Βερολίνο City Break (H)

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Βερολίνο-Μουσείο Περγάμου -Πότσνταμ-Σαν Σουσι-Δρέσδη-City break

ΑΠΟ 339 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Πτήση για Βερολίνο – τακτοποίηση στο ξενοδοχείο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βερολίνο. Κατά την άφιξή μας στο αεροδρόμιο, θα μας περιμένει ο τοπικός μας αρχηγός, μόνιμος κάτοικος Βερολίνου, ο οποίος θα φροντίσει να ζήσουμε μια αξέχαστη εμπειρία στην πρωτεύουσα της Γερμανίας. Στη διαδρομή για το ξενοδοχείο, θα μας δώσει τις πρώτες απαραίτητες πληροφορίες και στη συνέχεια θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο. Το βράδυ περιηγηθείτε εξ’ ιδίων στις μοναδικές αυλές “Ηackesche Hofe” στο κέντρο του Βερολίνου, όπου επικρατεί πάντα μεγάλη κίνηση. Μπορείτε ακόμα να απολαύσετε την ωραία ατμόσφαιρα γύρω από την πλατεία Savignyplatz, με τα πολλά καφέ και εστιατόρια.
 
2η ημέρα Βερολίνο – ξενάγηση πόλης – Μουσείο Περγάμου
Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για ξενάγηση της πόλης. Μέσα από την αρμονική συνύπαρξη της ιστορικής και της μοντέρνας αρχιτεκτονικής εξελίχθηκαν οι ιστορικές στιγμές, που σφράγισαν την τωρινή εικόνα του σύγχρονου Βερολίνου. Από την πύλη του Βρανδεμβούργου έως τη λεωφόρο Καρλ Μαρξ εναλλάσσονται τα μνημεία της βασιλικής εποχής με τα κτίρια του σοσιαλιστικού ρεαλισμού από το κομμουνιστικό παρελθόν της πόλης, ενώ κοντά στο πέρασμα του τσεκ πόιντ Τσάρλι, τα απομεινάρια του τείχους σας μεταφέρουν στα γεγονότα του ψυχρού πολέμου. Διασχίζοντας την επιβλητική λεωφόρο της 17ης Ιουνίου, απολαμβάνετε τη θέα του κεντρικού πάρκου της πόλης, του Τιέργκατεν. Στη συνέχεια, θα μεταφερθούμε στο «νησί των μουσείων» και θα επισκεφθούμε το περίφημο μουσείο της Περγάμου, όπου η ξενάγηση θα γίνει με ακουστικά στα ελληνικά. Το μουσείο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1930 και έχει πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες ανά έτος. Στις αίθουσές του μπορεί να βρει κανείς τις συλλογές της Μέσης Ανατολής και το μουσείο Ισλαμικής τέχνης. Κατόπιν, θα επισκεφθούμε τον νέο χώρο, το «Πανόραμα Περγάμου». Εκεί, μία από τις μεγαλύτερες συλλογές Ελληνικών Αρχαιοτήτων είναι στη διάθεση των επισκεπτών με έναν συναρπαστικό τρόπο, την πλέον σύγχρονη τεχνολογία 3D. Έτσι, οι επισκέπτες μπορούν να μεταφερθούν πίσω στο 129 π.Χ. και να «περπατήσουν» στην αρχαία Πέργαμο. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης. Τα εμπορικά κέντρα του Βερολίνου είναι διάσπαρτα σε ολόκληρη την πόλη και εύκολα προσβάσιμα σε όσους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τα ψώνια τους. Βρίσκονται κυρίως κοντά στην Unter den Linden και στους κάθετους σε αυτή δρόμους, όπως η Frieddrichstrasse, αλλά και στην Kurfurstendam, στο Charlottenburg ή στην Potsdamer Platz. Το πιο γνωστό πολυκατάστημα του Βερολίνου είναι το KaDeWe επί της οδού Kurfustendam. Οι Galleries Lafayette, το γαλλικό πολυκατάστημα, με τον εντυπωσιακό από αρχιτεκτονικής άποψης κώνο στο κέντρο του και το πολυτελές Quartier 206, ω στην οδό Friedrichstrasse, αξίζουν επίσης μια επίσκεψη.
 
