Βόλος – Πήλιο 2ημ

Οδικώς, 2 ημέρες

Βόλος-Πήλιο-Πορταριά-Μακρυνίτσα-Χάνια-Μηλιές

ΑΠΟ 49 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Πορταριά – Μακρυνίτσα – Χάνια – Βόλος
Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση . με ενδιάμεσες στάσεις για το Βόλο την όμορφη αυτή πόλη που είναι χτισμένη στο μυχό του Παγασητικού κόλπου, στους πρόποδες του Πηλίου και έχει ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια. Ανηφορίζουμε στο πανέμορφο βουνό των Κενταύρων για να επισκεφτούμε τη ΠΟΡΤΑΡΙΑ, ένα αυθεντικό πηλιορείτικο οικισμό, με αξεπέραστη θέα, λιθόστρωτα καλντερίμια, πέτρινα παραδοσιακά σπίτια, σπουδαία αρχοντικά, λιθόχτιστες βρύσες, εκκλησίες και μνημεία αλλά και γραφικές πλατείες. Μπορούμε να ψωνίσουμε τα ξακουστά γλυκά του κουταλιού, για τα οποία φημίζεται η περιοχή αλλά και αρωματικά βότανα, μέλι, μαρμελάδες και τσίπουρο. Επόμενή μας στάση είναι η ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ, κουρνιασμένη στην απότομη πλαγιά του βουνού. Έχει χαρακτηριστεί από το 1980 διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, όταν την επισκέφθηκε την ονόμασε «Μπαλκόνι του Αιγαίου» για την εξαιρετική θέα που προσφέρει. Θα απολαύσουμε την αρχιτεκτονική φυσιογνωμία του χωριού, τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά, τα γραφικά και αριστοτεχνικά καλντερίμια, τις 60 περίπου παραδοσιακές κρήνες και το καταπράσινο τοπίο με τα πλατάνια, τις οξιές, τις καστανιές και τις καρυδιές. Τελευταίος μας σταθμός το πιο ψηλό σημείο του Πηλίου, τα ΧΑΝΙΑ, σε υψόμετρο 1200 μέτρων, ‘’περικυκλωμένα’’ από πυκνά δάση οξιάς και καστανιάς, να αποτελούν μια όαση δροσιάς τους καλοκαιρινούς μήνες. Εκεί θα πάρουμε το μεσημεριανό μας γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα του Πηλίου.  Μην παραλείψετε να γευτείτε το παραδοσιακό πηλιορείτικο σπετζοφάι. Όσοι θέλουν μπορούν να κάνουν τη βόλτα τους στο χωριό, να     απολαύσουν το πράσινο, τη δροσιά και την ηρεμία της φύσης, να ψωνίσουν σουβενίρ, γλυκά αλλά και παραδοσιακά προϊόντα από δεκάδες πλανόδιους εμπόρους που απλώνουν τη πραμάτεια τους στο δρόμο με φρούτα, μέλι, ρίγανη, βότανα και γλυκά. Μεταφορά στο Βόλο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ προαιρετική διασκέδαση με τοπικούς μεζέδες.
2η ημέρα Μηλιές - Βόλος – Θεσσαλονίκη
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τις πανέμορφες Μηλιές, ιστορικό κεφαλοχώρι με παραδοσιακό οικισμό και χρόνος ελεύθερος. Έπειτα επιστρέφουμε στον Βόλο. Ελεύθερες ώρες στα παραλιακά ταβερνάκια στο λιμάνι του Βόλου για μεσημεριανό φαγητό που φημίζετε για τα τσιπουράδικα και τους παραδοσιακούς ουζομεζέδες. Νωρίς το απόγευμα  θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ επιστροφή στην Θεσσαλονίκη. 
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Special Offer
- Χειμωνας -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Χωρίς Διατροφή
ΤΙΜΗ
69 €
49 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
19 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
0 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Special Offer
- Χειμωνας -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Χωρίς Διατροφή
ΤΙΜΗ
69 €
49 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
19 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
0 €
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
TIMH
ΠΑΙΔΙ (2-12)
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ
Special Offer
- Χειμωνας -
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
Χωρίς Διατροφή
ΤΙΜΗ
69 €
49 €
ΠΑΙΔΙ (2-12)
1ο παιδί
19 €
ΕΠΙΒΑΡ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
0 €
Περιλαμβάνονται:
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο Alexandros (βόλος) 
 • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
 • Αρχηγό, συνοδού του γραφείου καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 • Ασφάλεια tour operator
Δεν περιλαμβάνονται:
 • Είσοδοι μουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 • Φιλοδωρήματα
 • Φόρος διαμονής
Παρατηρήσεις :
 • Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων, ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Η διαφοροποίηση στην καθημερινότητά μας κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων είναι δεδομένη. Δεδομένη οφείλει να είναι και η συμμόρφωση και η προσαρμοστικότητα του ταξιδιωτικού προϊόντος απέναντι στους νέους υγειονομικούς κανόνες. Ως εκ τούτου η διοίκηση του Grecos Tours θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την υγειονομική ασφάλεια των ταξιδιωτών μέσα από τις παρακάτω πρακτικές:
 • Διάθεση αντισηπτικών υγρών σε κάθε λεωφορείο.
 • Τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων κατά την επιβίβαση και αποβίβαση των ταξιδιωτών στο μεταφορικό μέσο.
 • Τέλος, το προσωπικό του Grecos Tours και πιο συγκεκριμένα οι οδηγοί και αρχηγοί – ξεναγοί, προσαρμοσμένοι στα νέα δεδομένα και με αίσθημα ευθύνης συμβάλλουν στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της εκδρομής και τη διασφάλιση της υγειονομικής ακεραιότητας των ταξιδιωτών.