Βιέννη - Τιρολέζικες Άλπεις - Λίμνες Σαλτσκάμεργκουτ (Χριστούγεννα)

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Βιέννη-Μπρατισλάβα-Σάλτσμπουργκ-Αυστρία-Λίμνες Σαλτσκάμεργκουτ

ΑΠΟ 369 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ) - ΒΙΕΝΝΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) (78 χλμ)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Μπρατισλάβα, την πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Από τις πιο όμορφες μητροπόλεις της Ευρώπης, η Μπρατισλάβα βρίσκεται στην καρδιά της Κεντρικής Ευρώπης και συνδέεται με τις γειτονικές χώρες μέσω του ποταμού Δούναβη. Θα ξεκινήσουμε τη περιήγηση μας στην πόλη από το Staremestro της παλιάς πόλης, της οποίας μεγάλο μέρος είναι πεζοδρομημένο, τον καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου, το αρχιεπισκοπικό μέγαρο, την εθνική πινακοθήκη, το θέατρο και το εθνικό μουσείο. Χρόνος στη διάθεσή σας για να περπατήσετε στην πόλη και απαθανατίσετε παραμυθένιες εικόνες στις όχθες του Δούναβη. Έπειτα αναχώρηση για την Βιέννη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε μία πανοραμική ξενάγηση της πόλης. Θα θαυμάσουμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε, του Ευγενίου της Σαβοΐας, σήμερα γκαλερί και Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Θα περιηγηθούμε με το λεωφορείο στην περίφημη Ρίνγκ Στράσσε (δακτύλιος του ιστορικού κέντρου) όπου θα δούμε το Ανάκτορο του Χόφμπουργκ, τα δίδυμα Μουσεία Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το Πανεπιστήμιο, το τετράγωνο των Μουσείων, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Αυτοκρατορικό Θέατρο, την Όπερα, τους Ναούς του Καρόλου του Βορομαίου και την Φότιφ Κίρχε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
2η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ - ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΣΕΜΠΡΟΥΝ (ΠΕΡΙΠΑΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και η ξενάγηση μας στην παραμυθένια Βιέννη συνεχίζεται σήμερα με πρώτο σταθμό το ανάκτορο και τον κήπο του Σενμπρούν, που θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών, πρώην θερινή κατοικία της αυτοκρατορικής οικογένειας. Το έργο ολοκληρώθηκε τον 18ο αιώνα, όταν η Μαρία Θηρεσία προσέλαβε το Ν. Πακάσι. Έπειτα θα ξεκινήσουμε την περιπατητική μας ξενάγηση. Η όμορφη βόλτα μας ξεκινάει από τα Ανάκτορα Χόφμπουργκ. Το σύμπλεγμα του Χόφμπουργκ περιλαμβάνει τα αυτοκρατορικά διαμερίσματα, αρκετά μουσεία, ένα παρεκκλήσι, μία εκκλησία, την Αυστριακή Εθνική Βιβλιοθήκη, τη Χειμερινή Σχολή Ιππασίας και τα γραφεία του προέδρου της Αυστρίας. Στη συνέχεια, θα δούμε την Ελληνική γειτονιά με την Εκκλησία της Αγίας Τριάδος, τον Άγιο Στέφανο, όπου θα θαυμάσουμε την εξωτερική πρόσοψη, την Πλατεία Μάρκτ - Κρήνη αφιερωμένη στο Γάμο του Ιωσήφ με την Μαρία, την Πλατεία Γκράμπεν με τον μεγαλοπρεπή στύλο της Πανώλης ή αλλιώς στύλο της Αγίας Τριάδας, ο οποίος απεικονίζει έναν άγιο και έναν άγγελο που παρακολουθούν την εξόντωση μιας μάγισσας. Η μάγισσα αυτή, στην ουσία, είναι η πανούκλα. Τέλος, ελεύθερος χρόνος σε ένα από τα σπουδαιότερα Καφέ, το Hawelka ή στο ζαχαροπλαστείο Νεμέλ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ - ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) (296 χλμ ανά διαδρομή)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Σάλτσμπουργκ. Ξεκινάμε την ξενάγησή μας στο μοναδικό «κάστρο αλατιού», γενέτειρα του Μότσαρτ και πόλη μνημείο μιας άλλης ρομαντικής εποχής. Εδώ μπορείτε να περπατήσετε στους ατέλειωτους πεζόδρομους της παλιάς πόλης. Θα επισκεφτούμε, ακόμη, τους κήπους του ανακτόρου Μιραμπέλ δίπλα στον ποταμό Salzach. Διασχίζοντας τα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης, θα δούμε το σπίτι του Μότσαρτ, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και το Αββαείο του Aγ. Πέτρου. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος.

