Βιέννη - Βουδαπέστη - Βελιγράδι (Α)

Οδικό Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Μπρατισλάβα--Βελιγράδι-Danube Cruise-Vajdahunyad Castle -Βουδαπέστη-Παραδουνάβιες περιοχές-Έστεργκομ--Βιέννη-

ΑΠΟ 335 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Μπρατισλάβα – Βιέννη by night
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Μπρατισλάβα. Άφιξη και στη συνέχεια μετάβαση στην πόλη της Βιέννης. Τακτοποίηση στα δωμάτια, λίγη ξεκούραση και φύγαμε για μια ωραία βραδινή περιήγηση στα φωταγωγημένα αξιοθέατα της πόλης του μπαρόκ και της μουσικής. Καταλήγουμε στην κεντρική πλατεία Αγίου Στεφάνου όπου θα ανακαλύψετε την εύθυμη και διασκεδαστική πλευρά της Βιέννης.
 
2η ημέρα Βιέννη – Ξενάγηση πόλης.
Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Αυστρίας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τον Πύργο του Δούναβη (ένα από τα σύμβολα της πόλης), το κτίριο του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής, όπου λαμβάνει χώρα η διάσημη πρωτοχρονιάτικη συναυλία, την περίφημη λεωφόρο Ρινγκ, όπου θα θαυμάσουμε διάσημα έργα αρχιτεκτονικής, όπως το πρώην Υπουργείο Πολέμου, το Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών, το Δημοτικό Πάρκο, την περίφημη κρατική Όπερα της Βιέννης, τα δίδυμα Μουσεία, τα χειμερινά ανάκτορα του Χόφμπουργκ (Hofburg), την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το νεοκλασικό Κοινοβούλιο με την πλούσια διακοσμημένη πρόσοψη και το άγαλμα της θεάς Αθηνάς , το νεογοτθικού ρυθμού Δημαρχείο, το παλατινό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την διάσημη κεντρική αγορά Νάσμαρκτ. Τέλος θα καταλήξουμε στον γοτθικού ρυθμού Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, στο ιστορικό κέντρο της πόλης για να ξεκινήσουμε την περιπατητική μας ξενάγηση. Ξεκινάμε από τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, στο κέντρο της πόλης.
Είναι ένα από τα δημοφιλέστερα αξιοθέατα της Βιέννης και ένα από τα σημαντικότερα αριστουργήματα του ευρωπαϊκού γοτθικού ρυθμού. Η κατασκευή της πρώτης εκκλησίας χρονολογείται από το 1147. Για πολύ καιρό το Stephansdom ήταν το ψηλότερο κτίριο στην Ευρώπη - 137 μέτρα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη Στήλη της Πανούκλας που είναι ένα μνημειώδες μπαρόκ γλυπτό που χτίστηκε στα τέλη του 17ου αιώνα από μάρμαρο. Είναι ενδιαφέρον ότι η στήλη είναι αφιερωμένη στην Αγία Τριάδα και όχι στην Παναγία.
Θα συνεχίσουμε στον πεζόδρομο με τα εντυπωσιακά καφέ και τα επώνυμα καταστήματα μόδας για να καταλήξουμε στο ανάκτορο Hofburg που είναι ένα από τα σύμβολα του αυτοκρατορικού παρελθόντος της Βιέννης. Αποτελεί ένα τεράστιο πολυτελές παλάτι, που ήταν η χειμερινή κατοικία των Αψβούργων. Στο Μεσαίωνα υπήρχε κάστρο, από το οποίο σώζεται ένα μικρό παρεκκλήσι. Το Hofburg επεκτάθηκε σε μια υπέροχη κατοικία όταν η Βιέννη έγινε η πρωτεύουσα της Αυστροουγγαρίας. Επί