Βιέννη Family Ισπανική Σχολή Ιππασίας - Σενμπρουν - House of Sea - Δάση Μαγιερλινγκ - Μπρατισλάβα

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Μπρατισλάβα-Βιέννη

ΑΠΟ 499 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Πτήση για Μπρατισλάβα –Βιέννη - Ξενάγηση πόλης
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Μπρατισλάβα. Άφιξη και θα ακολουθήσει η ξενάγηση στην πόλη της Βιέννης. Θα περιηγηθούµε στην περίφηµη λεωφόρο του Pινγκ, όπου θα θαμάσουνε τα πιο σηµαντικά αξιοθέατα της Bιέννης, όπως το ∆ηµοτικό Πάρκο, θα περάσουµε από τα χειμερινά ανάκτορα Χόφµπουργκ, την Όπερα, το Τετράγωνο των Mουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το νεοκλασικό Kοινοβούλιο, το ∆ηµαρχείο γοτθικού ρυθµού, το παλιό Aνακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήµιο και την Eκκλησία του Tάµµατος, τη Φωτίφ Kίρχε, την εκπληκτική εκκλησία του Αγίου Καρόλου. Έπειτα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
2η ημέρα Βιέννη - Περιπατητική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο – Ισπανική Σχολή Ιππασίας
Πρωινό. Στην συνέχεια θα ξεκινήσουμε την περιπατητική µας ξενάγηση. Η όµορφη βόλτα µας ξεκινάει από τα Ανάκτορα Χόφµπρουκ. Το σύµπλεγµα του Hofburg περιλαμβάνει τα αυτοκρατορικά διαμερίσματα, αρκετά µουσεία, ένα παρεκκλήσι, µία εκκλησία, την Αυστριακή Εθνική Βιβλιοθήκη, τη Χειμερινή Σχολή Ιππασίας και τα γραφεία του προέδρου της Αυστρίας. Στη συνέχεια, θα δούµε την Ελληνική γειτονιά µε την Εκκλησία της Αγίας Τριάδος, τον Άγιο Στέφανο, όπου θα θαμάσουμε την εξωτερική πρόσοψη, την Πλατεία Μάρκτ - Κρήνη αφιερωµένη στο Γάµο του Ιωσήφ µε την Μαρία, την Πλατεία Γκράµπεν µε τον µεγαλοπρεπή στύλο της Πανώλης ή αλλιώς στύλο της Αγίας Τριάδας, ο οποίος απεικονίζει έναν άγιο και έναν άγγελο που παρακολουθούν την εξόντωση µίας µάγισσας. Η µάγισσα αυτή, στην ουσία, είναι η πανούκλα. Έπειτα επίσκεψη στην Ισπανική Σχολή Ιππασίας. Είναι µια διεθνούς φήµης σχολή και ένα βασικό τουριστικό αξιοθέατο της πόλης. Οι παραστάσεις µε τα άλογα Lipizzan, λαµβάνουν χώρα υπό τους ήχους Μπαρόκ µουσικής στη Χειµερινή Σχολή Ιππασίας που βρίσκεται κοντά στο Παλάτι Hofburg. Οι παραστάσεις βασίζονται σε 300 χρόνια εκπαιδευτικής εµπειρίας και συνοδεύονται µε την κλασσική ενδυµασία. Το εσωτερικό του κτιρίου της Σχολής Ιππασίας αποτελεί αναµφισβήτητα την πιο κοµψή αρένα αθλητισµού της ∆υτικής Ευρώπης.