 
4η ημέρα ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ - ΚΙΤΣΜΠΟΥΕΛ - ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ) (279 χλμ ανά διαδρομή)
Πρωινό στο ξενοδοχείο.Στη συνέχεια προαιρετική αναχώρηση για το Ίνσμπρουκ. Άφιξη και θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας με την πόλη που γνώρισε ημέρες δόξας στην κυριαρχία των Αψβούργων και ιδιαίτερα την εποχή της Μαρίας Θηρεσίας. Θα δούμε την Χρυσή Στέγη, την κεντρική λεωφόρο Μαρία Τερεζίν Στράσε, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιακώβου, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ, το Μαυσωλείο του Μαξιμιλιανού και την Αψίδα του Θριάμβου. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για το πιο φημισμένο χιονοδρομικό κέντρο του Τιρόλου, το Κίτσμπουελ. Πρόκειται για ένα παραμυθένιο χωριό, χτισμένο αμφιθεατρικά, με σπίτια χτισμένα σε τυπική τυρολέζικη αρχιτεκτονική και προσόψεις με έντονα χρώματα, σκεπές σε αυστηρό τυρολέζικο στυλ και ξύλινα μπαλκόνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος στη μοναδική αυτή πόλη.
5η ημέρα ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΛΙΜΝΕΣ ΣΑΛΤΣΚΑΜΕΡΓΚΟΥΤ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό και αναχώρηση για τις μοναδικές Λίμνες Salzkammergut. Θα επισκεφτούμε το Gmunden στις όχθες της λίμνης Traunsee, θα περάσουμε μπροστά από τη λίμνη Attersee και θα καταλήξουμε στην κοσμοπολίτικη κωμόπολη Mondsee, στις όχθες της οποίας θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την ομώνυμη λίμνη και το μοναδικό τοπίο. Στη συνέχεια αναχώρηση για Μπρατισλάβα. Χρόνος στη διάθεσή σας για να περπατήσετε στην πόλη, να απολαύσετε τον καφέ σας στις όχθες του Δούναβη ή να χαρείτε την γοητεία των τεράστιων εμπορικών κέντρων της, με διεθνούς φήμης μπουτίκ. Τέλος, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.
Περιλαμβάνονται:
 
  • Αεροπορικά εισιτήρια απευθείας πτήσεις
  • Όλες τις μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία όπως αναφέρονται στα αναλυτικά μας προγράμματα
  • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό
  • Τις ξεναγήσεις και περιηγήσεις που αναλύονται στα προγράμματα των εκδρομών μας
  • Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας κατά τη διάρκεια της εκδρομής
  • Χειραπόσκευή 6 κιλών
  • Bαλίτσα 20 κιλών 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ατυχημάτων όπως αναλύονται στην ασφαλιστική κάλυψη
  • ΦΠΑ
 
Δεν περιλαμβάνονται:
 
  • Φόρους αεροδρομίων 175€
  • Δημοτικοί φόροι 10€
  • Check points 10€
  • Προαιρετικές εκδρομές και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο έντυπο ή στον τιμοκατάλογο

Σημειώσεις:

Προαιρετική εκδρομή στο Ίνσμπρουκ και στο Κίτσμπουελ.