Οικογενειακη Βιέννη

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Βιέννη-Αυστρία-Σένμπρουν

ΑΠΟ 225 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΤΗΣΗ - ΒΙΕΝΝΗ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για την Αυστριακή πρωτεύουσα, τη Βιέννη. Άφιξη και πρώτη γνωριμία με την πόλη του μπαρόκ και της μουσικής, με το συνοδό μας. Στην περιήγησή μας βλέπουμε το Κούνστχαους ένα σύμπλεγμα κτιρίων αφαιρετικής τεχνοτροπίας και το μπαρόκ ανακτορικό συγκρότημα Μπελβεντέρε του πρίγκιπα Ευγενίου της Σαβοΐας, σήμερα Πινακοθήκη με έργα τέχνης καλλιτεχνών της νεότερης περιόδου και του κινήματος του Μοντερνισμού. Συνεχίζουμε με την πλατεία Καρόλου όπου βρίσκεται ο Ναός του Αγίου Καρόλου Βορρομαίου και το Μέγαρο του Συλλόγου των Φίλων της Μουσικής και εισερχόμαστε στην περίφημη Ρίνγκστρασσε (δακτύλιος του ιστορικού κέντρου). Εδώ θα δούμε την Κρατική Όπερα, το χειμερινό αυτοκρατορικό ανακτορικό συγκρότημα της Χόφμπουργκ, τα δίδυμα Μουσεία Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το τετράγωνο των Μουσείων, το Κοινοβούλιο, το άλλοτε Αυτοκρατορικό Θέατρο απέναντι από το Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο, και τη Βοτίφκιρχε (εκκλησία του Τάματος). Θα περπατήσουμε στην ιστορική ελληνική γειτονιά με τις ελληνορθόδοξες εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Τριάδας και διασχίζοντας πεζοί το ιστορικό κέντρο, με τον περίφημο καθεδρικό ναό Αγίου Στεφάνου, θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Δημαρχείου με την παραμυθένια Χριστουγεννιάτικη Αγορά. Υπάρχουν πολλές Χριστουγεννιάτικες αγορές στην Αυστρία και ιδιαίτερα στη Βιέννη με μεγαλύτερη αυτή στο Rathausplatz, Δοκιμάστε ένα από τα δημοφιλή παραδοσιακά ζεστά ποτά «γκλιούβαϊν» ή «πουνς»» και γευθείτε ψητά λουκάνικα, κάστανα ή κάϊζερσμάρεν από τα αυτοκρατορικά γλυκίσματα. Στη συνέχεια μετάβαση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ανακαλύψτε την εύθυμη και διασκεδαστική πλευρά της Βιέννης γύρω από την κεντρική πλατεία Αγίου Στεφάνου.
2η ημέρα ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ - ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΠΠΑΣΙΑΣ - ΜΑΘΗΜΑ / ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ - HOFBURG PALACE
Πρόγευμα και θα ξεκινήσουμε με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της πόλης και σημαντικότερα της Ευρώπης. Οι πρώτες συλλογές του μουσείου άρχισαν να δημιουργούνται από τον 18ο αιώνα, αλλά οι τωρινές του εγκαταστάσεις χτίστηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα. Σήμερα οι εκθεσιακοί του χώροι καλύπτουν μια έκταση 8.700τ.μ. με διαδραστικά εκθέματα από τους τομείς της φυσικής ιστορίας, γεωλογίας, παλαιοανθρωπολογίας και προϊστορίας που εντυπωσιάζουν και παραπέμπουν μικρούς και μεγάλους επισκέπτες πολλά χρόνια πίσω, στην αρχή της δημιουργίας. Το μουσείο είναι ιδανικό για ολόκληρη την οικογένεια. Ακολουθεί επίσκεψη στην περίφημη παραδοσιακή σχολή ιππασίας μια εξαιρετικής ράτσας αλόγων, των άσπρων Lipizzan. Η σχολή έχει γίνει κάτι διαφορετικό από τα τετριμμένα τουριστικά αξιοθέατα καθώς προσφέρει παραστάσεις για το κοινό και επιτρέπει παρακολούθηση κάποιων από τις προπονήσεις. Το απόγευμα στο ξενοδοχείο οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι μας φίλοι μπορούν να συμμετέχουν σε ένα διασκεδαστικό μάθημα / διαγωνισμό ζωγραφικής με ιδιαίτερα δωράκια για όλους! Η Βιέννη φημίζεται για την μουσική..ελάτε λοιπόν το απόγευμα μαζί μας σε ένα μοναδικό κονσέρτο στην αυτοκρατορική αίθουσα του HOFBURG PALACE.