 
3η ημέρα Βερολίνο – Πότσνταμ – Σαν Σουσί (προαιρετική εκδρομή) (35+35 χμλ.)
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για το ιστορικό Πότσνταμ, όπου δεσπόζουν τα βασιλικά ανάκτορα του Κάιζερ Γουλιέλμου και του Φρειδερίκου Β’. Αφού περάσουμε από δρόμους με ιδιαίτερα ιστορικά γεγονότα και ψυχροπολεμικά δράματα, όπως η γέφυρα των κατασκόπων, αλλά και όμορφα μέρη όπως οι υδροβιότοποι του Χάβελ, φτάνουμε στο Πότσνταμ, που βρίσκεται νοτιοδυτικά του Βερολίνου σε απόσταση 26 χλμ. Το διασχίζει ο ποταμός Χάβελ και είναι η πρωτεύουσα του γερμανικού κρατιδίου του Βρανδεμβούργου. Αποτελεί σημαντικό μέρος της ευρωπαϊκής πολιτιστικής ιστορίας, ενώ κύριο χαρακτηριστικό του είναι το σύμπλεγμα των παλατιών του Σαν Σουσί, που έχει αναδειχθεί σε κέντρο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO. Ένα ακόμη ορόσημο του Πότσνταμ είναι η Ολλανδική συνοικία χτισμένη μεταξύ 1733-1742, από τεχνίτες μετανάστες, καθώς και η ρωσική συνοικία με τα καλλιτεχνικά ξύλινα σπίτια και τους γραφικούς κήπους. Έπειτα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα, και εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, σας προτείνουμε μια επίσκεψη στο υπαίθριο Μουσείο Τοπογραφίας του Τρόμου, που βρίσκεται στο σημείο στο οποίο έστεκαν κάποτε τα αρχηγεία των SS και της Γκεστάπο και από όπου αργότερα περνούσε το τείχος του Βερολίνου. Σήμερα θα βρείτε μια έκθεση, η οποία εξιστορεί την ιστορία του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, καθώς και την περίοδο της διχοτόμησης του Βερολίνου. (Κόστος προαιρετικής εκδρομής: 55€)
 
4η ημέρα Βερολίνο – Δρέσδη (προαιρετική εκδρομή) (190 +190 χλμ.)
Προαιρετική εκδρομή στη «Φλωρεντία του Βορρά», όπως αποκαλούν αλλιώς τη Δρέσδη, η οποία βρίσκεται στην ανατολική Γερμανία, στο ελεύθερο κρατίδιο της Σαξονίας. Θα δούμε τα ωραία κτίρια, αρχιτεκτονικού ρυθμού μπαρόκ και αναγέννησης, όπως η όπερα Zwinger, τμήμα των ανακτόρων των βασιλέων της Σαξονίας με τον όμορφο κήπο και τις αίθουσες που φιλοξενούν σήμερα τις εκθέσεις των παλιών δασκάλων ζωγράφων, αλλά και το μουσείο της μπλε πορσελάνης. Θα δούμε, επίσης, την πανέμορφη εκκλησία των γυναικών Frauenkirche και άλλα αξιοθέατα. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή το βράδυ στο Βερολίνο. (Κόστος προαιρετικής εκδρομής: 80€)
 
5η ημέρα Βερολίνο – πτήση επιστροφής
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.
 
Σημειώσεις:
  • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραληφθεί κάτι
  • Για την πραγματοποίηση των προαιρετικών εκδρομών απαιτείται ελάχιστη συμμετοχή
  • Ατομικό πρόγραμμα (αεροπορικά εισιτήρια & διαμονή): -95€/άτομο
  • Προτεινόμενη ταξιδιωτική ασφάλιση (Covid): 20€/άτομο
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Βερολίνο – Θεσσαλονίκη
  • Μία  αποσκευή 23 κιλών, μία αποσκευή καμπίνας 8 κιλών και μία μικρή τσάντα
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο του Βερολίνου
  • Περιηγήσεις και ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας
  • Ελληνόφωνος, επίσημος τοπικός ξεναγός στις ξεναγήσεις του προγράμματος
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας για 4 διανυκτερεύσεις με πρωινό καθημερινά
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Δεν Περιλαμβάνονται:
  1. Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
  2. Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα, επισκέψιμους χώρους
  3. Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
  4. Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (και λοιπά): 145€