Βιετνάμ - Καμπότζη - Αναχωρήσεις από Αθήνα

Αεροπορικώς, 11,13 ημέρες

-Ανόι-Χόι Άν-Χό Τσί Μίν-Δέλτα του Μεκόνγκ-Σιέμ Ριπ-

ΑΠΟ 1610 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΑΝΟΙ
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, το Ανόι.
2η ημέρα ΑΝΟΙ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ
Άφιξη και ξενάγηση στο Ανόι, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το συγκρότημα του "θείου Χο" (Χο Τσι Μιν) με το προεδρικό μέγαρο, τις κατοικίες και τα διάφορα άλλα κτίρια. Ακολουθεί επίσκεψη στον εντυπωσιακό Ναό της Λογοτεχνίας και στο πρώτο πανεπιστήμιο του Βιετνάμ, αφιερωμένο στον Κομφούκιο. Συνεχίζουμε με το μεγαλύτερο Εθνολογικό Μουσείο της Ινδοκίνας και θα χαλαρώσουμε παρακολουθώντας μια εντυπωσιακή παράσταση με μαριονέτες στο νερό. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης, θα δοθεί γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΑΝΟΙ - ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑΜΑΞΕΣ - ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΤΑΜ ΚΟΚ (ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΚΑΛΑΜΕΝΙΕΣ ΒΑΡΚΕΣ)
Σήμερα το πρωί θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε μία βόλτα με τα περίφημα Cyclo (ποδηλατάμαξες) στα κεντρικά σημεία της πόλης. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για ψώνια στην παλαιά αγορά. Προαιρετικά ακολουθείστε μία 2ωρη διαδρομή μέσα από το γραφικό τοπίο της υπαίθρου, για να φθάσετε στο Χοα Λου. Ακολουθεί μια 3ώρη διαδρομή με καλαμένιες βάρκες στο ποταμό Ταμ Κοκ. Γνωστός στους ντόπιους σαν ο "ηπειρωτικός Κόλπος του Χα Λονγκ", θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε και να φωτογραφίσετε το υπέροχο τοπίο με τους διάσπαρτους ασβεστόλιθους. Θα επισκεφθείτε επίσης την Bich Dong, η οποία αποτελείται από τρεις παγόδες κτισμένες σε διαφορετικά επίπεδα στο καταπράσινο βουνό. Η τοποθεσία θεωρήθηκε ιδιαίτερα εντυπωσιακή για τα γυρίσματα της γαλλικής ταινίας "Ινδοκίνα". Επιστροφή στο Ανόι αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΑΝΟΙ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΧΑ ΛΟΝΓΚ (ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ))
Πρωινή αναχώρηση για το θεαματικότερο φυσικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, τον περίφημο Κόλπο του Χάλονγκ. Καταπράσινοι ασβεστολιθικοί βράχοι και εντυπωσιακά σπήλαια συμπληρώνουν μοναδικά το τοπίο, προσφέροντας συναρπαστικές εικόνες. Επιβίβαση σε παραδοσιακό ξύλινο ιστιοφόρο και γνωριμία με το πλήρωμα. Ακολουθεί γεύμα στο πλοίο και στάση σε ένα παραθαλάσσιο χωριό, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα σχολείο, καθώς και καλλιέργεια μαργαριταριών - και όλα αυτά με παραδοσιακές βάρκες (σαμπάνς). Το απογευματινό μας κοκτέιλ θα το απολαύσουμε στα χρώματα του δειλινού σε ξαπλώστρες. Ακολουθεί δείπνο και βραδινό ψάρεμα.
5η ημέρα ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΧΑ ΛΟΝΓΚ - ΑΝΟΙ
Μετά την πρωινή γυμναστική Τάι Τσι στα χρώματα της ανατολής, θα επισκεφθούμε ένα εντυπωσιακό σπήλαιο του Χα Λονγκ με καταπληκτική θέα στον κόλπο (σαν φωταγωγημένο αμφιθέατρο σε διάφορες αποχρώσεις). Γεύμα (τύπου μπραντς) στο πλοίο και επιστροφή στο λιμάνι, απ΄ όπου θα αναχωρήσουμε για το Ανόι. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύστε τη λίμνη Χόαν Κίεμ στο κέντρο της πόλης.
6η ημέρα ΑΝΟΙ - ΧΟΥΕ - ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΠΟΛΗ - ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΜΑΡΜΑΡΙΝΑ ΒΟΥΝΑ - ΧΟΙ ΑΝ
Πολύ πρωινή αναχώρηση για πτήση προς το κεντρικό Βιετνάμ και την αυτοκρατορική πόλη Χουέ. Φθάνοντας, θα επισκεφθούμε την αρχαία οχυρωμένη ακρόπολη και το πρώην ανάκτορο, που θυμίζει την απαγορευμένη πόλη του Πεκίνου. Το τεράστιο αυτό συγκρότημα θα έχουμε τη δυνατότητα να το χαρούμε μετακινούμενοι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Θα συνεχίσουμε την επίσκεψή μας στον τάφο του 2ου και πιο αγαπητού αυτοκράτορα Minh Mang. Το απόγευμα θα μεταβούμε οδικώς, κατά μήκος της τροπικής ακτογραμμής Ντα Νανγκ και του ορεινού δρόμου μέσα από τα σύννεφα, προς το Χόι Αν. Κατά τη διαδρομή μας, θα επισκεφθούμε τα διάσημα Μαρμάρινα Βουνά. Ένα σύμπλεγμα πέντε λόφων από ασβεστόλιθο και μάρμαρο, προσκυνηματικός τόπος για τους Βιετναμέζους, γεμάτος σπηλιές, σήραγγες και ναούς που περιμένουν να τους ανακαλύψετε. Τα πέντε βασικά ιερά στοιχεία της περιοχής είναι το μέταλλο, το ξύλο, το νερό, η φωτιά και το χώμα. Με ανελκυστήρα μπορείτε να ανεβείτε στην παγόδα και να απολαύσετε την υπέροχη θέα που χαρίζουν τα βουνά και στη συνέχεια να κατεβείτε μέχρι την χαρακτηριστική σπηλιά της περιοχής. Συνεχίζουμε για το Χόι Αν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο για να επισκεφθείτε τις τοπικές αγορές.
