Βόρεια Εύβοια Αιδηψός – Χαλκίδα 3,4 ημέρες

Οδικώς, 3,4 ημέρες

Βόρεια Εύβοια -Γλύφα-Άγιος Ιωάννης Ρώσος -Ροβιές -Ιερά Μονή Όσιου Δαβίδ -Καταρράκτες Δρυμώνα -Πευκί -Παναγιά Ντινιούς -Βόλος-Αιδηψός-Χαλκίδα-Παναγιά Ντινιούς

ΑΠΟ 89 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Γλύφα – Αγιόκαμπος – Παναγιά Ντινιούς –Ταύρος Ωρεών - Πευκί - Αιδηψός (Λουτρά)
Συγκέντρωση στο γραφείο μας και αναχώρηση. Με ενδιάμεση στάση για καφέ φτάνουμε στο Λιμάνι της Γλύφας όπου θα πάρουμε το πλοίο για να περάσουμε απέναντι στην Εύβοια. Άφιξη στον Αγιόκαμπο και στην συνέχεια θα ξεκινήσουμε μία πρώτη γνωριμία με την περιοχή . Πρώτη μας επίσκεψη το πανέμορφο και ιστορικό εξωκλήσι της Παναγίας Ντινιούς. Ακολουθώντας μια ξεχωριστή διαδρομή, περνάμε από τα παραθαλάσσια χωριά της βορειοκεντρικής Εύβοιας, που το καθένα φέρει τη δικιά του ιστορία  «Αγιος, Ν. Πύργος, Ωρεοί με το διασημότερο αξιοθέατο να είναι ο Ταύρος των Ωρεών, ένα έξοχο ογκώδες γλυπτό, μήκους 3,2 μέτρων και βάρους άνω των έξι τόνων. Σήμερα εκτίθεται πίσω από το ναό του Σωτήρος, κοντά στο λιμάνι και βρέθηκε τον Αύγουστο του 1965 θαμμένος στην παραλία της πόλης. Σε μία αίθουσα του Δήμου της πόλης φιλοξενούνται τα ευρήματα της Αρχαιολογικής Συλλογής των Ωρεών, τα οποία μαρτυρούν την παλιά αίγλη των Ωρεών, της Ιστιαίας αλλά και της γύρω περιοχής. Έπειτα φθάνουμε στην πρωτεύουσα της βόρειας Εύβοιας, την Ιστιαία. Αφού περάσουμε τον ποταμό Ξηριά, αντικρίζουμε τον καταπράσινο κάμπο της Ιστιαίας. Μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο, από πελώρια πλατάνια και γάργαρο νερό, δεσπόζει η εκκλησία της Παναγίας Ντινιούς όπου υπάρχει θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Ελεύθερος χρόνος και έπειτα θα καταλήξουμε στο πολυσύχναστο τουριστικό κέντρο, το Πευκί, όπου απλώνεται κατά μήκος της εκτεταμένης παραλίας του με πεύκα που φθάνουν ως τη θάλασσα. Τέλος αναχωρούμε για την Αιδηψό. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στα λουτρά.
2η ημέρα Αιδηψός - Καταρράκτες Δρυμώνα - Ιερά Μονή Όσιου Δαβίδ – Ροβιές
Πρωινό και αναχώρηση για τους μοναδικούς καταρράκτες Δρυμώνα. Οι καταρράκτες, σε υψόμετρο 620 μέτρων, και η γύρω περιοχή συνθέτουν μια τοποθεσία ανεξάντλητης φυσικής ομορφιάς! Η διαδρομή περίπου 15 λεπτων με τα πόδια έχει φτιαχτεί από το δασαρχείο με φυσικά υλικά, κορμούς δέντρων και σχοινιά, γέφυρες και στηρίγματα, προκειμένου να απολαύσει ο περιηγητής τις ανεπανάληπτες υδατοπτώσεις 15 μέτρων μέσα από μια σύντομη οδοιπορική διαδρομή! Ο ποταμός Σηπιάς δημιουργεί ένα μαγευτικό θέαμα διασκορπίζοντας το νερό του στους ονειρεμένους καταρράκτες. Επόμενή μας στάση στο νησί είναι η Ιερά Μονή Όσιου Δαβίδ. Η μονή του Οσίου Δαυίδ η οποία βρίσκεται στην καρδιά πυκνόφυτης έκτασης στα χαμηλά των βουνών «Καβαλάρης» και « Ξηρόν όρος» αντίκρυ του χωριού Δρυμώνα και πάνω από το χωριό Καλαμούδι, είναι αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Στον ναό του Μοναστηριού φυλάσσονται σε καλλίτεχνη λειψανοθήκη τα ευωδιάζοντα και θαυματουργά οστά του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος, το θυμιατό και το πετραχήλι του Αγίου (ρωσικής προέλευσης) και άλλα πολύτιμα κειμήλια. Τέλος αναχώρηση  για το ειδυλλιακό ψαροχώρι Ροβιές  όπου θα έχουμε ελεύθερο  χρόνο για φαγητό (εξ ιδίων). Έπειτα επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στα λουτρά. Προαιρετική διασκέδαση.
3η ημέρα Αιδηψός – Άγιος Ιωάννης Ρώσος – Χαλκίδα – Λίμνη
Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε την περιοχή Προκόπι και τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο. Περνώντας από μια όμορφη διαδρομή διασχίζοντας πευκοδάση, ελαιώνες, γαλήνιες ακρογιαλιές και ωραίες παραλίες, γραφικά χωριά, πνιγμένα μέσα στο πράσινο, άφιξη στο Προκόπι, χωριό χτισμένο στη μαγευτική κοιλάδα του ποταμού Κηρέα. Εδώ θα προσκυνήσουμε το Σκήνωμα του Άγιου Ιωάννη του Ρώσου, το οποίο έφεραν οι πρόσφυγες από το Προκόπι της Καππαδοκίας. Έπειτα συνεχίζουµε για Χαλκίδα. Άφιξη πρώτη γνωριμία. Θα επισκεφτούµε το λαογραφικό µουσείο και τη γέφυρα της Χαλκίδας όπου συµβαίνει το σπάνιο παλιρροϊκό φαινόµενο που κάνει την πόλη ξεχωριστή. Χρόνος ελεύθερος . Τέλος, θα επισκεφτούμε ένα από τα πιο όμορφα και παραδοσιακά χωριά της Εύβοιας, τη Λίμνη. Η Λίμνη αποτελεί τον πιο γραφικό προορισμό της Εύβοιας, με πλακόστρωτα μονοπάτια και χρωματιστά σπίτια που θα σας ταξιδέψουν μέσα στο χρόνο. Φυσικά, είναι το τέλειο μέρος για υπέροχες φωτογραφίες. Στη Λίμνη θα απολαύσουμε έναν καφέ και γλυκό (εξ ιδίων)  δίπλα στη Θάλασσα, καθώς φημίζεται για το νόστιμο γαλακτομπούρεκο της. Έπειτα επιστροφή στο ξενοδοχείο.
4η ημέρα Αιδηψός (Λουτρά) – Αγιόκαμπος – Γλύφα - Βόλος – Θεσσαλονίκη
Πρωινό και χρόνος για επίσκεψη στα λουτρά . Έπειτα αναχώρηση για τον Αγιόκαμπο όπου θα επιβιβαστούμε στο καράβι  για Γλύφα, Έπειτα  φτάνουμε στον όμορφο Βόλο! Στο Βόλο θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τους υπέροχους ούζο μεζέδες. και το φημισμένο τσίπουρο της περιοχής καθώς και χρόνο ελεύθερος για βόλτα. Τέλος θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την πόλη μας.
Στην 3ήμερη εκδρομή δεν πραγματοποιείται η 3η ημέρα του προγράμματος.
Στη συγκεκριμένη εκδρομή μπορείτε να εξαργυρώσετε Δελτία ΟΓΑ και ΟΠΕΚΑ

