Βερολίνο – Πράγα – Βιέννη 5ημ. αεροπορικώς από Θεσσαλονίκη ,Καλοκαίρι

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Βερολίνο-Πράγα-Βιέννη-Δρέσδη

ΑΠΟ 375 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Πτήση για Βερολίνο (περιήγηση πόλης) – Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Βερολίνο. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης με πρώτη επίσκεψη στο Μουσείο της Περγάμου, που βρίσκεται στο Νησί των Μουσείων. Άνοιξε το 1930 και πήρε το όνομά του από τον βωμό της αρχαίας Περγάμου της Μικράς Ασίας, ένα θεόρατο μνημείο που φιλοξενείται εκεί. Ακολουθεί η πανοραμική ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Κοινοβούλιο με τον γυάλινο θόλο, την περίφημη Πύλη του Βρανδεμβούργου, το "Κόκκινο Δημαρχείο", την Κολόνα της Νίκης, τα απομεινάρια του τείχους του Βερολίνου, τη φωλιά της Γκεστάπο, το γνωστό Checkpoint Charlie, την πλατεία Ζαντάρμεν με την ελληνική πρεσβεία, την περιοχή των διπλωματικών αποστολών, το Φόρουμ που περικλείει το απαύγασμα της νεωτεριστικής αντιφατικότητας, αφού εκεί ορθώνονται από τη Φιλαρμονική και την Πινακοθήκη ως τους ουρανοξύστες-στρατηγεία πολυεθνικών κλπ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα Βερολίνο – Δρέσδη – Πράγα – Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για την ιστορική πρωτεύουσα της Σαξωνίας, την "Μπαρόκ Σειρήνα", την Δρέσδη, που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Έλβα. Η πόλη καταστράφηκε ολοσχερώς από τους βομβαρδισμούς των συμμαχικών αεροσκαφών κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, άφησε όμως πίσω της τα φαντάσματα του παρελθόντος και αναγεννήθηκε, έχοντας αποκτήσει ξανά την παλιά της αίγλη και τα στοιχεία εκείνα που της έδωσαν το προσωνύμιο "Φλωρεντία του Έλβα". Περιήγηση στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την Όπερα Σέμπερ, τον Καθεδρικό Ναό, το Δημαρχείο, το αναγεννησιακό παλάτι, τα ανάκτορα Τζβίνγκερ, τα τερραίν κονταρομαχιών, τον μπαρουτόπυργο, τη βεράντα Καναλέτο, την Ακαδημία Εικαστικών, τα κελάρια των Βεττίνων κ.ά. Έπειτα παίρνουμε το δρόμο για την Πράγα  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα Πράγα – Ξενάγηση καστρούπολης
Πρωινό στο ξενοδοχείο και η ξενάγησή μας ξεκινάει  με το μοναστήρι του Στράχοβ και το Λορέττο, δύο από τα σημαντικότερα μνημεία της Πράγας, στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη μαγευτική καστρούπολη, που απλώνεται πάνω στο λόφο της Μάλα Στράνα και καταλήγουμε στον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου και το παρεκκλήσι του Αγίου Βάτσλαβ, προστάτη της χώρας, την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, τα παλάτια που διέμεναν οι Δούκες και οι Βασιλιάδες της Βοημίας, το πύργο του Ντάλιμπορ  και το «Χρυσό σοκάκι» που τον 16ο και 17ο αιώνα αποτελούσε έδρα των αλχημιστών. Το δρομάκι αποτελείται από μικρά πολύχρωμα σπιτάκια ,τα οποία ξαναζωγραφίστηκαν με φωτεινά χρώματα στη δεκαετία του 1950. Πολλά από τα σπίτια είναι τώρα καταστήματα με σουβενίρ και υπάρχει ένα μουσείο μεσαιωνικού οπλοστασίου μέσα στην πρώην οχύρωση του 14ου αιώνα. Ο αριθμός 22 ανήκε στην αδελφή του συγγραφέα Φρανς Κάφκα, ο οποίος χρησιμοποίησε αυτό το σπίτι για να γράψει τα κείμενά του για περίπου δύο χρόνια. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια βόλτα στην πόλη. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μια παράσταση  «Μαύρου Θεάτρου», όπερα κ.α. ,  άλλωστε βρίσκεστε στην πόλη όπου γεννήθηκε η ιδέα του Μαύρου Θεάτρου!
4η ημέρα Πράγα – Ξενάγηση παλιάς πόλης
