Βιέννη

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Αυστρία-Βιέννη-Μπρατισλάβα-Λίμνες Σαλτσκάμεργκουτ-Σάλτσμπουργκ-Σένμπρουν-Μάγιερλινγκ-Μπάντεν

ΑΠΟ 425 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΒΙΕΝΝΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη γραφική πρωτεύουσα της Σλοβακίας τη Μπρατισλάβα η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 1 ώρας από την Βιέννη. Στην Μπρατισλάβα θα περπατήσουμε στο καλοδιατηρημένο και ξεχωριστό σε όλη τη Μεσευρώπη ιστορικό της κέντρο. Η σλοβακική πρωτεύουσα, άλλοτε καθέδρα του ουγγρικού βασιλείου, είναι από τον ύστερο Μεσαίωνα μέχρι σήμερα μια γοητευτική παραδουνάβια πανεπιστημιούπολη. Το κάστρο της με το γαλλικό κήπο, το Προεδρικό Μέγαρο, τα μεσαιωνικά αρχοντικά, ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Μαρτίνου όπου τελούνταν οι στέψεις των βασιλέων της Ουγγαρίας, το Πανεπιστήμιο, η πύλη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, το Δημαρχείο έδρα του Καρδιναλίου όπου υπογράφηκε η συνθήκη του Πρεσβούργου από το Ναπολέοντα συνθέτουν την ιστορική εικόνα της πόλης στους αιώνες. Εδώ θα έχουμε χρόνο στην κεντρική πλατεία όπου εκτός των άλλων μπορείτε να επισκευτείτε ένα cafe - bar πολύ διαφορετικό από όσα έχουμε πάει έως τώρα, το Virtual Reality Bar! Ένα μπαρ… εικονικής πραγματικότητας! Εδώ, θα γίνουμε και πάλι παιδιά, αφού θα μπορέσουμε να επιλέξουμε να “ζήσουμε” μοναδικές εμπειρίες virtual reality! Κατόπιν μεταφορα στην Αυστριακή πρωτεύουσα, τη Βιέννη.Τακτοποιηση στο ξενοδοχείο. Κάντε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη του μπαρόκ και της μουσικής, περιδιαβαίνοντας το ιστορικό κέντρο της πόλης, τα κτίρια της όπερας και την περίφημη πλατεία του Αγίου Στεφάνου.
2η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)
Πρωινό και ξενάγηση πόλης. Με τον τοπικό ξεναγό μας θα επισκεφθούμε το Σένμπρουν, θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το Μπελβεντέρε, ανάκτορο του Ευγενίου της Σαβοΐας και σήμερα γκαλερί και Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Θα περιηγηθούμε με το λεωφορείο στην περίφημη Ρίνγκ Στράσσε (δακτύλιος του ιστορικού κέντρου) όπου θα δούμε το Ανάκτορο του Χόφμπουργκ, τα δίδυμα Μουσεία Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το Πανεπιστήμιο, το τετράγωνο των Μουσείων, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Αυτοκρατορικό Θέατρο, την Όπερα, τους Ναούς του Καρόλου του Βορομαίου και την Φότιφ Κίρχε. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην ελληνική γειτονιά με την ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Τριάδας και θα καταλήξουμε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ - ΛΙΜΝΕΣ - ΖΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ
Πρωινό και ξεκινάμε για προαιρετική εκδρομή στη γενέτειρα του Μότσαρτ, το Ζάλτσμπουργκ. Η πορεία της διαδρομής μας προς τις κεντρικές Άλπεις μέσα σε τέσσερα από τα ομόσπονδα κρατίδια της Αυστρίας προσφέροντας εναλλαγές και πλούτο σε οπτικές εμπειρίες. Διασχίζουμε τη «Δημοκρατία των Άλπεων» από ανατολικά προς δυτικά ανεβαίνοντας από την κοιλάδα του Δούναβη προς την αλπική ζώνη στην ειδυλλιακή περιοχή των λιμνών του Ζαλτσκάμπεργκουτ. Εδώ βλέπουμε κάποιες από τις μεγαλύτερες λίμνες της χώρας, ανάμεσά τους η θρυλική Μόντζεε των κελτικών και παλαιογερμανικών μύθων. Αλλά κι η αρχιτεκτονική του αγροτικού χώρου και της αλπικής ενδοχώρας προκαλεί το ξεχωριστό ενδιαφέρον. Κατόπιν φτάνουμε στη «Ρώμη των Άλπεων», την «Ιερουσαλήμ του γερμανόφωνου χριστιανικού κόσμου» το παραμυθένιο Ζάλτσμπουργκ. Διασχίζουμε πεζοί τους κήπους του ανακτόρου Μιραμπέλ αφήνοντας αριστερά μας το μουσικό Πανεπιστήμιο Μοτσαρτέουμ, και βλέπουμε το θέατρο της Χώρας, την οικία της οικογένειας Μότσαρτ, τον γενέθλιο οίκο του βασιλιά Όθωνα της Ελλάδας και του ελληνικής καταγωγής μουσουργού Χέρμπερτ φον Κάραγιαν. Περνούμε στη γέφυρα Μάκαρτ ή των «κλειδωμένων καρδιών» του ποταμού Ζάλτσαχ, και εισερχόμαστε στην Παλαιά Πόλη της Αναγέννησης και του Μεσαίωνα. Περιδιαβαίνοντας μέσα από στοές, στενά σοκάκια, φτάνουμε στην περιβόητη οδό Γκετράϊντεγκασσε όπου το γενέθλιο σπίτι του Μότσαρτ, και το Δημαρχείο. Συνεχίζουμε στο Ανάκτορο των Πριγκίπων Αρχιεπισκόπων δίπλα από τον αναγεννησιακό Καθεδρικό του Αγίου Πέτρου, τα Αββαεία του Αγίου Πέτρου και των Φραγκισκανών. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και καφέ. Επιστροφή στη Βιέννη.
