Βιέννη - Πράγα - Βουδαπέστη

Οδικό Αεροπορικώς, 6,7 ημέρες

Ζάγκρεμπ-Βιέννη-Πράγα-Κρουαζιέρα Μολδάβα-Βουδαπέστη-Μπρατισλάβα

ΑΠΟ 299 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΖΑΓΚΡΕΜΠ
Συγκέντρωση στα γραφεία μας νωρίς το πρωί και αναχώρηση για τα σύνορα των Ευζώνων. Συνεχίζουμε για Νις και Βελιγράδι. Περνώντας τα σύνορα της Κροατίας, φθάνουμε το βράδυ στο πανέμορφο Ζάγκρεμπ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια γνωριμία με την πόλη.
2η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρόγευμα και αναχώρηση με προορισμό την πρωτεύουσα της Αυστρίας, Βιέννη. Άφιξη και θα επισκεφτούμε τα ανάκτορα Σένμπρούν και Mπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε την περίφημη λεωφόρο του Pινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Bιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Mουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το Kοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Aνακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Eκκλησία του Tάμματος, τη Φωτίφ Kίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Aγίου Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ - ΠΡΑΓΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ
Πρόγευμα και αναχώρηση με προορισμό την Πράγα. Άφιξη και θα ξεκινήσουμε με την παλιά πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε την πλατεία της παλιάς πόλης (Staroměstské náměstí), το μεσαιωνικό Δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι, τον ναό της Παναγίας του Τυν, την εβραϊκή συνοικία, τον γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας, το πανεπιστήμιο του Καρόλου, το θέατρο Νόστιτς, την πλατεία Βενσεσλάβ (Václavské náměstí), την Εθνική βιβλιοθήκη, το Μέγαρο φιλαρμονικής, και θα περπατήσουμε στην πέτρινη γέφυρα του Καρόλου στολισμένη με τριάντα αγάλματα Αγίων που είναι το σύμβολο της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
4η ημέρα ΠΡΑΓΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΜΟΛΔΑΒΑ
Πρόγευμα και ξεκινάμε τη ξενάγηση της Καστρούπολης και του Κάστρου όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το μοναστήρι Στραχόβ, το παλάτι Τσέρνιν, το Λορέτο, το παλάτι Σβαρτσενβέργκ, την αρχιεπισκοπή της Πράγας, το Προεδρικό μέγαρο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, το ναό του Αγίου Νικολάου κ.ά. Ελεύθερος χρόνος. Για το βράδυ προτείνουμε να επιβιβαστούμε από την όχθη της «Μικρής πλευράς» σε καραβάκι όπου θα ακολουθήσει δίωρη κρουαζιέρα με γεύμα στο Μολδάβα.
5η ημέρα ΠΡΑΓΑ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας Άφιξη στη Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο
6η ημέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Πρόγευμα ξεκινάμε την ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε την Πλατεία των Ηρώων, με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, τον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου, θα θαυμάσουμε τη λεωφόρο της Δημοκρατίας και το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο. Έπειτα θα περάσουμε στη Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των Ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματίας, στην οποία γινόταν οι στέψεις των βασιλέων. Από το λόφο του Γκέλερτ θα έχουμε μία πανοραμική θέα της Βούδα και της Πέστη, θα δούμε το άγαλμα της ελευθερίας και το κάστρο, την Τσιταντέλλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
7η ημέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΠΤΗΣΗ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ
Πρόγευμα και αναχωρούμε με προορισμό την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας, Μπρατισλάβα. Θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη, της οποίας μεγάλο μέρος είναι πεζοδρομημένο, στον καθεδρικό του Αγίου Μαρτίου, το αρχιεπισκοπικό μέγαρο και την εθνική πινακοθήκη. Τέλος, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Έξι ή πέντε (6 ή 5) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο
  • Πρόγευμα σε μπουφέ στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • Ο κάθε επιβάτης δικαιούται 8kg χειραποσκευή & βαλίτσα 20kg

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 85€
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται
Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.