Πρωινό στο ξενοδοχείο και η ξενάγησή μας ξεκινάει  στην ‘‘χρυσή πόλη’’ !Πρώτος σταθμός το ‘‘Μικρό μέρος’’ (Μάλα Στράνα) μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα. Στην συνέχεια θα θαυμάσουμε εξωτερικά την επιβλητική μπαρόκ εκκλησία του Αγ. Νικολάου, θα περπατήσουμε από την γραφική Γοτθική γέφυρα του Καρόλου μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της ‘‘Βασιλικής οδού’’ ως την πλατεία της παλιάς πόλης, με το Δημαρχείο και το φημισμένο αστρονομικό ρολόι και την ‘‘παρέλαση των Αποστόλων’’ καθώς και στην πλατεία του ιστορικού κέντρου της Πράγας. Μετά το τέλος της ξενάγησής μας θα επιβιβαστούμε από την όχθη του "Μικρού Μέρους" σε καραβάκι και θα ακολουθήσει μια 2ωρη κρουαζιέρα με γεύμα. Το βράδυ διασκεδάστε σε τυπικές Τσέχικες μπυραρίες με τοπικές σπεσιαλιτέ και μπύρα παραγωγής τους ή στα φημισμένα τζαζ κλαμπ της Πράγας.
5η ημέρα Πράγα - Βιέννη – Ξενάγηση πόλης – πτήση επιστροφής
Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφερόμαστε στη μεγαλοπρεπή Βιέννη. Κτισμένη στη δεξιά όχθη του ποταμού Δούναβη, και σταυροδρόμι Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, αυτή η μικρή, καταπράσινη πόλη είναι μια από τις πιο όμορφες πρωτεύουσες του κόσμου. Μάλιστα, αρκετές φορές έχει αναδειχθεί ως η πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα. Να μερικοί από τους λόγους: πεντακάθαροι δρόμοι, άριστα μεταφορικά μέσα, καταπράσινα πάρκα, καλοδιατηρημένα κτίρια, ιστορικά μνημεία διαφόρων αυτοκρατόρων, επιβλητικά μέγαρα, σημαντικά μουσεία, ανυπέρβλητα έργα τέχνης, ιστορικά καφέ και μια διάχυτη κουλτούρα που αιωρείται στην ατμόσφαιρα αυτής της πόλης με τους γλυκομίλητους και χαμογελαστούς κατοίκους.Σήμερα λοιπόν θα γνωρίσουμε την «πόλη του βαλς», με μια πρωινή ξενάγηση κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την περίφημη Κρατική Όπερα της Βιέννης, το Δημαρχείο, τα δίδυμα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Καλών Τεχνών, το Θέατρο της πόλης, το Πανεπιστήμιο, το Κοινοβούλιο με την πλούσια διακοσμημένη πρόσοψη, την εντυπωσιακή Βοτιβκίρχε, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ (η κύρια χειμερινή κατοικία των Αψβούργων), τον Καθεδρικό του Αγίου Στεφάνου κ.ά. Θα ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη στα θερινά ανάκτορα Σενμπρούν, όπου θα έχετε την ευκαιρία να περπατήσετε στους κήπους Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στην πόλη και να κάνετε τις αγορές σας. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε κάποιο από τα φημισμένα καφέ, όπως το παραδοσιακό SACHER με την παγκόσμια γνωστή σοκολατίνα του και τον μυρωδάτο καφέ, το CAFE CENTRAL, στέκι των διανοούμενων και συγγραφέων της εποχής, το CAFE MOTZART που βρίσκεται στην ίδια θέση από το 1794 κ.ά. Μετά από τη βόλτα μας και τον τελευταίο μας καφέ θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής
ΠΤΗΣΕΙΣ 5ήμερο
Θες/νίκη – Βερολίνο 11.20-12.55
Μπρατισλάβα-Θες/νίκη 19.20-22.00


Οι τιμές περιλαμβάνουν:
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεις για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Βερολίνο  & Μπρατισλάβα-Θεσσαλονίκη με Ryanair.
  • Δύο χειραποσκευές ανά άτομο (μία Χειραποσκευή 10 κιλών & μία μικρή τσάντα να χωράει κάτω από το κάθισμα)
  • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με σύγχρονο λεωφορείο
  • Έμπειρος Αρχηγός – συνοδός του γραφείου ,καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Επίσημους ξεναγούς όπου απαιτείτε
  • Διαμονή  στο ξενοδοχείο με πρωινό καθημερινά
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α
 
Δεν Περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων(145€)
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
  •  Είσοδοι σε μουσεία και πάρκα, τρένα , Κρουαζιέρες
  •  Δημοτικοί φόροι ,Check point ,αχθοφορικά ,φιλοδωρήματα (15€ )