Βόλος – Γύρος Πηλίου - 26Η & 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οδικώς, 3,4 ημέρες

Βόλος-Πήλιο

ΑΠΟ 129 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – αναχώρηση για Μακρυνίτσα – Πορταριά – Χάνια – Βόλος
Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί και με ενδιάμεση στάση για καφέ θα φθάσουμε στη Μακρυνίτσα, γνωστή και ως το «μπαλκόνι του Πηλίου», όπου πανοραμικά θα απολαύσουμε την πόλη του Βόλου και τα ασημένια νερά του Παγασητικού. Θα περπατήσουμε στην κεντρική πλατεία με τα αιωνόβια πλατάνια, θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Πορταριά, ένα όμορφο χωριό με υπέροχη θέα. Παλιά αρχοντικά, υπέροχοι ξενώνες και βρύσες με γάργαρα νερά συνθέτουν το πανέμορφο τοπίο. Χρόνος για αγορά τοπικών προϊόντων και συνεχίζουμε για τα Χάνια, που βρίσκονται σε υψόμετρο 1.190 στις πλαγιές του Πηλίου. Μετάβαση στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος . Διανυκτέρευση.
2η ημέρα Βόλος – Διμήνι - Αρχαιολογικό Μουσείο
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για ένα από τους σημαντικότερους προϊστορικούς οικισμούς όχι μόνο της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, το Διμήνι. Εκεί, πάνω σε χαμηλό λόφο, σώζονται λείψανα μεγάλου και καλά οργανωμένου οικισμού, που κατοικήθηκε πρώτη φορά στη Νεότερη Νεολιθική Εποχή (τέλη 5ης χιλιετίας π.Χ.). Θα συνεχίσουμε για το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, ένα από τα παλαιότερα Μουσεία της χώρας που μέχρι και σήμερα παραμένει το κεντρικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλίας. Κτίσθηκε το 1909 με χρήματα που διέθεσε ο Αλέξιος Αθανασάκης από την Πορταριά του Πηλίου. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη για καφέ, βόλτα και φαγητό.
3η ημέρα Ζαγορά - Αγ. Ιωάννης – Τσαγκαράδα
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για το παραδοσιακό χωριό της Ζαγοράς, που γνώρισε μεγάλη άνθηση τον 17ο, 18ο αιώνα. Μετά τον καφέ μας , επίσκεψη στο σχολείο του Ρήγα Φεραίου και συνεχίζουμε για τον Αγ. Ιωάννη, χωριό που συνδυάζει βουνό και θάλασσα με υπέροχη θέα στο Αιγαίο. Είναι ένα από τα πιο γνωστά θέρετρα του Πηλίου. Στη συνέχεια θα μας γοητεύσει η Τσαγκαράδα, με την πηλιορίτικη αρχιτεκτονική και τον αιωνόβιο πλάτανο στην Αγ. Παρασκευή. Παραδοσιακά αρχοντικά στολίζουν τα πετρόχτιστα καλντερίμια της, και τρεχούμενα νερά προσφέρουν το ιδανικό θέαμα. Στάση για φαγητό με αυθεντική πηλιορείτικη κουζίνα και το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
4η ημέρα Μετέωρα – Καλαμπάκα – Θεσσαλονίκη
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση των αποσκευών στο λεωφορείο και αναχώρηση με προορισμό τους εντυπωσιακούς και ιστορικούς όγκους των Μετεώρων με τα μοναδικά μοναστήρια. Θα επισκεφθούμε την μονή του Αγ. Στεφάνου, η οποία βρίσκεται κτισμένη στην κορυφή του βράχου που έχει έκταση 7.500 τ. μέτρα. Στη συνέχεια κατηφορίζουμε για την Καλαμπάκα, η οποία είναι ριζωμένη στη βορειοδυτική κόγχη της θεσσαλικής γης και μπορεί να καυχιέται για τα μοναδικά στον κόσμο θεόρατα γλυπτά της, τα Mετέωρα, τα οποία αφήνουν άφωνους τους επισκέπτες με την ομορφιά τους. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και για να απολαύσετε την υπέροχη θέα. Τελειώνοντας, παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Άφιξη αργά το απόγευμα στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.
Περιλαμβάνονται:
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογή σας
  • Πρωινό ανάλογα την επιλογή σας   
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
  • Αρχηγό, συνοδού του γραφείου καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια tour operator
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Είσοδοι μουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά
  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Φιλοδωρήματα
Παρατηρήσεις :
  • Στο 3ήμερο πρόγραμμα δεν παραλείπεται κάτι από το πρόγραμμα ,αλλά γίνεται συγχώνευση του προγράμματος
  • Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων, ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.
  • Για κρατήσεις απαιτείται προκαταβολή μόνο 20€ το άτομο
  • Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων, ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος. Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα  .Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά



ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Η διαφοροποίηση στην καθημερινότητά μας κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων είναι δεδομένη. Δεδομένη οφείλει να είναι και η συμμόρφωση και η προσαρμοστικότητα του ταξιδιωτικού προϊόντος απέναντι στους νέους υγειονομικούς κανόνες. Ως εκ τούτου η διοίκηση του Grecos Tours θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την υγειονομική ασφάλεια των ταξιδιωτών μέσα από τις παρακάτω πρακτικές:
  • Διάθεση αντισηπτικών υγρών σε κάθε λεωφορείο.
  • Τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων κατά την επιβίβαση και αποβίβαση των ταξιδιωτών στο μεταφορικό μέσο.
  • Τέλος, το προσωπικό του Grecos Tours και πιο συγκεκριμένα οι οδηγοί και αρχηγοί – ξεναγοί, προσαρμοσμένοι στα νέα δεδομένα και με αίσθημα ευθύνης συμβάλλουν στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της εκδρομής και τη διασφάλιση της υγειονομικής ακεραιότητας των ταξιδιωτών.