7η ημέρα ΧΟΙ ΑΝ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ - ΣΙΕΜ ΡΙΠ (ΚΑΜΠΟΤΖΗ)
Πρωινή περιήγηση στο Χόι Αν, για να δούμε το ιστορικό κινεζικό και ιαπωνικό κέντρο με την 400 ετών κλειστή ιαπωνική γέφυρα, τον κινεζικό ναό της Θεάς της Θάλασσας και την τοπική αγορά τροφίμων. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Ντα Νανγκ και πτήση για το Σιέμ Ριπ της Καμπότζης. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
8η ημέρα ΣΙΕΜ ΡΙΠ - ΝΑΟΙ ΑΝΓΚΟΡ ΒΑΤ - ΑΝΓΚΟΡ ΤΟΜ - ΤΑ ΠΡΟΜ
Νωρίς το πρωί θα επισκεφθούμε τον πιο διάσημο ναό, τον μεγαλειώδη Άνγκορ Βατ - ("η πόλη των ναών"). Ακολουθεί η οχυρωμένη πόλη Άνγκορ Τομ ("η μεγάλη πόλη"), πρωτεύουσα του αρχαίου κράτους των Χμερ κατά τον 12ο αιώνα. Θα συνεχίσουμε με το αίθριο των ελεφάντων μπροστά από τα ερείπια του βασιλικού ανακτόρου και θα επισκεφθούμε το εντελώς διαφορετικό και πολυ-κινηματογραφημένο αρχαίο βουδιστικό μοναστήρι Τα Προμ, σχεδόν ανέπαφο μέσα στη ζούγκλα που το έχει κυριολεκτικά καταβροχθίσει. Στάση για γεύμα και προαιρετική απογευματινή βόλτα με ελέφαντες στο λόφο Phnom Bakheng για να δείτε το δειλινό να χαρίζει μοναδικές αποχρώσεις στον καταπληκτικό Ανγκόρ Βατ. Αποχαιρετιστήριο δείπνο με μουσική και χορούς Αψάρας.
9η ημέρα ΣΙΕΜ ΡΙΠ - ΠΛΩΤΑ ΧΩΡΙΑ (ΒΑΡΚΑΔΑ ΣΤΟ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ) - ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝ (ΒΙΕΤΝΑΜ)
Στα πλωτά ψαροχώρια της τεράστιας λίμνης Τόνλε Σαπ θα θαυμάσουμε τη διαφορετικότητα του τοπίου με τα τριώροφα πασσαλόπηκτα σπίτια των ψαράδων. Στην περίπτωση που η λίμνη έχει πλημμυρίσει, θα σας προσφέρουμε ένα μοναδικό δώρο: βαρκάδα στο πλημμυρισμένο δάσος. Στάση για γεύμα, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Χο Τσι Μιν (Σαϊγκόν). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
10η ημέρα ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝ (ΣΑΙΓΚΟΝ) - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΤΟΥΝΕΛ ΚΟΥ ΤΣΙ
Πρωινή αναχώρηση για Κου Τσι, όπου θα επισκεφθούμε τα περίφημα δαιδαλώδη υπόγεια τούνελ, τα οποία κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, αποτελούσαν κρησφύγετο των Βιετκόνγκ. Συνεχίζουμε με την ξενάγησή μας στο κέντρο της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την Παναγία των Παρισίων, το κεντρικό ταχυδρομείο του Άιφελ, την Γαλλική Όπερα, τον μεγάλο πεζόδρομο και την γεμάτη από μικρομάγαζα διάσημη τοπική αγορά Μπεν Ταν. Στάση για γεύμα και επιστροφή στο ξενοδοχείο.
11η ημέρα ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝ - ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΜΕΚΟΝΓΚ
Πρωινή δίωρη διαδρομή για τη νότια επαρχία Μπεν Τρε (Ben Tre), που βρίσκεται στο Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ. Φθάνοντας, θα κάνουμε μία βαρκάδα σε παραπόταμο του Μεκόνγκ. Απολαύστε τη διαδρομή στο καταπράσινο κανάλι και δείτε πώς ψαρεύουν οι ντόπιοι με παραδοσιακό τρόπο. Θα επισκεφθούμε ένα εργαστήριο επεξεργασίας καρύδας και κατασκευής τούβλων, θα γευθούμε τοπικά εδέσματα σε τοπικό εστιατόριο και θα συνεχίσουμε τη βαρκάδα μας μέσα από ένα πυκνό φοινικόδασος. Επιστροφή στο Χο Τσι Μιν, όπου μπορείτε παρακολουθήστε (προαιρετικά) μια συγκλονιστική παράσταση "Α Ο" στο μέγαρο της όπερας, από τον χορογράφο του Cirque de Soleil.
12η ημέρα ΧΟ ΤΣΙ ΜΙΝ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Χρόνος ελεύθερος μέχρι τη μετάβαση στο αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
13η ημέρα ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πολύ πρωινή πτήση από Σιγκαπούρη, με άφιξη την ίδια ημέρα στην Αθήνα