Βιέννη - Βουδαπέστη - Αναχώρηση πρωί - επιστροφή βράδυ

Αεροπορικώς, 5,6 ημέρες

Μπρατισλάβα-Παραδουνάβια Χωριά-Βουδαπέστη-Κρουαζιέρα Δούναβη -Βιέννη-Σάλτσμπουργκ-Σένμπρουν

ΑΠΟ 289 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Μπρατισλάβα, την πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Από τις πιο όμορφες μητροπόλεις της Ευρώπης, η Μπρατισλάβα βρίσκεται στην καρδιά της Κεντρικής Ευρώπης και συνδέεται με τις γειτονικές χώρες μέσω του ποταμού Δούναβη. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια.
2η ημέρα ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Πρωινό και αναχώρηση για το Szentendre (Άγιος Ανδρέας), ένα παραδοσιακό χωριό της Ουγγαρίας. Θα επισκεφτούμε το μουσείο κεραμικής τέχνης της γλύπτριας Μαργκίτ Κόβατς, και την ορθόδοξη εκκλησία του 1752. Συνεχίζουμε για το Visegrad, το επόμενο χωριό πάνω στο Δούναβη. Θα περιηγηθούμε στα δύο τεράστια κάστρα, χτισμένα από τον Βασιλιά Μπέλα Δ’ για την προστασία της περιοχής από τους Μογγόλους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Βασιλικό Παλάτι χτισμένο από τον Βασιλιά Λουδοβίκο Α’. Τέλος θα σταματήσουμε στο χωριό Esztergom, όπου θα θαυμάσουμε την Βασιλική, τον Καθεδρικό Ναό του Esztergom, και το κάστρο με την υπέροχη θέα του, ιδανική για φωτογραφίες. Έπειτα αναχώρηση για την Βουδαπέστη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΔΟΥΝΑΒΗ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την περιήγηση μας με τα ωραιότερα κτίρια της Βουδαπέστης μεταξύ των οποίων το Βασιλικό Ανάκτορο, εκκλησίες, ιστορικά ανάκτορα και το Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας. Συνεχίζουμε με την συνοικία του Πύργου και την Παλιά Πόλη. Στην περιοχή του λόγου του Πύργου, μπορεί κανείς να επισκεφτεί εκτός από το Ανάκτορο των Αψβούργων, το Μουσείο Ιστορίας της Βουδαπέστης, την κρήνη του Ματθία, το Θέατρο του Πύργου, το Ανάκτορο Σάντορ αλλά και την Εθνική Πινακοθήκη Ουγγαρίας, όπου είναι συγκεντρωμένα τα πολυτιμότερα έργα ουγγρικής τέχνης. Περπατώντας την παλιά πόλη της Βούδας αξίζει να δείτε την εκκλησία του Αγίου Ματθία, τον “Προμαχώνα των Ψαράδων” με τους κωνικούς πύργους και την υπέροχη θέα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προτείνουμε μια κρουαζιέρα στον ποταμό Δούναβη για να θαυμάσετε εν πλω τα φωταγωγημένα κτίρια της πόλης με την μακροχρόνια ιστορία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά.
4η ημέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΙΕΝΝΗ (ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση με προορισμό την Βιέννη, όπου θα ξεκινήσουμε με μία πανοραμική ξενάγηση της πόλης. Θα θαυμάσουμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε, του Ευγενίου της Σαβοΐας. Θα περιηγηθούμε με το λεωφορείο στην περίφημη Ρίνγκ Στράσσε όπου θα δούμε το Ανάκτορο του Χόφμπουργκ, τα δίδυμα Μουσεία Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το Πανεπιστήμιο, το τετράγωνο των Μουσείων, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Αυτοκρατορικό Θέατρο, την Όπερα, τους Ναούς του Καρόλου του Βορομαίου και την Φότιφ Κίρχε. Μετάβαση στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος.
5η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ - ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΒΙΕΝΝΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Σάλτσμπουργκ, το μοναδικό «κάστρο αλατιού», γενέτειρα του Μότσαρτ και πόλη μνημείο μιας άλλης ρομαντικής εποχής. Θα επισκεφτούμε τους κήπους του ανακτόρου Μιραμπέλ δίπλα στον ποταμό Salzach. Διασχίζοντας τα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης, θα δούμε το σπίτι του Μότσαρτ, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και το Αββαείο του Aγ. Πέτρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
6η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ - ΣΕΝΜΠΡΟΥΝ (ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ) - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σένμπρουν, που θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών και θα ξεκινήσουμε μια περιπατητική ξενάγηση στην πόλη. Η όμορφη βόλτα μας ξεκινάει από τα Ανάκτορα Χόφμπουργκ, που περιλαμβάνουν τα αυτοκρατορικά διαμερίσματα, μουσεία, εκκλησίες, την Αυστριακή Εθνική Βιβλιοθήκη, τη Χειμερινή Σχολή Ιππασίας και τα γραφεία του προέδρου της Αυστρίας. Στη συνέ- χεια, θα δούμε την Ελληνική γειτονιά με την Εκκλησία της Αγίας Τριάδος, τον Άγιο Στέφανο, όπου θα θαυμάσουμε την εξωτερική πρόσοψη, την Πλατεία Μάρκτ - Κρήνη αφιερωμένη στο Γάμο του Ιωσήφ με την Μαρία, την Πλατεία Γκράμπεν με τον μεγαλοπρεπή στύλο της Πανώλης. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για την Μπρατισλάβα. Άφιξη και στη συνέχεια ξεκινάμε με μια περιήγηση στην παλιά πόλη (Staremestro), τον καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου, την εθνική πινακοθήκη και του εθνικό μουσείο. Χρόνος στη διάθεσή σας μέχρι την στιγμή της αναχώρησης μας για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια απευθείας πτήσεις.
  • Όλες τις μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία όπως αναφέρονται στα αναλυτικά μας προγράμματα
  • 4 ή 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό    
  • Τις ξεναγήσεις και περιηγήσεις που αναλύονται στα προγράμματα των εκδρομών μας
  • Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας κατά τη διάρκεια της εκδρομής
  • Χειραπόσκευή 6 κιλών
  • Bαλίτσα 20 κιλών 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ατυχημάτων όπως αναλύονται στην ασφαλιστική κάλυψη
  • ΦΠΑ
 
Δεν περιλαμβάνονται:
 
  • Φόρους αεροδρομίων 145€
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων 10€
  • Check points 10€
  • Προαιρετικές εκδρομές και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο έντυπο ή στον τιμοκατάλογο

Σημειώσεις:
  • Δώρο μια διανυκτέρευση στη Μπρατισλάβα στις αναχωρήσεις 28/12 & 02/01
  • Στο 5ήμερο πρόγραμμα με αναχώρηση 22/12 & 24/12 δεν πραγματοποιείται η 1η ημέρα.
  • Στο 5ήμερο πρόγραμμα με αναχώρηση 02/01 δεν πραγματοποιείται η 5η ημερα.