Βιέννη εβδομαδιαίες αναχωρήσεις από Θεσσαλονίκη

Αεροπορικώς, 4,5 ημέρες

Βιέννη-Σένμπρουν-Μάγιερλινγκ-Μπάντεν

ΑΠΟ 245 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΙΕΝΝΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βιέννη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
 
2η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ (ξενάγηση) – ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΣΕΝΜΠΡΟΥΝ (προαιρετικό)
Πρωινό και θα ξεκινήσουμε  τη ξενάγηση της πόλης. Θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Mαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σένμπρουν (προαιρετικά), που θεωρείται ισάξιο των Bερσαλλιών. Θα δούμε το ανάκτορο Mπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε την περίφημη λεωφόρο του Pινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Bιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Mουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το Kοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Aνακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Eκκλησία του Tάμματος, τη Φωτίφ Kίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Aγ. Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας.
3η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, σας προτείνουμε να επισκεφτείτε προαιρετικά ένα από τα πολυάριθμα μουσεία της Βιέννης ή τη μοναδική πινακοθήκη του ανακτόρου Μπελβεντέρε με έργα των Κλίμτ, Μονέ, Ρενουάρ και Βαν Γκόγκ ή το μουσείο Αλμπερτίνα, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο που έχει στην κατοχή του περίπου 60,000 πίνακες ζωγραφικής ή και το Μuseums Quartier "MQ" με παγκοσμίου ενδιαφέροντος εκθέσεις μοντέρνας τέχνης, περιλαμβάνει το Κέντρο Αρχιτεκτονικής, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (MUMOK), το Κέντρο Τέχνης της καλλιέργειας - Μουσείο Καπνού, το Μουσείο Λέοπολντ, το Ταντσκβαρτίρ, το παιδικό μουσείο Zoom, την Kunsthalle Wien και το Κέντρο Μαθηματικών, αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά κέντρα του κόσμου.
4η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ - ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ - ΜΑΓΙΕΡΛΙΓΚ - ΜΠΑΝΤΕΝ ( (προαιρετικά)
Πρωινό και ημέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε μία εκδρομή στα δάση της Βιέννης που περιλαμβάνει επίσκεψη στο μοναστήρι Χάιλιγκενκροιτς. Θα συνεχίσουμε για την τοποθεσία Μάγιερλινγκ, γνωστό από το ειδύλλιο της Μαρίας Βετσέρα και του πρίγκιπα Ροδόλφου, όπου θα δείτε το κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων. Διασχίζοντας την απερίγραπτης φυσικής ομορφιάς κοιλάδα Ελένενταλ, συνεχίζουμε με την γραφική λουτρόπολη του Μπάντεν όπου ένα διάστημα έζησε και εργάστηκε εκεί ο Ludwig van Beethoven. Για όσους δεν συμμετάσχουν στην εκδρομή σας προτείνουμε μία βόλτα για ψώνια στη Μαριαχίλφερστρασσε, τον εμπορικότερο δρόμο της Βιέννης με χιλιάδες καταστήματα με προσιτές τιμές ή την Κέρτνερστρασσε, που με τα πολύβουα καταστήματά της και τις καφετέριες αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Βιέννης. Απολαύστε ένα καφέ και γλυκό σε ένα από τα καφέ για τα οποία φημίζεται η Βιέννη υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής. Για το βράδυ προτείνουμε δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο, αναζητήστε ιστορικές μνήμες ελληνικού ενδιαφέροντος στις παλιές ταβέρνες της Φλάισμαρκτ σε μία από τις οποίες σύχναζε ο Ρήγας Φεραίος.
5η ημέρα BIENNH – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό , χρόνος ελεύθερος και  αναχώρηση για το αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής 
Περιλαμβάνονται: 
  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Wizzair ή Ryan air με χειραποσκεύη 10 κιλών ανά άτομο 55x40x20cm  
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας με πρωινό
  • Μεταφορά από /προς αεροδρόμιο
  • Ξενάγηση πόλης (private) 
  • Aσφάλεια αστικής ευθύνης
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Οι παραπάνω τιμές έχουν υπολογιστεί με τον οικονομικό ναύλο της Wizzair. Σε περίπτωση  διαφοροποίησης του , θα υπάρχει διαφοροποίηση και στην τελική τιμή
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετική εκδρομή
  • Φιλοδωρήματα
  • Φόροι αερ & επίναυλοι καυσίμων 70€
Σημείωση:
  • Στο 4ήμερο πρόγραμμα, δεν πραγματοποιείται η 3η μέρα του 5ήμερου προγράμματος. Οι προαιρετικές εκδρομές πραγματοποιούνται με ελάχιστη συμμετοχή 2 ατόμων