3η ημέρα ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΣΕΝΜΠΡOΥΝ - ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ - RATHAUS-PLATZ - ICE SKATING
Πρωινό και αναχώρηση για ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ευρώπης, το περίφημο ανάκτορο του Σενμπρούν, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Υπήρξε η θερινή κατοικία των Αψβούργων από τα τέλη του 17ου αιώνα έως το 1918. Η λογοτεχνική παράδοση θέλει το όλο ανακτορικό συγκρότημα να έχει 1441 δωμάτια και 139 μαγειρεία. Δείτε τα αυτοκρατορικά διαμερίσματα, περπατήστε στους μεγαλοπρεπείς κήπους και νιώστε πως είναι να ζει κάποιος ως Αυτοκράτορας! Μέρος του Σενμπρούν και ο παλαιότερος ζωολογικός κήπος του κόσμου με περισσότερα από 700 είδη ζώων (κάποια υπό εξαφάνιση) αποτελεί μια ιδιαίτερη εμπειρία σε ένα μοναδικό περιβάλλον που συνδυάζει πολιτισμό και φύση. Δείτε Pan-das, τίγρεις της Σιβηρίας, ουραγκοτάγκους, ελέφαντες και βυθιστείτε στον Αμαζόνιο και την εμπειρία του τροπικού δάσους.. Επιστροφή στη Βιέννη στην κεντρική πλατεία Rathausplatz αυτή τη φορά για κάτι διαφορετικό. Το χειμωνιάτικο σκηνικό είναι ιδανικό για ice skating! Σε ένα παραμυθένιο σκηνικό, μαζί με άλλους λάτρεις του αθλήματος, μπορείτε να επιδοθείτε σε φιγούρες, αλλά και τούμπες στον πάγο!
4η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ - 5D CINEMA TIME TRAVEL - ΖΟΟΜ CHILDREN MUSE-UM - PRATER PARK
Πρωινό και αναχωρούμε για μια βραβευμένη με το 5D Attraction Anima-go Award. εμπειρία 5 διαστάσεων (5D) στο Time Travel Πρόκειται για ένα ταξίδι στην στην μεσαιωνική Βιέννη της πανούκλας αλλά και της τουρκικής εισβολής Γίνεται μέρος της ιστορίας με ειδικά εφέ και εικόνες 3D. Κατόπιν αναχώρηση για zoom children’s museum μια ιδιαίτερη για πρόταση για παιδιά κάθε ηλικίας με διαδραστικές δραστηριότητες ανάλογα με την ηλικία του κάθε μικρού μας φίλου Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www. kindermuse-um.at μπορείτε να πάρετε μια μικρή γεύση για τις θεματικές ενότητες , τις δραστηριότητες αλλά και τις τιμές που ταιριάζουν στο δικό σας παιδί. Θα κλείσουμε την ημέρα μας βλεποντας την Βιέννη από ψηλά ανεβαίνοντας στην τεράστια ρόδα (ενήλικοι 9,50 ευρώ, παιδιά 3-14 ετών 4 ευρώ) του περίφημου λούνα παρκ του Prater. Κατασκευάστηκε το 1897 και αποτελεί σύμβολο της πόλης. Το θεματικό πάρκο λειτουργεί μεταξύ 15/3 και 31/10, όμως κάποια παιχνίδια, μεταξύ των οποίων και η ρόδα (διαθέτει κλειστές καμπίνες), παραμένουν ανοιχτά όλο το χρόνο
5η ημέρα ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - VIRTUAL REALITY BAR - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Η ημέρα αυτή έχει επίσκεψη στην γραφική πρωτεύουσα της Σλοβακίας τη Μπρατισλάβα η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 1 ώρας από την Βιέννη. Στην Μπρατισλάβα θα περπατήσουμε στο καλοδιατηρημένο και ξεχωριστό σε όλη τη Μεσευρώπη ιστορικό της κέντρο. Η σλοβακική πρωτεύουσα, άλλοτε καθέδρα του ουγγρικού βασιλείου, είναι από τον ύστερο Μεσαίωνα μέχρι σήμερα μια γοητευτική παραδουνάβια πανεπιστημιούπολη. Το κάστρο της με το γαλλικό κήπο, το Προεδρικό Μέγαρο, τα μεσαιωνικά αρχοντικά, ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Μαρτίνου όπου τελούνταν οι στέψεις των βασιλέων της Ουγγαρίας, το Πανεπιστήμιο, η πύλη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, το Δημαρχείο έδρα του Καρδιναλίου όπου υπογράφηκε η συνθήκη του Πρεσβούργου από το Ναπολέοντα συνθέτουν την ιστορική εικόνα της πόλης στους αιώνες. Εδώ θα έχουμε χρόνο στην κεντρική πλατεία όπου εκτός των άλλων μπορείτε να επισκευτείτε ένα cafe - bar πολύ διαφορετικό από όσα έχουμε πάει έως τώρα, το Virtual Reality Bar! Ένα μπαρ... εικονικής πραγματικότητας! Εδώ, θα γίνουμε και πάλι παιδιά, αφού θα μπορέσουμε να επιλέξουμε να “ζήσουμε” μοναδικές εμπειρίες virtual reality! Κατόπιν, μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή,
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της  επιλογής  σας, 
  • Διατροφή    σύμφωνα  με  τον  τιμοκατάλογο, 
  • Ξεναγήσεις  -  περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα,
  • Έμπειρο αρχηγό  συνοδό του γραφείου, 6
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι  αεροδρομίου,
  • είσοδοι  μουσείων,    θεαμάτων  &  δραστηριοτήτων, 
  • δημοτικοί   φόροι   πόλεων 
και   ότι   αναφέρεται   στο   πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο