Βιέννη για Οικογένειες

Αεροπορικώς, 5,6 ημέρες

Βελιγράδι-Βουδαπέστη-Βιέννη-Σάλτσμπουργκ-Δάση Μάγιερλινγκ-Μπάντεν-5d Cinema Time Travel

ΑΠΟ 329 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ)
Αναχώρηση νωρίς το πρωί από το γραφείο μας, διασχίζοντας τα σύνορα των Ευζώνων και περνώντας έξω από Σκόπια και αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του Μοράβα, καταλήγουμε το απόγευμα στο Βελιγράδι, μια πόλη με πολλά μνημεία. Σε μια σύντομη περιήγηση στην πόλη θα δούμε τα κατεστραμμένα κτίρια από τον πόλεμο των Νατοϊκών δυνάμεων, απέναντι στην ανίσχυρη αλλά περήφανη Σερβία, το κρατικό Θέατρο, το Εθνικό και εθνολογικό μουσείο, τη Βουλή, το Δημαρχείο της πόλης και το Σερβικό Πατριαρχείο. Τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος στην όμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας.
2η ημέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ) - ΒΙΕΝΝΗ
Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για την Βουδαπέστη και με την άφιξη μας στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, ξεκινάει η πανοραμική ξενάγηση. Το όνομα της Βουδαπέστης προήλθε το 1873 από την ένωση των δύο κατοικημένων περιοχών που βρίσκονται εκατέρωθεν του Δούναβη, της Βούδας (Buda) και της Πέστης (Pest). Θα ξεναγηθούμε πρώτα στην Πέστη, όπου θα δούμε την Πλατεία των Ηρώων, προς τιμή και μνήμη των μεγάλων ηρώων της Ουγγρικής ιστορίας. Το μνημείο στο κέντρο της πλατείας ονομάζεται Μνημείο της Χιλιετίας, με την στήλη ύψους 36 μέτρων στην κορυφή της οποίας υπάρχει άγαλμα του Αρχάγγελου Γαβριήλ. Θα δούμε επίσης τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, τη μεγαλύτερη εκκλησία της Ουγγαρίας, την όπερα, το ογκώδες μπαρόκ Δημαρχείο και το επιβλητικό νεο-γοτθικό Ουγγρικό Κοινοβούλιο, το μεγαλύτερο κτίριο στην Ουγγαρία (268μ. μήκος). Περνώντας στη Βούδα,θα δούμε τον παραμυθένιο Πύργο των Ψαράδων χτισμένο το 1905 με τους επτά πύργους, τους πολλαπλούς πυργίσκους, τα παραπέτα και τις κοφτές σκάλες. Θα θαυμάσουμε επίσης τον Ναό του Ματθαίου (Matyas) κτισμένο ψηλά από το λόφο του Γκέλερτ με το ομώνυμο φρούριο και θα θαυμάσουμε τη μοναδική θέα. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για την Βιέννη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ) - ΒΙΕΝΝΗ HOUSE OF SEA (ΕΝΥΔΡΕΙΟ) - 5D CINEMA TIME TRAVEL - PRATER
Πρωινό στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας με την περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, τα χειμερινά ανάκτορα Χόφμπουργκ, την Όπερα, το Τετράγωνο των Μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το νεοκλασικό Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο γοτθικού ρυθμού, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Τάμματος, τη Φωτίφ Κίρχε, την εκπληκτική εκκλησία του Αγίου Καρόλου. Συνεχίζοντας, θα επισκεφτούμε το House of Sea, το ενυδρείο της Βιέννης. Σε πάνω από 4.000 τ.μ. υπάρχουν περισσότερα από 10.000 ζώα (από ιθαγενή ψάρια γλυκού νερού – με διάφορα είδη πουλιών, εντυπωσιακούς καρχαρίες και κροκόδειλους. Έπειτα θα μεταφερθούμε στο Time Travel όπου θα ζήσουμε την μαγεία των 5 διαστάσεων (5D). Έχει βραβευτεί με το 5D ATTRACTION ANIMAGO AWARD. Θα ταξιδέψουμε 2.000 χρόνια πίσω και θα γίνουμε μέρος της ιστορίας με ειδικά εφέ και εικόνες 3D που κόβουν την ανάσα. Θα ζήσουμε ένα μοναδικό 3D ταξίδι στην μεσαιωνική Βιέννη στην εποχή της πανώλης και θα λάβουμε μέρος στην τουρκική εισβολή του 1863. Στην συνέχεια θα ξεκινήσουμε την περιπατητική μας ξενάγηση στο κέντρο της πόλη. Η όμορφη βόλτα μας ξεκινάει από τα Ανάκτορα Χόφμπουργκ. Το σύμπλεγμα του Hofburg περιλαμβάνει τα αυτοκρατορικά διαμερίσματα, αρκετά μουσεία, ένα παρεκκλήσι, μία εκκλησία, την Αυστριακή Εθνική Βιβλιοθήκη, τη Χειμερινή Σχολή Ιππασίας και τα γραφεία του προέδρου της Αυστρίας. Τελικός σταθμός της σημερινής μας ημέρας το Prater, σήμα κατατεθέν της Βιέννης, για να απολαύσουμε μια μαγευτική βολτα με την κλειστή, προστατευόμενη από το κρύο ρόδα της Βιέννης. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
4η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ - ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ) - ΒΙΕΝΝΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και προαιρετική αναχώρηση για το Σάλτσμπουργκ. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στο μοναδικό «κάστρο αλατιού», γενέτειρα του Μότσαρτ και πόλη μνημείο μιας άλλης ρομαντικής εποχής. Εδώ μπορείτε να περπατήσετε στους ατέλειωτους πεζόδρομους της παλιάς πόλης. Θα επισκεφτούμε, ακόμη, τους κήπους του ανακτόρου Μιραμπέλ δίπλα στον ποταμό Salzach. Διασχίζοντας τα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης, θα δούμε το σπίτι του Μότσαρτ, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και το Αββαείο του Aγ. Πέτρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
5η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ - ΔΑΣΗ ΜΑΓΙΕΡΛΙΝΓΚ - ΜΠΑΝΤΕΝ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα περίχωρα της Βιέννης, το περίφημο Βιεννέζικο Δάσος. Εκεί, στην τοποθεσία Μαγιερλινγκ, θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Ροδόλφου, τελευταίου διαδόχου του Θρόνου και της Μαρίας Βετσέρα. Συνεχίζοντας θα κάνουμε μια σύντομη στάση στη γραφική λουτρόπολη του Μπάντεν,δημοφιλή προορισμό στην ανατολική πλευρά του δάσους της Βιέννης, με τις 15 θερμές πηγές της, γνωστή ήδη από τη Ρωμαϊκή εποχή. Τελικός προορισμός μας το Βελιγράδι. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος.
6η ημέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πόλη μας. Διέλευση των συνόρων και με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.
Περιλαμβάνονται
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας- όπως αυτό αναφέρεται στον τιμοκατάλογο
  • Πρόγευμα & δείπνο καθημερινά
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Δεν περιλαμβάνονται
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται
Σημείωση:
  • Το Jufa είναι ένα πραγματικά family ξενοδοχείο με εσωτερική παιδική χαρά και χώρο για παιχνίδια. Εχει οικογενειακά δωμάτια με 3 ή 4, ακόμη και με 5 ξεχωριστά κρεβάτια για την άνεση των παιδιών.