ΒΟΛΟΣ ΠΗΛΙΟ

Οδικώς, 3,4 ημέρες

Βόλος-Πήλιο

ΑΠΟ 159 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΟΛΟΣ - ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ
Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 08.00 με προορισμό τη στολισμένη πόλη του Βόλου. Άφιξη και επίσκεψη στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα από τα παλαιότερα μουσειακά ιδρύματα της χώρας μας που στεγάζεται στο υπέροχο νεοκλασικό κτίριο του 1909. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια πρώτη γνωριμία με την όμορφη πόλη, την παραλία της και τα ξακουστά τσιπουράδικα με τις γνωστές θαλασσινές λιχουδιές. Θα ανηφορίσουμε για το «Μπαλκόνι του Πηλίου», την ξακουστή Μακρυνίτσα. Βόλτα στην κεντρική πλατεία με τα υπεραιωνόβια πλατάνια, προσκύνημα στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, θα δούμε την μαρμάρινη βρύση «αθάνατο νερό» με τους λεοντόμορφους κρούνους και χρόνος για καφέ στον ξακουστό «Θεόφιλο». Καταλήγουμε τέλος στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΤΡΑΙΝΟ ΠΗΛΙΟΥ - ΜΗΛΙΕΣ - ΒΥΖΙΤΣΑ - ΝΕΟΧΩΡΙ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και μετάβαση στα Άνω Λεχώνια από όπου θα πάρουμε το φημισμένο γραφικό “τραίνο του Πηλίου” για μια υπέροχη ανάβαση στις πλαγιές του βουνού (δεν περιλαμβάνονται τα εισιτήρια). Μια από τις πιο στενές σιδηροδρομικές γραμμές στον κόσμο (60 εκατοστά) φιλοξενεί τα 4 βαγόνια του “Μουτζούρη”, όπως λεγόταν κάποτε, για να δηλώσει την ατμοκίνηση και τον καπνό που άφηνε στο πέρασμά του. Η διαδρομή είναι ορεινή, διασχίζοντας τις κατάφυτες πλαγιές, με την πυκνή βλάστηση από πλατάνια και πουρνάρια. Η μοναδική στάση του τραίνου γίνεται για μόλις 15 λεπτά, στην Άνω Γατζέα, για να συνεχίσει “ξεφυσώντας” και λικνίζοντας τα βαγόνια του, για μια διαδρομή συνολικού μήκους 15 χιλιομέτρων και χρόνου περίπου 90 λεπτών. Ο σταθμός Μηλεών είναι και το τέρμα της διαδρομής. Από εδώ ξεκινάει το γραφικό καλντερίμι που οδηγεί στο κέντρο του χωριού. Παραδοσιακοί ξενώνες, ταβέρνες, η εκκλησία των Ταξιαρχών που χτίστηκε πριν το 1741, το λαογραφικό μουσείο και η βιβλιοθήκη, μία από τις παλαιότερες στην Ελλάδα είναι τα αξιοθέατα που θα δούμε. Επίσης, θα δούμε τη Βυζίτσα, το χωριό που κέρδισε το “Χρυσό Μήλο”, σαν ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα παραδοσιακά χωριά, με τα ωραία και εντυπωσιακά αρχοντικά. Θα κατηφορίσουμε προς το Νεοχώρι και θα επισκεφθούμε την έκθεση CERN, την πρώτη μόνιμη έκθεση σε ολόκληρο τον κόσμο! Θα παρουσιάζεται υλικό από τις δράσεις των επιστημόνων, καθώς και τα τελευταία αποτελέσματα του πειράματος σε πραγματικό χρόνο και απευθείας σύνδεση με τη Γενεύη. Τελευταία μας στάση για σήμερα η γραφική παραλία του Βόλου για ξεκούραση και καφέ και επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας
3η ημέρα ΖΑΓΟΡΑ - ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ - ΤΣΑΓΚΑΡΑΔΑ
Αναχώρηση μετά το πρόγευμα για τη Ζαγορά, που γνώρισε μεγάλη άνθηση τον 17ο, 18ο αιώνα. Μετά τον καφέ μας επίσκεψη στο σχολείο του Ρήγα Φεραίου και συνεχίζουμε για τον Αγ. Ιωάννη, χωριό που συνδυάζει βουνό και θάλασσα με υπέροχη θέα στο Αιγαίο. Στη συνέχεια θα μας γοητεύσει η Τσαγκαράδα, με την πηλιορίτικη αρχιτεκτονική και τον αιωνόβιο πλάτανο στην Αγ. Παρασκευή. Γεύμα και επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε κάποια γραφική ταβέρνα του Βόλου.
4η ημέρα ΒΟΛΟΣ - ΜΕΤΕΩΡΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό και αναχώρηση με προορισμό τους εντυπωσιακούς και ιστορικούς όγκους των Μετεώρων. Επίσκεψη των μονών Αγ. Στεφάνου και Βαρλαάμ. Γεύμα στην Καλαμπάκα και αναχώρηση για τα Τρίκαλα. Στάση για καφέ και συνεχίζουμε για την πόλη μας, όπου θα φτάσουμε αργά το βράδυ.

Περιλαμβάνονται : 

  • Μεταφορά με πολυτελές υπερυψωμένο λεωφορείο
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία της επιλογής σας
  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  • Περιηγήσεις του προγράμματος
  • Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης. 

Δεν περιλαμβάνονται : 

Είσοδοι αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, εισιτήριο για το τρενάκι του Πηλίου, προαιρετικές εκδηλώσεις ή άλλες παροχές.