Βιέννη - Πράγα - Βουδαπέστη

Αεροπορικώς, 7 ημέρες

Βουδαπέστη-Βιέννη-Πράγα-Μπρατισλάβα-Κάρλοβυ Βάρυ

ΑΠΟ 379 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ​ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΒΙΕΝΝΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βουδαπέστη. Μετά την άφιξη μας στο αεροδρόμιο, αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Αυστρίας, Βιέννη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
2η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγησή μας στη λεγόμενη «πόλη της μουσικής». Μεγαλοπρεπή ανάκτορα και επιβλητικά κτίρια είναι ορισμένα από αυτά που δίνουν την ομορφιά της αυστριακής πρωτεύουσας που θα γνωρίσουμε στην ξενάγησή μας. Θα θαυμάσουμε την Όπερα, το Πανεπιστήμιο, το Μουσείο Καλών Τεχνών, το Κοινοβούλιο, τον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, τα χειμερινά ανάκτορα του Χόφμπουργκ. Έπειτα θα επισκεφθούμε το παλάτι του Σένμπρουν με τους υπέροχους κήπους που ο πλούτος και η διακόσμησή τους κλέβουν κάτι από την φήμη των Βερσαλλιών. Ελεύθερος χρόνος. Μην παραλείψετε να πιείτε έναν καφέ με ένα απολαυστικό γλυκό σε κάποιο από τα φημισμένα καφέ της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. 
3η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΠΡΑΓΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σλοβακίας, Μπρατισλάβα. Θα ξεκινήσουμε με μια περιήγηση του Stare Mesto, της παλιάς πόλης της οποίας μεγάλο μέρος είναι πεζοδρομημένο, του καθεδρικού του Αγίου Μαρτίνου, του αρχιεπισκοπικού μεγάρου, της εθνικής πινακοθήκης και του εθνικού μουσείου. Συνεχίζουμε για Πράγα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Για το βράδυ σας προτείνουμε να απολαύσετε μια παράσταση του Μαύρου Θεάτρου ή να κάνετε μια κρουαζιέρα στον ποταμό Μολδάβα
4η ημέρα ΠΡΑΓΑ - ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ & ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ
Πρόγευμα και θα ξεκινήσουμε με την ξενάγηση της Καστρούπολης και Κάστρου, όπου θα δούμε το μοναστήρι Στραχόβ, το παλάτι Τσέρνιν, το Λορέτο, το παλάτι Σβαρτσενβέργκ, την Αρχιεπισκοπή της Πράγας, το Προεδρικό μέγαρο, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, τον ναό του Αγίου Νικολάου. Συνεχίζουμε την ξενάγηση στην Παλιά Πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε την πλατεία της Παλιάς πόλης (Staroměstské náměstí), το μεσαιωνικό Δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι, τον ναό της Παναγίας του Τυν, την εβραϊκή συνοικία, τον γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας, το πανεπιστήμιο του Καρόλου, το θέατρο Νόστιτς, την πλατεία Βενσεσλάβ (Václavské náměstí), την Εθνική βιβλιοθήκη, το Μέγαρο φιλαρμονικής, και θα περπατήσουμε στην πέτρινη γέφυρα του Καρόλου στολισμένη με τριάντα αγάλματα Αγίων που είναι το σύμβολο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια της πόλης.
5η ημέρα ΠΡΑΓΑ - ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΙ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ)
Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου. Σας προτείνουμε μια φανταστική εκδρομή στην ομορφότερη λουτρόπολη, το Κάρλοβι Βάρι. Ακούγεται σχεδόν σαν θρύλος στο βορρά, όπου βουνά, δάση και χωριά περνούν από τα μάτια μας στη διαδρομή σαν εικονογραφημένο βιβλίο. Η πανέμορφη λουτρόπολη θα μας εντυπωσιάσει με το πράσινο, τα γάργαρα νερά και τα υπέροχα κτίρια. Γνωστή λόγω των ιαματικών της πηγών με μοναδικές στον κόσμο ιδιότητες, τον 14ο αιώνα ονομάστηκε «βασιλική πόλη» από τον αυτοκράτορα Κάρολο Δ’ και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, τεχνών και της πολιτικής, όπως οι Τσάρος Πέτρος Α’, Γκαίτε, Μπετόβεν, Μπαχ και Μαρξ. Σήμερα είναι ένα από τα πιο γνωστά κέντρα υγείας και αναζωογόνησης της κεντρικής Ευρώπης. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. 
6η ημέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε την Πλατεία των Ηρώων, με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, θα θαυμάσουμε τη λεωφόρο της Δημοκρατίας και το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο. Έπειτα θα περάσουμε στη Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των Ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματίας, στην οποία γινόταν οι στέψεις των βασιλέων. Από το λόφο του Γκέλερτ θα έχουμε μία πανοραμική θέα της Βούδα και της Πέστη, θα δούμε το άγαλμα της ελευθερίας και το κάστρο, την Τσιταντέλλα. Ελεύθερος χρόνος. 
7η ημέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Επτά (7) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο
  • Πρόγευμα σε μπουφέ στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.