του παρόντος, μπορείτε να βρείτε σχεδόν οποιοδήποτε αρχιτεκτονικό στυλ εδώ - από γοτθικό έως αρτ νουβό. Στις αίθουσές του υπάρχει μια εθνική βιβλιοθήκη, ένα θησαυροφυλάκιο, ένα μουσείο μουσικών οργάνων, όπλων και εθνογραφίας και η περίφημη «ισπανική σχολή ιππασίας». Στη συνέχεια Θα επισκεφτούμε επίσης το ρολόι άγκυρας (άγκυρα) που βρίσκεται στην παλαιότερη πλατεία της Βιέννης τη “Hoher Markt” και αντιπροσωπεύει το στυλ Art Nouveau. Ανάμεσά τους ο μεσαιωνικός στιχουργός Walther von der Vogelweide, η αυτοκράτειρα Μαρία Θηρεσία και ο πρίγκιπας Ευγένιος της Σαβοΐας. Κάθε μέρα ακριβώς το μεσημέρι το ρολόι «χτυπά» με μια μικρή παράσταση με την συνοδεία μουσικών διαφορετικών εποχών. Εντυπωσιακή είναι και η τεράστια πλατεία του παλατιού - Hel- denplatz (Πλατεία Ηρώων). Τα έφιππα αγάλματα του Αρχιδούκα Καρόλου, που κέρδισε τη μάχη του Άσπερν ενάντια στα στρατεύματα του Ναπολέοντα (1809) και του πρίγκιπα Ευγένιου της Σαβοΐας, που νίκησε τους Τούρκους, μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν της Αυστρίας. Η Πλατεία Ηρώων δεν είναι απλώς μια τεράστια πλατεία στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας, είναι ένα από τα σύμβολα μιας ένδοξης ιστορίας. Στη συνέχεια θα περάσουμε από την Εβραϊκή συνοικία με κυριότερα αξιοθέατα, το Εβραϊκό Μουσείο, το Ναός της Πόλης, το Μουσείο της Οικίας Misrachi, τη Σκάλα Theodor Herzl και την Εκκλησία Karmeliter. Τέλος Θα επισκεφτούμε τη παλιά ελληνική συνοικία στο κέντρο της πόλης με τον ναό του Αγίου Γεωργίου, της Αγίας Τριάδας και τα όμορφα εστιατόρια της περιοχής για καλό φαγητό, εκεί όπου σύχναζαν οι Έλληνες έμποροι τον 19ο αιώνα. Στον ελεύθερο χρόνο που ακολουθεί σας προτείνουμε να επισκεφτείτε κάποιο από τα ιστορικά καφέ όπως το café Central ή να απολαύσετε μια βόλτα με τις εντυπωσιακές άμαξες με τα άλογα που σας περιμένουν δίπλα στον Καθεδρικό του Αγίου Στεφάνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 
3η ημέρα Βιέννη - Βιεννέζικα Δάση - Έστεργκομ - Παραδουνάβιες περιοχές Βουδαπέστη
Πρόγευμα και αναχώρηση για επίσκεψη για τα περίφημα Βιεννέζικα δάση, πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες (Μπετόβεν, Μότσαρτ, Στράους κ.ά.). Πρώτα θα επισκεφθούμε το Μάγιερλινγκ, όπου θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή όσο και ρομαντική ιστορία
της αυτοκτονίας του διαδόχου πρίγκιπα Ροδόλφου και της Μαρίας Βετσέρα. Έπειτα θα δούμε τη γνωστή λουτρόπολη Μπάντεν, ιδιαίτερα γνωστή για το καζίνο και το σπίτι όπου ο Μπετόβεν συνέθεσε την ενάτη συμφωνία, ωδή στη χαρά.
Συνεχίζουμε για τα περίφημα παραδουνάβια χωριά της Ουγγαρίας, Στην εκδρομή μας κατά μήκος του Δούναβη θα κάνουμε στάση στην πρώτη πρωτεύουσα τον Ούγγρων – το Έστεργκομ όπου θα θα επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό και την πινακοθήκη. Άφιξη στη Βουδαπέστη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος, διαν/ση.
 
