Βουδαπέστη Βιέννη Πράγα

Αεροπορικώς, 8 ημέρες

Βουδαπέστη-Βιέννη-Πράγα--Μπρατισλάβα-Βελιγράδι-Ουγγαρία-Σερβία-Αυστρία

ΑΠΟ 485 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας την πανέμορφη Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την φημισμένη πόλη.
2η ημέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Στην ξενάγηση της πόλης θα δούμε την Πλατεία των Ηρώων, με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, τον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου, θα θαυμάσουμε τη λεωφόρο της Δημοκρατίας και το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο. Έπειτα θα περάσουμε στη Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των Ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματίας, στην οποία γινόταν οι στέψεις των βασιλέων. Από το λόφο του Γκέλερτ θα έχουμε μία πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης, θα δούμε το άγαλμα της ελευθερίας και το κάστρο, την Τσιταντέλλα. Τέλος θα κλείσουμε με επίσκεψη στο περίφημο νησί της Μαργαρίτας. Θα έχουμε στη συνέχεια ελεύθερο χρόνο στην πόλη για βόλτα, καφέ και ψώνια και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Σας προτείνουμε να κάνετε μια ρομαντική κρουαζιέρα στον Δούναβη. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΠΡΑΓΑ
Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για την γραφική Μπρατισλάβα. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό κέντρο της γοητευτικής παραδουνάβιας γνωστής πανεπιστημιούπολης θαυμάζοντας τα μεσαιωνικά κτίσματα, τον καθεδρικό ναό, τα κυβερνητικά μέγαρα, το πανεπιστήμιο, το Δημαρχείο και την παλιά πύλη του Αγ. Μιχαήλ. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την Πράγα. Θα έχουμε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη μέχρι να φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΠΡΑΓΑ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρωινή αναχώρηση για ξενάγηση στην χρυσή πόλη των 100 πύργων το σημαντικότερο Αρχιτεκτονικό μνημείο της Ευρώπης. Θα θαυμάσουμε τα καταστήματα επώνυμων οίκων μόδας, τα πολυτελή εστιατόρια και καφέ και θα καταλήξουμε στην πανέμορφη πλατεία της παλιάς πόλης. Θα θαυμάσουμε το παλιό Δημαρχείο με το φημισμένο αστρονομικό ρολόι, θα περάσουμε από το Κλεμεντίνουμ (Klementinum), θα δούμε τη βιβλιοθήκη, το νέο δημαρχείο και θα φτάσουμε στην περίφημη πέτρινη γέφυρα του Καρόλου του ΙV. Στη συνέχεια θα δούμε τον Πύργο της Πυρίτιδας και θα κατευθυνθούμε προς την πλατεία του Vaclav, σημείο συνάντησης των κατοίκων της Πράγας και θα δούμε επίσης το επιβλητικό κτίσμα του μουσείου Φυσικής Ιστορίας. Χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση.
5η ημέρα ΠΡΑΓΑ – ΚΑΡΛΟΒΥ – ΒΑΡΥ – ΒΙΕΝΝΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την πασίγνωστη λουτρόπολη του βασιλιά Καρόλου του IV, το θέρετρο της Ευρωπαϊκής αριστοκρατίας του 18ου και 19ου αιώνα, το πασίγνωστο Κάρλοβυ Βάρυ. Μετά από μία ωραία διαδρομή φτάνουμε στην πασίγνωστη “Βασιλική Πόλη” τόπο συνάντησης των ανθρώπων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής όπως ο Τσάρος Μέγας Πέτρος Α΄, η Μαρία Θηρεσία, ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπαχ κ.α. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο κατά μήκος του ποταμού Tepla θαυμάζουμε το γραφικό αρχιτεκτονικό στυλ των κτιρίων που κατά καιρούς φιλοξένησαν μεγάλους καλλιτέχνες του Τσέχικου κινηματογράφου. Χρόνος ελεύθερος. Δοκιμάστε τις τσέχικες σπεσιαλιτέ της περιοχής και κάντε βόλτα στα καταστήματα με τα τοπικά προϊόντα φτιαγμένα από τα ιαματικά νερά της περιοχής. Συνεχίζουμε για την όμορφη και γραφική πόλη της Βιέννης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
6η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρωινό και ξενάγηση πόλης. Θα θαυμάσουμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε, του Ευγενίου της Σαβοΐας, σήμερα γκαλερί και Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Θα περιηγηθούμε με το λεωφορείο στην περίφημη Ρίνγκ Στράσσε (δακτύλιος του ιστορικού κέντρου) όπου θα δούμε το Ανάκτορο του Χόφμπουργκ, τα δίδυμα Μουσεία Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το Πανεπιστήμιο, το τετράγωνο των Μουσείων, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Αυτοκρατορικό Θέατρο, την Όπερα, τους Ναούς του Καρόλου του Βορομαίου και την Φότιφ Κίρχε. Έπειτα θα δούμε το παλάτι του Σέμπρουν με τους υπέροχους κήπους, θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας και στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην ελληνική γειτονιά με την ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Τριάδας και θα καταλήξουμε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου. Χρόνος ελεύθερος στην μελωδική πόλη. Το απόγευμα επίσκεψη στον Πύργο του Δούναβη.
7η ημέρα ΒΙΕΝΝΕΖΙΚΑ ΔΑΣΗ – ΕΣΤΕΡΓΚΟΜ – ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την Ουγγαρία και τα περίφημα παραδουνάβια χώρια. Στην εκδρομή μας κατά μήκος του Δούναβη θα κάνουμε στάση στην πρώτη πρωτεύουσα τον Ούγγρων —το Έστεργκομ όπου θα θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό και την πινακοθήκη. Συνεχίζουμε για τα περίφημα Βιεννέζικα δάση, πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες (Μπετόβεν, Μότσαρτ, Στράους κ.ά.). Πρώτα θα επισκεφθούμε το Μάγιερλινγκ, όπου θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή όσο και ρομαντική ιστορία της αυτοκτονίας του διαδόχου πρίγκιπα Ροδόλφου και της Μαρίας Βετσέρα. Έπειτα θα δούμε τη γνωστή λουτρόπολη Μπάντεν, ιδιαίτερα γνωστή για το καζίνο και το σπίτι όπου ο Μπετόβεν συνέθεσε την Ενάτη Συμφωνία, Ωδή στη Χαρά. Άφιξη στο Βελιγράδι, τον τελευταίο μας προορισμό σε αυτό το ταξίδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος, δείπνο και διανυκτέρευση.
8η ημέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Μετά το πρωινό μας, και αφού βεβαιωθούμε ότι δεν αφήσαμε τίποτα στα δωμάτια, αναχωρούμε για μια τελευταία περιήγηση στην όμορφη πόλη του Βελιγραδίου. Αφού θαυμάσουμε τα υπέροχα τοπία της πόλης, παίρνουμε τον δρόμο για το αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής.

Περιλαμβάνονται:

  1. Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή
  2. Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογή σας
  3. Πρωϊνό καθημερινά & 1 δείπνο στο Βελιγράδι
  4. Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  5. Συνοδός του γραφείου
  6. Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται :

Φόροι αεροδρομίου, φόροι πόλεων, είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.