ΒΟΛΟΣ - ΓΥΡΟΣ ΠΗΛΙΟΥ

Οδικώς, 3 ημέρες

Βόλος-Πήλιο

ΑΠΟ 149 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΟΛΟΣ - ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ – ΠΟΡΤΑΡΙΑ
Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 08.00 με προορισμό την πόλη του Βόλου. Άφιξη και επίσκεψη στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα από τα παλαιότερα μουσειακά ιδρύματα της χώρας μας που στεγάζεται στο υπέροχο νεοκλασικό κτίριο του 1909. Θα ανηφορίσουμε για το «Μπαλκόνι του Πηλίου», την ξακουστή Μακρυνίτσα. Βόλτα στην κεντρική πλατεία με τα υπεραιωνόβια πλατάνια, προσκύνημα στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, θα δούμε την μαρμάρινη βρύση «αθάνατο νερό» με τους λεοντόμορφους κρούνους και χρόνος για καφέ στον ξακουστό «Θεόφιλο». Συνεχίζουμε για την Πορταριά, το παλαιότερο και κυριότερο χωριό του Πηλίου και έπειτα στα Χάνια. Από εκεί κατηφορίζουμε αργά το απόγευμα στην πόλη του Βόλου όπου αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια πρώτη γνωριμία με την όμορφη πόλη, την παραλία της και τα ξακουστά τσιπουράδικα με τις γνωστές θαλασσινές λιχουδιές.
2η ημέρα ΜΗΛΙΕΣ – ΒΥΖΙΤΣΑ - ΝΕΟΧΩΡΙ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για τις Μηλιές. Μια ιδανική περιοχή που τα έχει όλα: παραδοσιακή αρχιτεκτονική, φυσικές ομορφιές, αξιοθέατα, δυνατότητα για δραστηριότητες και εκδρομές. Ένα ιστορικό χωριό, χτισμένο σε μια κατάφυτη πλευρά του Πηλίου και σε υψόμετρο που κυμαίνεται από 250 μ. στο χαμηλότερο σημείο του (περιοχή σιδηροδρομικού σταθμού) μέχρι 450 μ. περίπου στο υψηλότερο. Πρόκειται για το κεφαλοχώρι της περιοχής, γεμάτο μηλιές, καστανιές και λιόδεντρα, με υπέροχη θέα προς τον Παγασητικό κόλπο και το νότιο Πήλιο. Η περιοχή διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της Μαγνησίας και του Ελληνικού Έθνους γενικότερα, καθώς η ονομαστή «Σχολή των Μηλεών» που ίδρυσαν οι Γαζής, Κωνσταντάς και Φιλιππίδης, αποτέλεσε σημαντική πνευματική εστία της εποχής και κέντρο του απελευθερωτικού αγώνα του 1821. Η πλατεία του χωριού περιστοιχίζεται από μια σειρά χαρακτηριστικών κτιρίων, όπως η εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών με το καμπαναριό της και η βιβλιοθήκη, ενώ πολύ κοντά της βρίσκονται το κτίριο του Δήμου, το οποίο στεγάζει και το Λαογραφικό Μουσείο, καθώς επίσης και το κτίριο του Ευδόξειου Πνευματικού Κέντρου, όπου γίνονται διάφορες πολιτιστικές κυρίως εκδηλώσεις. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας και θα επισκεφθούμε την Βυζίτσα που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο χωριό και εντυπωσιάζει για τα αρχοντικά και τις φυσικές ομορφιές της, αποτελώντας ένα «ζωντανό» μουσείο. Κέρδισε το “Χρυσό Μήλο”, σαν ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα παραδοσιακά χωριά, με τα ωραία και εντυπωσιακά αρχοντικά. Θα κατηφορίσουμε προς το Νεοχώρι, στο οποίο βρίσκεται η  έκθεση CERN, η πρώτη μόνιμη έκθεση σε ολόκληρο τον κόσμο! Θα παρουσιάζεται υλικό από τις δράσεις των επιστημόνων, καθώς και τα τελευταία αποτελέσματα του πειράματος σε πραγματικό χρόνο και απευθείας σύνδεση με τη Γενεύη. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο και χρόνος στη διάθεσή μας για να περιπλανηθούμε στα σοκάκια της πόλης.
3η ημέρα ΒΟΛΟΣ - ΤΥΡΝΑΒΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σήμερα θα επισκεφτούμε τον Τύρναβο, γνωστό για τα γαλακτοκομικά του προιόντα αλλά και για την σημερινή ημέρα. Το καρναβάλι αυτό είναι διαφορετικό από τα άλλα, μοναδικό παγκοσμίως με ιδιαίτερο τρόπο έκφρασης. Ουσιαστικά το λεγόμενο “Μπουρανί” είναι ένα πανάρχαιο έθιμο που χάνεται στα βάθη των αιώνων με διονυσιακό τελετουργικό, μία μοναδική στην Ελλάδα γιορτή η οποία συνδέεται με την αρχή της Άνοιξης, τη γονιμότητα και την βλάστηση. Οι τοπικοί δεν το αντιλαμβάνονται ως κάτι πρόστυχο αλλά ως μια παράδοση με έντονη δόση χιούμορ! Αν πάλι δεν επιθυμείτε τις εκδηλώσεις αυτές, μπορείτε να απολαύσετε έναν καφέ ή ένα παραδοσιακό γεύμα σε κάποιο από τα γραφικά εστιατόρια. Το απόγευμα επιστρέφουμε στην πόλη μας.
Περιλαμβάνονται
- Μετακινήσεις με πολυτελές λεωφορείο για την εκτέλεση των περιηγήσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα
- Διαμονή στα προσφερόμενα ξενοδοχεία
- Διατροφή στο ξενοδοχείο σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο 
- Συνοδό του γραφείου καθόλη τη διάρκεια της εκδρομής
- Επίσημο τοπικό ξεναγό σε χώρους όπου απαιτείται σύμφωνα με το πρόγραμμα
- Ειδικές παροχές / δώρα τα οποία, εφόσον υπάρχουν, αναγράφονται στο πρόγραμμα της εκδρομής
- Ασφάλιση αστικής ευθύνης  
 
Δεν περιλαμβάνονται
- Είσοδοι μουσείων/αρχαιολογικών χώρων και δραστηριοτήτων 
- Δημοτικοί φόροι πόλεων (όπου υπάρχουν), πληρωτέοι στην υποδοχή του ξενοδοχείου
- Ξεχωριστές μεταφορές με πλοιάρια, τρένα, μετρό (εφόσον υπάρχουν)
- Προαιρετικές / προτεινόμενες εκδρομές ή δραστηριότητες.
- Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.