Βιέννη - 28Η Οκτωβρίου (Από Αθήνα)

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Βιέννη-Μάγιερλινγκ-Δάση Μάγιερλινγκ-Μπάντεν

ΑΠΟ 445 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αθήνα - Βιέννη, Ξενάγηση, Ανάκτορα Σένμπρουν
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AUSTRIAN για Βιέννη. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την περίφημη κρατική Όπερα της Βιέννης, το Δημαρχείο, τα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, το Εθνικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το Κοινοβούλιο με την πλούσια διακοσμημένη πρόσοψη, την εντυπωσιακή Φοτιβκίρχε (Votivkirche), τα χειμερινά ανάκτορα Χόφμπουργκ (Hofburg), τον γοτθικού ρυθμού Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου κ.ά. Η ξενάγησή μας ολοκληρώνεται με επίσκεψη στα ανάκτορα Σένμπρουν (Schönbrunn), όπου θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τα δωμάτια στα οποία ζούσε η αυτοκρατορική οικογένεια και να θαυμάσετε τους υπέροχους κήπους. Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στην Βιέννη, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε κάποιο από τα φημισμένα καφέ της πόλης, που με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά τους αναδύουν την βιεννέζικη κουλτούρα - τα περίφημα καφέ χάους (Kaffeehaus) αποτελούσαν για αιώνες αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής της πόλης. Έφθασαν στην μεγαλύτερη ακμή τους κατά τα τέλη του 19ου αιώνα, όταν εκεί σύχναζαν συγγραφείς, καλλιτέχνες, συνθέτες, πολιτικοί, δημόσιοι λειτουργοί, ακόμη και ιδεολόγοι επαναστάτες. Μέχρι σήμερα τα καφέ της Βιέννης εξακολουθούν να συγκεντρώνουν την εκλεκτή πελατεία τους, όπως το παραδοσιακό Sacher Café με την παγκοσμίως γνωστή σοκολατίνα του, το ιστορικό Café Central, τόπο συνάντησης της βιεννέζικης διανόησης στα πρώτα χρόνια του 20ου αιώνα, καθώς και το Café Mozart με τον μυρωδάτο καφέ του, που βρίσκεται στην ίδια θέση από το 1794. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο IMPERIAL RIDING SCHOOL 4* sup. με ανέσεις πολυτελείας ή στο ARCOTEL KAISERWASSER 4*. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα Βιέννη, Ελεύθερη μέρα
Για τη σημερινή ελεύθερη μέρα σας προτείνουμε να επισκεφθείτε ένα από τα πολυάριθμα μουσεία της Βιέννης, όπως την πινακοθήκη του ανακτόρου Μπελβεντέρε με έργα των Κλιμτ, Μονέ, Ρενουάρ, Βαν Γκογκ, το μουσείο σύγχρονης τέχνης Αλμπερτίνα, το μουσείο Ιστορίας της Τέχνης, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία στον κόσμο που έχει στην κατοχή του περίπου 60.000 πίνακες ζωγραφικής, καθώς και το περίφημο Μuseums Quartier (MQ, Τετράγωνο των Μουσείων) - ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα τέχνης και πολιτισμού στον κόσμο, με παγκοσμίου ενδιαφέροντος εκθέσεις μοντέρνας τέχνης.
3η ημέρα Βιέννη, Ελεύθερη μέρα Προαιρετικά: Ολοήμερη εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ
Για τη σημερινή ελεύθερη μέρα σας προτείνουμε μια ολοήμερη εκδρομή (έξοδα ατομικά) στην γενέτειρα του Μότσαρτ, το Σάλτσμπουργκ, που αποτέλεσε σκηνικό της θρυλικής ταινίας "Η Μελωδία της Ευτυχίας". Το όνομα Σάλτσμπουργκ σημαίνει "Κάστρο του Αλατιού", καθώς, κατά τη ρωμαϊκή εποχή, η οικονομική του δύναμη στηρίχθηκε στον "λευκό χρυσό", δηλαδή το ορυκτό αλάτι. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στην παραμυθένια αυτή πόλη με την ξεχωριστή ομορφιά και ιστορία, θα δούμε το παλάτι Μίραμπελ (Mirabell, εξωτερικά) με τους εκπληκτικά διαμορφωμένους κήπους του, ενώ, αφού διασχίσουμε το ποτάμι Σάλτσαχ (Salzach), θα φθάσουμε στην Γκετράιντεγκασσε (Getreidegasse), τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της έξοχα διατηρημένης παλιάς πόλης (Altstadt) με τα στενά δρομάκια, τα όμορφα κτίρια, τους ναούς και το εντυπωσιακό κάστρο Χοενσάλτσμπουργκ (Hohensalzburg) στην κορυφή του λόφου. Ανάμεσα σε κομψές μπουτίκ και βιτρίνες με πορσελάνινες κούκλες, βρίσκεται το σπίτι όπου γεννήθηκε ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες κλασικής μουσικής, ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791), το οποίο σήμερα αποτελεί το ομώνυμο Μουσείο με ενδιαφέροντα προσωπικά και οικογενειακά αντικείμενα. Επιστροφή στη Βιέννη αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα Βιέννη, Εκδρομή στα Δάση της Βιέννης, Μάγιερλινγκ, Μπάντεν
Σήμερα μας περιμένει η εξόρμησή μας στα Βιεννέζικα Δάση. Στην περιοχή του Μάγιερλινγκ θα δούμε το κυνηγετικό περίπτερο, γνωστό από το τραγικό ειδύλλιο του πρίγκιπα και διαδόχου της Αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας Ροδόλφου, μοναχογιού του αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ Α' και της αυτοκράτειρας Σίσυ, με την 17χρονη βαρόνη Μαρία Βετσέρα. Συνεχίζουμε για την κοσμική λουτρόπολη Μπάντεν με τον καταπράσινο περίγυρο και το πολυσύχναστο Καζίνο της, ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα της Ευρώπης. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα, βόλτες ή καφέ. Επιστροφή στην Βιέννη. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα Βιέννη - Αθήνα
Ελεύθερος χρόνος μέχρι την ώρα της μετάβασής μας στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΒΙΕΝΝΗ-ΑΘΗΝΑ με AUSTRIAN
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις με τοπικό κλιματιζόμενο πούλμαν βάσει προγράμματος
  • Εκδρομή στα Δάση της Βιέννης, Μάγιερλινγκ, Μπάντεν
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Έντυπα, ενημερωτικά, χάρτες
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία, ανάκτορα και λοιπά αξιοθέατα
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
  • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Σημειώσεις:
  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι •Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.