4η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΜΕΛΚ, ΚΟΙΛΑΔΑ ΔΟΥΝΑΒΗ, ΚΡΕΜΣ)
Πρωινό και αναχώρηση για το Μελκ, περίφημο μοναστηριακό συγκρότημα Βενεδικτίνων Μοναχών, πνευματικό λίκνο της Αυστρίας κατά τη διάρκεια της χιλιόχρονης ιστορίας του. Ξενάγηση στους χώρους του Αββαείου με κυριότερα αξιοθέατα: τη βιβλιοθήκη με τα δεκάδες χιλιάδες σπανιότατα βιβλία και χειρόγραφα, μία από τις εντυπωσιακότερες μπαρόκ εκκλησίες της Κεντρικής Ευρώπης, καθώς και την υπέροχη θέα στο Δούναβη από έναν εξώστη. Στη συνέχεια, ακολουθώντας τη ροή του ποταμού, θα διασχίσουμε την κοιλάδα Βαχάου, γνωστή για τα υπέροχα τοπία και τους απέραντους αμπελώνες της. Περνώντας από γραφικά κρασοχώρια και καλοδιατηρημένους μεσαιωνικούς οικισμούς διανθισμένους με θρύλους και παραδόσεις, καταλήγουμε στην πόλη Κρέμς, στην παλιότερη μεσαιωνική πόλη της Κάτω Αυστρίας. Περίπατος στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης. Επιστροφή στη Βιέννη. Το βράδυ προαιρετική παρακολούθηση κονσέρτου.
5η ημέρα ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΣΕΝΜΠΡOΥΝ - ΜΑΓΙΕΡΛΙΝΓΚ - ΜΠΑΝΤΕΝ
Πρωινό και αναχώρηση για ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ευρώπης, το περίφημο ανάκτορο του Σενμπρούν, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Υπήρξε η θερινή κατοικία των Αψβούργων από τα τέλη του 17ου αιώνα έως το 1918. Η λογοτεχνική παράδοση θέλει το όλο ανακτορικό συγκρότημα να έχει 1441 δωμάτια και 139 μαγειρεία. Δείτε τα αυτοκρατορικά διαμερίσματα, περπατήστε στους μεγαλοπρεπείς κήπους και νιώστε πως είναι να ζει κάποιος ως Αυτοκράτορας! Στη συνέχεια αναχώρηση (προαρετικα) για μια όμορφη εκδρομή στα νοτιοδυτικά περίχωρα της Βιέννης, στο περίφημο Βιεννέζικο Δάσος, πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες (Μπετόβεν, Μότσαρτ, Στράους, Σιούμπερτ κ.ά.). Πρώτα θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού και μετά θα περάσουμε από το Μάγιερλινγκ, με το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή όσο και ρομαντική ιστορία της αυτοκτονίας του διαδόχου πρίγκιπα Ροδόλφου και της βαρόνης Μαρίας Βετσέρα. Ακολουθεί η γραφική λουτρόπολη Μπάντεν. Θα δούμε το ιδιαίτερα γνωστό κι εκτός της χώρας καζίνο της πόλης που ξεχωρίζει με την αρχιτεκτονική του, το μνημείο της πανώλης, το Δημαρχείο και τον «Οίκο της Ενάτης» το σπίτι, όπου ο Μπετόβεν συνέθεσε την «Ωδή στη χαρά». Επιστροφή στη Βιέννη.
6η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό και χρόνος ελεύθερος στο Κέντρο της Βιέννης για περίπατο ή επίσκεψη σε Μουσεία (Φυσικής Ιστορίας, Ιστορία της Τέχνης, Τετράγωνο Μουσείων, Μουσείο Θησαυρού κ.ά.). Έπειτα μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4*
  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  • Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Συνοδός του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:
Φόροι αεροδρομίων, είσοδοι μουσείων, δημοτικός φόρος πόλεως και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.