλες της μεσαιωνικής πόλης που διασώζεται έως σήμερα και αποτελεί ορόσημο της Μπρατισλάβας. Κάτω από την πύλη θα δεις «Σημείο Μηδέν», απ’ όπου μετριούνται οι χιλιομετρικές αποστάσεις με τις άλλες πρωτεύουσες του κόσμου. Εξαιρετικά είναι και ιδιόμορφα μπρούτζινα αγάλματα που ξεπετάγονται στις πιο παράξενες τοποθεσίες της πόλης . Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Βουδαπέστη . Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Το βράδυ με τη συνοδεία του αρχηγού μας , επίσκεψη στο πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο γι μια πρώτη γνωριμία με τη πόλη . Διανυκτέρευση .
2η ημέρα ΒΟΥ∆ΑΠΕΣΤΗ (Ξενάγηση πόλης) – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ∆ΟΥΝΑΒΗ – NEW YORK CAFÉ
Πρωινό και ξεκινάµε την ξενάγηση στην πόλη που χωρίζεται από το ∆ούναβη, στη Bούδα και την Πέστη. Θα δούµε τη γέφυρα των Λεόντων, το πανέµορφο νησάκι της Mαργαρίτας, τη µεγαλοπρεπή πλατεία των Hρώων, τα αυτοκρατορικά ανάκτορα, τον Πύργο των Ψαράδων, την Eκκλησία του Mατίας στη Bούδα και την περιοχή των Παλατιών στην Πέστη. Θα τελειώσουµε την ξενάγηση µε επίσκεψη στο λόφο του Γκέλερτ, όπου θα θαυµάσουµε το άγαλµα της Nίκης, αφιερωµένο στους ήρωες του B΄ Παγκόσµιου πόλεµου. Το απόγευµα σας προτείνουμε κρουαζιέρα στο ∆ούναβη για να θαυµάσετε από µια άλλη οπτική γωνία τα µμεγαλοπρεπή κτίρια του Κοινοβουλίου και του Πύργου των Ψαράδων. Τέλος σας προτείνουµε να πείτε ένα καφέ στο New York Café που έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ένα από τα καλύτερα καφέ σε όλο τον κόσµο! Η ατμόσφαιρα του θα σας οδηγήσει σε παλαιές εποχές που αποπνέουν φινέτσα και κλάση. Είναι σαν να πίνεις καφέ σε µουσείο...
3η ημέρα ΒΟΥ∆ΑΠΕΣΤΗ – ΠΑΡΑ∆ΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση για το Szentendre (Άγιος Ανδρέας), ένα παραδοσιακό χωριό της Ουγγαρίας. Θα επισκεφτούµε το µουσείο κεραµικής τέχνης της γλύπτριας Μαργκίτ Κόβατς, και την ορθόδοξη εκκλησία του 1752. Περιπλανηθείτε στο χωριό των Καλλιτεχνών και των Καλών Τεχνών, όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται ο Άγιος Ανδρέας, όπου µπορείτε να αγοράσετε κρύσταλλα, πορσελάνες και πολλά αναµνηστικά δώρα. Συνεχίζουµε για το Visegrad, το επόµενο χωριό πάνω στο ∆ούναβη. Θα θαυµάσουµε και θα περιηγηθούµε στα δύο τεράστια κάστρα, χτισµένα από τον Βασιλιά Μπέλα ∆’ για την προστασία της περιοχής από τους Μογγόλους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούµε το Βασιλικό Παλάτι χτισµένο από τον Βασιλιά Λουδοβίκο Α’. Τέλος θα σταµατήσουµε στο χωριό Esztergom, όπου θα δούµε τα πολυάριθµα αξιοθέατα, ανάµεσα στα οποία είναι: η Βασιλική, το Κάστρο και ο Καθεδρικός Ναός του Ezstergom, και η υπέροχη θέα του ∆ούναβη από το κάστρο, ιδανική για φωτογραφίες.
4η ημέρα ΒΟΥ∆ΑΠΕΣΤΗ - ΠΕΡΙΠΑΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥ∆Α
Πρωινό και σήµερα θα πρωτοτυπήσουμε στη περιήγηση στη Βούδα κάνοντας περιπατητική ξενάγηση. Θα πάρουµε το τελεφερίκ (έξοδα εξ ιδίων). Αφού επιβιβαστούμε στο τελεφερίκ που βρίσκεται στη βάση του λόφου Γιάνου θα εξερευνήσουμε την περιοχή κάστρου που υψώνεται στα 175 µ. πάνω από τη στάθµη του ∆ούναβη. Θα περπατήσουµε σε όλο το συγκρότηµα κάστρου του λόφου που είναι µνηµείο παγκόσµιας πολιτιστικής κληρονοµίας όπου θα δούµε τον πύργο των ψαράδων. Οι πύργοι του έχουν το σχήµα των σκηνων των Μαγιαρών. Θα δούµε το ναό του Ματθία που κατασκευάστηκε επί βασιλείας Μπέλα, το βασιλικό παλάτι, τη λεωφόρο των παρελάσεων, θα πάµε στον υπόγειο λαβύρινθο κάτω από το κάστρο του λόφου καθώς και το κελάρι µε τα κρασιά. Τέλος θα καταλήξουµε στο ανάκτορο Σάντος όπου θα ξανά επιβιβαστούμε στο τελεφερίκ (έξοδα εξ ιδίων) και θα φτάσουµε στη γέφυρα των αλυσίδων.
5η ημέρα Μπρατισλάβα –Pandorf Outlet - πτήση επιστροφής
Πρωινό και αναχώρηση και επίσκεψη στο τεράστιο Outlet Pandorf. Εκατόν εξήντα καταστήματα επώνυμων εταιρειών ένδυσης και υπόδησης σας περιμένουν με ειδικές προσφορές σε εκπληκτικές τιμές . Χρόνος ελεύθερος για shopping και στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Μπρατισλάβας όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας.
Στο πακέτο εκδρομής περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια Θεσσαλονίκη – Μπρατισλάβα - Θεσσαλονίκη με ναυλωμένη πτήση της Aegean Airlines.
  • Τρείς (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Επισκέψεις – περιηγήσεις – ξεναγήσεις που αναφέρονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα.
  • Τη μεταφορά από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο και αντίστροφα.
  • Έμπειρος αντιπρόσωπος του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • ΦΠΑ.
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόρος διαμονής. Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, αλατωρυχεία , θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επείγουσας αερομεταφοράς 5€