Περιλαμβάνονται:
  • Μεταφορά με σύγχρονο λεωφορείο που θα πληροί τους όλους υγειονομικούς όρους με επαγγελματία οδηγό,
  • Έμπειρος συνοδός - αρχηγός του γραφείου μας
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την διαδρομή Γλύφα – Αγιόκαμπος – Γλύφα για όλους τους εκδρομείς και το λεωφορείο
  • Περιηγήσεις-ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • 24ώρη εξυπηρέτηση από το συνοδό μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται :
  • Είσοδοι σε μουσεία ,αξιοθέατα , δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων

Παρατηρήσεις :
  • Η σειρά των περιηγήσεων μπορεί να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί κάτι από το αναγραφόμενο πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του γραφείου
  • Είναι Απαραίτητη η χρήση μάσκας εντός του λεωφορείου ,βάση των σχετικών πρωτοκόλλων
  • Προμηθευτείτε μαζί σας μαγιό και πετσέτα θαλάσσης ,καθώς η εκδρομή περιλαμβάνει και χρόνο για μπάνιο στη θάλασσα
  • Σε περιπτώσεις ακυρώσεων δρομολογίων ,απεργιών ,απρόβλεπτων καταστάσεων το γραφείο καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια μέσα στα πλαίσια του εφικτού για την ορθή εκτέλεση της εκδρομής και εφαρμόζει αυτά που ορίζει η σχετική νομοθεσία
  • Για την ασφάλεια των αποσκευών σας και του περιεχομένου τους, σας συνιστούμε να είναι κλειδωμένες κατά την παράδοσή τους στο λεωφορείο. Αποφεύγετε επίσης να έχετε χρήματα, κοσμήματα και γενικά πράγματα αξίας μέσα σ'αυτές.
  • Για την ορθή εκτέλεση του προγράμματος ,σε περίπτωση που η πλειοψηφία του κόσμου συγκεντρώνεται σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο ,θα προταθεί σε όλους τους πελάτες ,ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις
  • Για κρατήσεις απαιτείται προκαταβολή μόνο 20€ το άτομο

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Η διαφοροποίηση στην καθημερινότητά μας κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων είναι δεδομένη. Δεδομένη οφείλει να είναι και η συμμόρφωση και η προσαρμοστικότητα του ταξιδιωτικού προϊόντος απέναντι στους νέους υγειονομικούς κανόνες. Ως εκ τούτου η διοίκηση του Grecos Tours θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την υγειονομική ασφάλεια των ταξιδιωτών μέσα από τις παρακάτω πρακτικές:
  • Διάθεση αντισηπτικών υγρών σε κάθε λεωφορείο.
  • Τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων κατά την επιβίβαση και αποβίβαση των ταξιδιωτών στο μεταφορικό μέσο.
  • Τέλος, το προσωπικό του Grecos Tours και πιο συγκεκριμένα οι οδηγοί και αρχηγοί – ξεναγοί, προσαρμοσμένοι στα νέα δεδομένα και με αίσθημα ευθύνης συμβάλλουν στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της εκδρομής και τη διασφάλιση της υγειονομικής ακεραιότητας των ταξιδιωτών.