Βιέννη - Χριστουγεννιάτικη Αγορά

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Βιέννη-Μπρατισλάβα-Σάλτσμπουργκ-Μάγιερλινγκ-Σλοβακία-Αυστρία

ΑΠΟ 195 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ) - ΒΙΕΝΝΗ (ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ) (78 χλμ)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, την Μπρατισλάβα. Άφιξη και θα ξεκινήσουμε μια όμορφη περιήγηση στην πόλη με το Staremestro της παλιάς πόλης. Συνεχίζουμε με τον καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου, την εθνική πινακοθήκη και το εθνικό μουσείο. Αναχώρηση για την Βιέννη για μία πανοραμική ξενάγηση της πόλης. Θα θαυμάσουμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε, του Ευγενίου της Σαβοΐας, σήμερα γκαλερί και Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Θα περιηγηθούμε με το λεωφορείο στην περίφημη Ρίνγκ Στράσσε (δακτύλιος του ιστορικού κέντρου) όπου θα δούμε το Ανάκτορο του Χόφμπουργκ, τα δίδυμα Μουσεία Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το Πανεπιστήμιο, το τετράγωνο των Μουσείων, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Αυτοκρατορικό Θέατρο, την Όπερα, τους Ναούς του Καρόλου του Βορομαίου και την Φότιφ Κίρχε. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος.
2η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ - ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΣΕΜΠΡΟΥΝ - ΠΕΡΙΠΑΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και η ξενάγηση μας στην παραμυθένια Βιέννη συνεχίζεται σήμερα με πρώτο σταθμό το ανάκτορο και τον κήπο του Σενμπρούν, που θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών, πρώην θερινή κατοικία της αυτοκρατορικής οικογένειας. Το έργο ολοκληρώθηκε τον 18ο αιώνα, όταν η Μαρία Θηρεσία προσέλαβε το Ν. Πακάσι. Έπειτα θα ξεκινήσουμε την περιπατητική μας ξενάγηση. Η όμορφη βόλτα μας ξεκινάει από τα Ανάκτορα Χόφμπουργκ. Το σύμπλεγμα του Χόφμπουργκ περιλαμβάνει τα αυτοκρατορικά διαμερίσματα, αρκετά μουσεία, ένα παρεκκλήσι, μία εκκλησία, την Αυστριακή Εθνική Βιβλιοθήκη, τη Χειμερινή Σχολή Ιππασίας και τα γραφεία του προέδρου της Αυστρίας. Στη συνέχεια, θα δούμε την Ελληνική γειτονιά με την Εκκλησία της Αγίας Τριάδος, τον Άγιο Στέφανο, όπου θα θαυμάσουμε την εξωτερική πρόσοψη, την Πλατεία Μάρκτ - Κρήνη αφιερωμένη στο Γάμο του Ιωσήφ με την Μαρία, την Πλατεία Γκράμπεν με τον μεγαλοπρεπή στύλο της Πανώλης ή αλλιώς στύλο της Αγίας Τριάδας, ο οποίος απεικονίζει έναν άγιο και έναν άγγελο που παρακολουθούν την εξόντωση μιας μάγισσας. Η μάγισσα αυτή, στην ουσία, είναι η πανούκλα. Τέλος, ελεύθερος χρόνος σε ένα από τα σπουδαιότερα Καφέ, το Hawelka ή στο ζαχαροπλαστείο Νεμέλ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ - ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ (296 χλμ ανά διαδρομή)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση (προαιρετικά) για το Σάλτσμπουργκ. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στο μοναδικό «κάστρο αλατιού», γενέτειρα του Μότσαρτ και πόλη μνημείο μιας άλλης ρομαντικής εποχής. Εδώ μπορείτε να περπατήσετε στους ατέλειωτους πεζόδρομους της παλιάς πόλης. Θα επισκεφτούμε, ακόμη, τους κήπους του ανακτόρου Μιραμπέλ δίπλα στον ποταμό Salzach. Διασχίζοντας τα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης, θα δούμε το σπίτι του Μότσαρτ, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και το Αββαείο του Aγ. Πέτρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος.

 
4η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ - ΔΑΣΗ ΜΑΓΙΕΡΛΙΝΓΚ - PARNDORF - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ (152 χλμ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τα περίχωρα της Βιέννης, το περίφημο Βιεννέζικο Δάσος. Εκεί, στην τοποθεσία Μαγιερλινγκ, θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Ροδόλφου, τελευταίου διαδόχου του Θρόνου και της Μαρίας Βετσέρα. Συνεχίζουμε για το εκπτωτικό χωριό Parndorf με τα εκατοντάδες επώνυμα καταστήματα και τις αξεπέραστες προσφορές. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και ψώνια. Το βράδυ μετάβαση στη Μπρατισλάβα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος στην πόλη.

 
5η ημέρα ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο και την πτήση της επιστροφής.
Περιλαμβάνονται:
 
  • Αεροπορικά εισιτήρια απευθείας πτήσεις
  • Όλες τις μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία όπως αναφέρονται στα αναλυτικά μας προγράμματα
  • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* ή 5* με πρωινό
  • Τις ξεναγήσεις και περιηγήσεις που αναλύονται στα προγράμματα των εκδρομών μας
  • Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας κατά τη διάρκεια της εκδρομής
  • Χειραπόσκευή 6 κιλών
  • Bαλίτσα 20 κιλών 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ατυχημάτων όπως αναλύονται στην ασφαλιστική κάλυψη
  • ΦΠΑ
 
Δεν περιλαμβάνονται:
 
  • Φόρους αεροδρομίων 145€
  • Δημοτικοί φόροι 10€
  • Check points 10€
  • Προαιρετικές εκδρομές και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο έντυπο ή στον τιμοκατάλογο