Βιέννη - Σάλτσμπουργκ - Βουδαπέστη (Δώρο το αεροπορικό εισιτήριο)

Οδικό Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Βιέννη-Σάλτσμπουργκ-Βουδαπέστη-Μπρατισλάβα-Αυστρία-Ουγγαρία-Σλοβακία

ΑΠΟ 199 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Μπρατισλάβα. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Πρώτη γνωριμία με το ιστορικό κέντρο της πόλης με την συνοδεία του αρχηγού.
 
2η ημέρα ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) - ΒΙΕΝΝΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) (80 χλμ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε με μια περιήγηση του Staremestro, της παλιάς πόλης, της οποίας μεγάλο μέρος είναι πεζοδρομημένο, του καθεδρικού του Αγίου Μαρτίνου, του αρχιεπισκοπικού μεγάρου, της εθνικής πινακοθήκης, του θεάτρου και του εθνικού μουσείου. Χρόνος στη διάθεσή σας για να περπατήσετε στην πόλη, να απολαύσετε τον καφέ σας στις όχθες του Δούναβη ή να χαρείτε την γοητεία των τεράστιων εμπορικών κέντρων της, με διεθνούς φήμης μπουτίκ. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Βιέννη. Άφιξη και θα ξεκινήσουμε με την ξενάγηση στο ανάκτορο και στον κήπο του Σενμπρούν, που θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών, πρώην θερινή κατοικία της αυτοκρατορικής οικογένειας. Το έργο ολοκληρώθηκε τον 18ο αιώνα, όταν η Μαρία Θηρεσία προσέλαβε το Ν. Πακάσι. Έπειτα, θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, θα περάσουμε από τα χειμερινά ανάκτορα Χόφμπουργκ, την Όπερα, το Τετράγωνο των Μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το νεοκλασικό Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο γοτθικού ρυθμού, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Τάμματος, τη Φωτίφ Κίρχε, την εκπληκτική εκκλησία του Αγίου Καρόλου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος.
3η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ - ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ (296 χλμ ανά διαδρομή)
Πρωινό  στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Σάλτσμπουργκ. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στο μοναδικό «κάστρο αλατιού», γενέτειρα του Μότσαρτ και πόλη μνημείο μιας άλλης ρομαντικής εποχής. Εδώ μπορείτε να περπατήσετε στους ατέλειωτους πεζόδρομους της παλιάς πόλης. Θα επισκεφτούμε, ακόμη, τους κήπους του ανακτόρου Μιραμπέλ δίπλα στον ποταμό Salzach. Διασχίζοντας τα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης, θα δούμε το σπίτι του Μότσαρτ, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και το Αββαείο του Aγ. Πέτρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 
4η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) (243 χλμ ανά διαδρομή)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Βουδαπέστη. Άφιξη και ξεκινάμε την περιήγηση μας με τα ωραιότερα κτίρια της Βουδαπέστης που είναι χτισμένα πάνω στις όχθες του Δούναβη, μεταξύ των οποίων το Βασιλικό Ανάκτορο, εκκλησίες, ιστορικά ανάκτορα και το Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας. Πεζή περιήγηση: Η συνοικία του Πύργου και η Παλιά Πόλη έχουν πεζοδρομηθεί και επανέκτησαν την αρχική τους γοητεία. Στην περιοχή του λόγου του Πύργου, μπορεί κανείς να επισκεφτεί εκτός από το Ανάκτορο των Αψβούργων, το Μουσείο Ιστορίας της Βουδαπέστης, την κρήνη του Ματθία, το Θέατρο του Πύργου, το Ανάκτορο Σάντορ αλλά και την Εθνική Πινακοθήκη Ουγγαρίας, όπου είναι συγκεντρωμένα τα πολυτιμότερα έργα ουγγρικής τέχνης. Περπατώντας την παλιά πόλη της Βούδας, σταθείτε στην οδό των Λόρδων, όπου παλαιότερα έμεναν αριστοκράτες και έμποροι. Αξίζει να δείτε την εκκλησία του Αγίου Ματθία, τον “Προμαχώνα των Ψαράδων” με τους κωνικούς πύργους και την υπέροχη θέα. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος.
5η ημέρα ΒΟΥΔΑΕΠΕΣΤΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (995 χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη μας. Διέλευση των συνόρων και με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.

 
Περιλαμβάνονται:
 
  • Αεροπορικά εισιτήρια απευθείας πτήσεις
  • Όλες τις μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία όπως αναφέρονται στα αναλυτικά μας προγράμματα
  • 4  διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* ή 4* με πρωινό    
  • Τις ξεναγήσεις και περιηγήσεις που αναλύονται στα προγράμματα των εκδρομών μας
  • Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας κατά τη διάρκεια της εκδρομής
  • Χειραπόσκευή 10 κιλών
  • Bαλίτσα 23 κιλών 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ατυχημάτων όπως αναλύονται στην ασφαλιστική κάλυψη
  • ΦΠΑ
 
Δεν περιλαμβάνονται:
 
  • Φόρους αεροδρομίων 75€
  • Δημοτικοί φόροι
  • Check points 10€
  • Προαιρετικές εκδρομές και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο έντυπο ή στον τιμοκατάλογο