4η ημέρα Βουδαπέστη - Περιήγηση πόλης - Vajdahunyad Castle - Danube Cruise
Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και αρχίζουμε την γνωριμία με την πόλη. Θα δούμε την πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, το Ζωολογικό κήπο, τα λουτρά Σετσενι, μόνιμο τσίρκο της πόλης, τη λεωφόρο Αντράσυ με τα καλοδιατηρημένα κτίρια, την Οπερα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου,
την ακαδημία τον επιστημών και θα αφήσουμε το πνευματικό κέντρο της μεγαλοαστικής τάξης της Πέστης, περνώντας στην βασιλική Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων, όπου βρίσκεται ο λόφος των Ψαράδων. Στο κέντρο του λόφου με το Βασιλικό ανάκτορο των Αψβούργων, πόλη-κάστρο από τον 17ο αιώνα, βρίσκεται η πλατεία της Αγίας Τριάδας. Εκεί δεσπόζει ο ναός της Θεοτόκου, γνωστός ως ναός του Ματθία, που ιδρύθηκε το 1250. Θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε ένα ζεστό κρασί ή έναν καφέ με υπέροχη θέα στην Πέστη.
Ακολουθεί επίσκεψη στον περίφημο λόφο Γκέλερτ, με το φρούριο του αυστριακού στρατού - σήμερα πολεμικό μουσείο.
Στη συνέχεια θα πάμε σε ένα ακόμα μοναδικό μέρος, το περίφημο Vajdahunyad Castle, ένα από τα 10 πιο εντυπωσιακά κάστρα της Ευρώπης! Χτισμένο το 1896, αποτελεί μια ανάδειξη της αρχιτεκτονικής εξέλιξης της χώρας μέσα στους αιώνες. Φιλοξενεί διάφορα φεστιβάλ, συναυλίες και εκθέσεις και περιλαμβάνεται στο Top 10 χειμερινών προορισμών Ευρώπης σύμφωνα με το Lonely Planet. Ιδιαίτερα ρομαντικό βρίσκεται στο πάρκο της πόλης, στη λίμνη που το καλοκαίρι γίνονται βαρκάδες και το χειμώνα μετατρέπεται σε μια πελώρια πίστα πατινάζ από τα μέσα Νοεμβρίου έως τα μέσα Φεβρουαρίου με χιλιάδες επισκέπτες να απολαμβάνουν ένα μοναδικό τοπίο.
Το απόγευμα σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε σε μια ρομαντική προαιρετική κρουαζιέρα στον Δούναβη.
 
5η ημέρα Βουδαπέστη – Βελιγράδι – Ξενάγηση πόλης.
Πρωτοχρονιά σήμερα αλλά εμείς είμαστε αληθινοί ταξιδιώτες και αναχωρούμε για το Βελιγράδι μέσω Νόβι Σαντ. Άφιξη στην Σέρβικη πρωτεύουσα, όπου θα αρχίσουμε την περιήγηση μας στην πόλη. Θα δούμε τον Άγιο Σάββα, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Εθνικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο, τον ιστορικό Σιδηροδρομικό
Σταθμό αλλά και τα κατεστραμμένα, ακόμη, κτίρια από τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος στον μεγάλο κοσμοπολίτικο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα για θα παρακολουθήσουμε το εορταστικό κλίμα για την αλλαγή του καινούργιου χρόνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
 
6η ημέρα Βελιγράδι - Θεσσαλονίκη
Πρωινό και μετάβαση στο Kalemegdan, το φρούριο – κάστρο της πόλης και τη φυλακή Νεμπόισα εκεί όπου φυλακίστηκε ο οραματιστής των ενωμένων Βαλκανίων Ρήγας Φεραίος. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πόλη μας περνώντας από Νις και Ευζώνους.
 
Περιλαμβάνονται :
  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines
  • Αποσκευές : 1 προσωπικό αντικείμενο (40x20x- 25cm) + 1 χειραποσκευή 23k ανά άτομο
  • Διαμονή για 4 διαν/σεις στα αναγραφόμενα ξενοδοχεία
  • Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Πεταφορές - περιηγήσεις με πολυτελές λεωφορείο σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Συνοδός εκδρομής
  • Ειδικό πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης
Δεν Περιλαμβάνονται :
  • εισιτήρια εισόδων σε αξιοθέατα
  • δημοτικοί φόροι πόλεων και προαιρετικές δραστηριότητες