3η ημέρα Βιέννη – Μουσείο Φυσικής Ιστοριας - Σενμπρουν
Πρωινό. Θα ξεκινήσουμε µε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, που είναι από τα ιστορικότερα και σημαντικότερα της Ευρώπης. Στεγάζεται σε ένα υπέροχο γραφικό κτίριο ενώ διαθέτει πάνω από 30 εκατομμύρια εκθέµατα και εντυπωσιάζει τους µικρούς και µεγάλους επισκέπτες του κάθε χρόνο. Στους πολυάριθµους εντυπωσιακούς ορόφους του, παρουσιάζονται διαδραστικά εκθέµατα ζώων που µεταφέρουν νοερά τον επισκέπτη πολλά χρόνια πίσω, στην αρχή της δηµιουργίας. Το µουσείο είναι ιδανικό για ολόκληρη την οικογένεια. Η συλλογή του Μουσείου έχει ιστορία άνω των 250 χρόνων. Το µουσείο ιδρύθηκε το 1748 από τον Φραγκίσκο Στέφανο της Λωραίννης, τον σύζυγο της Μαρίας Θηρεσίας, και στεγάζει σήµερα µια από τις πιο πλούσιες συλλογές του κόσµου. Έπειτα θα συνεχίσουµε µε την ξενάγηση στο ανάκτορο και στον κήπο του Σενµπρούν, που θεωρείται ισάξιο των Bερσαλλιών, πρώην θερινή κατοικία της αυτοκρατορικής οικογένειας. Το έργο ολοκληρώθηκε τον 18ο αιώνα, όταν η Μαρία Θηρεσία προσέλαβε το Ν. Πακάσι. Θα δούµε το ανάκτορο Mπελβεντέρε.
4η ημέρα Βιέννη House of Sea (Eνυδρείο) – 5D CINEMA TIME TRAVEL
Σε πάνω από 4.000 τ.µ. υπάρχουν περισσότερα από 10.000 ζώα (από ιθαγενή ψάρια γλυκού νερού – µε διάφορα είδη πουλιών, εντυπωσιακούς καρχαρίες και κροκόδειλους). Χρόνος ελεύθερος. Στην συνέχεια θα µεταφερθούµε στο Time Travel όπου θα ζήσουµε την µαγεία των 5 διαστάσεων (5D). Έχει βραβευτεί µε το 5D ATTRACTION ANIMAGO AWARD. Θα ταξιδέψουµε 2.000 χρόνια πίσω και θα γίνουµε µέρος της ιστορίας µε ειδικά εφέ και εικόνες 3D που κόβουν την ανάσα. Θα ταξιδέψουµε στην µμεσαιωνική Βιέννη στην εποχή της πανώλης και θα λάβουµε µέρος στην τουρκική εισβολή του 1863.
5η ημέρα Βιέννη – Μπρατισλάβα (ξενάγηση) – Πτήση επιστροφής
Πρωινό και αναχώρηση για την Μπρατισλάβα. Άφιξη και θα ξεκινήσουµε µε µια περιήγηση του Staremestro, της παλιάς πόλης, της οποίας µεγάλο µέρος είναι πεζοδροµηµένο, του καθεδρικού του Αγίου Μαρτίνου, του αρχιεπισκοπικού µεγάρου, της εθνικής πινακοθήκης, του θεάτρου και του εθνικού µουσείου. Χρόνος στη διάθεσή σας για να περπατήσετε στην πόλη, να απολαύσετε τον καφέ σας στις όχθες του ∆ούναβη ή να χαρείτε την γοητεία των τεράστιων εµπορικών κέντρων της, µε διεθνούς φήµης µπουτίκ. Τέλος µεταφορά στο αεροδρόµιο όπου θα πάρουµε την πτήση της επιστροφής µας.
Στο πακέτο εκδρομής περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια Θεσσαλονίκη – Μπρατισλάβα & Μπρατισλάβα – Θεσσαλονίκη με ναυλωμένη πτήση της Aegean Airlines
  • Τρείς (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Hilton Danube 4*plus
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Επισκέψεις – περιηγήσεις – ξεναγήσεις που αναφέρονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα .
  • Τη μεταφορά από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο και αντίστροφα.
  • Έμπειρος αντιπρόσωπος του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • ΦΠΑ
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόρος διαμονής. Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, αλατωρυχεία , θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επείγουσας αερομεταφοράς 5€