Βιέννη - Πράγα

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Αυστρία-Τσεχία-Βιέννη-Πράγα-Σένμπρουν-Δάση Μάγιερλινγκ

ΑΠΟ 409 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΒΙΕΝΝΗ - ΠΡΑΓΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Αυστρίας, Βιέννη. Άφιξη και αναχώρηση για την Πράγα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
2η ημέρα ΠΡΑΓΑ - ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ & ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ
Πρόγευμα και θα ξεκινήσουμε με την ξενάγηση της Καστρούπολης και Κάστρου, όπου θα δούμε το μοναστήρι Στραχόβ, το παλάτι Τσέρνιν, το Λορέτο, το παλάτι Σβαρτσενβέργκ, την Αρχιεπισκοπή της Πράγας, το Προεδρικό μέγαρο, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, τον ναό του Αγίου Νικολάου. Συνεχίζουμε την ξενάγηση στην Παλιά Πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε την πλατεία της Παλιάς πόλης (Staroměstské náměstí), το μεσαιωνικό Δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι, τον ναό της Παναγίας του Τυν, την εβραϊκή συνοικία, τον γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας, το πανεπιστήμιο του Καρόλου, το θέατρο Νόστιτς, την πλατεία Βενσεσλάβ (Václavské náměstí), την Εθνική βιβλιοθήκη, το Μέγαρο φιλαρμονικής, και θα περπατήσουμε στην πέτρινη γέφυρα του Καρόλου στολισμένη με τριάντα αγάλματα Αγίων που είναι το σύμβολο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια της πόλης. 
3η ημέρα ΠΡΑΓΑ - ΒΙΕΝΝΗ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρόγευμα και στη συνέχεια αναχωρούμε για τη Βιέννη. Άφιξη και ακολουθεί η περιήγηση στη λεγόμενη «πόλη της μουσικής». Μεταξύ άλλων, θα δούμε το ανάκτορο Belvedere, θα περιηγηθούμε την περίφημη λεωφόρο Pινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Bιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Mουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το Kοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Aνακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Eκκλησία του Tάμματος, τη Φωτίφ Kίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Aγίου Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Χρόνος ελεύθερος.
4η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ - ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΣΕΝΜΠΡΟΥΝ - ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΜΑΓΙΕΡΛΙΝΓΚ
Πρόγευμα και ακολουθεί η ξενάγηση στο ανάκτορο και στον κήπο του Schönbrunn, που θεωρείται ισάξιο των Bερσαλλιών, πρώην θερινή κατοικία της αυτοκρατορικής οικογένειας. Το έργο ολοκληρώθηκε τον 18ο αιώνα, όταν η Μαρία Θηρεσία προσέλαβε τον αρχιτέκτονα Νίκολο Πακάσι. Στη συνέχεια προτείνουμε αναχώρηση για τα περίχωρα της Bιέννης, στο περίφημο βιεννέζικο δάσος (Wienerwald). Εκεί, στην τοποθεσία Mάγιερλινγκ, θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Aψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Pοδόλφου, τελευταίου διάδοχου του Θρόνου και της Mαρίας Bετσέρα.
6η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρόγευμα και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την επιστροφή μας.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια.
  • 8kg χειραποσκευή & βαλίτσα 23kg. 
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο.
  • Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.
  • Κρουαζιέρα Δούναβη με ποτήρι σαμπάνια περίπου 15€ το άτομο.
  • Προαιρετική εκδρομή στα δάση Μάγιερλινγκ 15€ το άτομο.
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.