Βιέννη - Σάλτσμπουργκ (Από Αθήνα)

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Βιέννη-Σάλτσμπουργκ--Μπάντεν

ΑΠΟ 555 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρωινό και αναχώρηση για την Βιέννη. Άφιξη και μεταφορά στο κέντρο της πόλης, για την ξενάγηση της πόλης με τον τοπικό μας ξεναγό. Θα περιηγηθούμε στην περίφημη δακτύλια λεωφόρο (RING) , όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Bιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Mουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το Kοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Aνακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Tάματος, τη Φωτίφ Kίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Aγ. Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Χρόνος ελεύθερος να περπατήσετε στην Κέρτνερστράσσε, να απολαύσετε έναν Βιεννέζικο καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα σ’ ένα από τα πολλά, παλιά και διάσημα καφέ της πόλης όπως το  Central ή το Landtmann. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και παραλαβή δωματίων.Αργά απόγευμα θα  έχετε χρόνο να θαυμάσετε τις Χριστουγεννιάτικες αγορές, με  τα στολισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα, τη φάτνη, τα ζαχαρόσπιτα, το Καρουσέλ, το τρενάκι, τα δεκάδες μαγαζάκια με εορταστικά δώρα και το λούνα πάρκ. Στους φαντασμαγορικά στολισμένους δρόμους συναντάμε χαρούμενες μπάντες, άμαξες με άλογα,  άρωμα από ψημένα κάστανα, καβουρδισμένα αμύγδαλα και ζαχαρωμένα φρούτα, ξύλινους πάγκους με ντόπια προϊόντα και ζεστά ροφήματα . Επίσης στολισμένους δρόμους, παραμυθένιες παραστάσεις και σκηνικά που συνθέτουν την πιο φημισμένη Χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης και μας φέρνουν στο νου τη μαγεία της πρέσβειρας του χριστουγεννιάτικου πνεύματος. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το γνωστό ζεστό κρασί Punch. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ-ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
Πρωινό και  ξεκινάμε όλοι μαζί για να ζήσουμε  την Χριστουγεννιάτικη εμπειρία στην πιο ζωντανή πόλη, όσον αφορά στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Η μέρα μας θα είναι αφιερωμένη στις Χριστουγεννιάτικες αγορές, θα έχετε χρόνο να θαυμάσετε τα στολισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα, τη φάτνη, τα ζαχαρόσπιτα, το Καρουσέλ, το τρενάκι, τα δεκάδες μαγαζάκια με εορταστικά δώρα και το λούνα πάρκ, στους φαντασμαγορικά στολισμένους δρόμους όπου συναντάμε χαρούμενες μπάντες, άμαξες με άλογα,  άρωμα από ψημένα κάστανα, καβουρδισμένα αμύγδαλα και ζαχαρωμένα φρούτα, ξύλινοι πάγκοι με ντόπια προϊόντα και ζεστά ροφήματα, στολισμένοι δρόμοι, παραμυθένιες παραστάσεις και σκηνικά που συνθέτουν την πιο φημισμένη Χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης και μας φέρνουν στο νου τη μαγεία των Χριστουγέννων. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το γνωστό ζεστό κρασί Punch. Για το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων , σας έχουμε πρόταση σε συνεννόηση με τον συνοδό σας , για δείπνο συνοδευόμενο από ποτά και μουσική.
3η ημέρα ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ
Πρόγευμα και και αναχώρηση ολοήμερη εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ, πατρίδα του Μότσαρτ, που έχει επικρατήσει να λέγεται «πόλη της μελωδίας». Χτισμένη στις όχθες του ποταμού Σάλτσαχ, διαθέτει πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα, ανάμεσά τους οι κήποι του Μίραμπελ, το Δημαρχείο, το σπίτι του Μότσαρτ, ο ναός του Αγ. Πέτρου, τα βασιλικά ανάκτορα, η εκκλησία των Καπουτσίνων κ.ά. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα, αγορές κι ακόμα για να απολαύσει κανείς την υπέροχη θέα από το κάστρο της πόλης. Επιστροφή στη Βιέννη νωρίς το βράδυ.
4η ημέρα ΔΑΣΗ ΒΙΕΝΝΗΣ- ΜΠΑΝΤΕΝ
Πρωινό και επίσκεψη  στα περίχωρα της Bιέννης, τα περίφημα Bιεννέζικα Δάση. Πρώτα θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού, το Xαϊλιγκενκρόιτς. Κατόπιν στην τοποθεσία Mάγιερλινγκ, θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Aψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Pοδόλφου, τελευταίου διάδοχου του Θρόνου και της Mαρίας Bετσέρα. Τέλος θα κλείσουμε την εκδρομή μας στα προάστια της Βιέννης, με επίσκεψη και γνωριμία της γνωστής λουτρόπολης Mπάντεν , σημαντικό θέρετρο των Αψβούργων. Επιστροφή στη Βιέννη και ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος. Με τις καλύτερες εντυπώσεις από την όμορφη πρωτεύουσα της Αυστρίας, αναχωρούμε το αεροδρόμιο και την πτήση της επιστροφής.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Βιέννη – Αθήνα με πτήσεις Aegean Airlines
  • 1 αποσκευή 23 κιλών ανά άτομο.
  • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια
  • 4 διανυκτερεύσεις στη Βιέννη σε ξενοδοχείο 4*,5* με πρωινό
  • Μεταφορές , ξεναγήσεις , περιηγήσεις σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα
  • Ελληνόφωνος συνοδός – Ξεναγός.
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια με επιπλέον παροχές.
  • Ενημερωτικά έντυπα.
  • Φ.Π.Α

Δεν Περιλαμβάνονται:
  • Είσοδοι μουσείων, ανακτόρων και στα διάφορα αξιοθέατα.
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και ό,τι ρητά δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.
 

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.