Βερολίνο- Πράγα Αγ. Πνεύμα

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Πράγα-Καστρούπολη-Δρέσδη-Βερολίνο-Μουσείο Περγάμου -Γερμανία-Τσεχία

ΑΠΟ 395 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ- ΠΡΑΓΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Γερμανίας, Βερολίνο. Άφιξη και μεταφορά στην πόλη της Πράγας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Γεύμα και διανυκτέρευση.
 
2η ημέρα ΠΡΑΓΑ- ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ-ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ
Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου και θα ξεκινήσουμε με την ξενάγηση της Καστρούπολης και Κάστρου, όπου θα δούμε το μοναστήρι Στραχόβ, το παλάτι Τσέρνιν, το Λορέτο, το παλάτι Σβαρτσενβέργκ, την Αρχιεπισκοπή της Πράγας, το Προεδρικό μέγαρο, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, τον ναό του Αγίου Νικολάου. Συνεχίζουμε την ξενάγηση στην Παλιά Πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε την πλατεία της Παλιάς πόλης (Staroměstské náměstí), το μεσαιωνικό Δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι, τον ναό της Παναγίας του Τυν, την εβραϊκή συνοικία, τον γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας, το πανεπιστήμιο του Καρόλου, το θέατρο Νόστιτς, την πλατεία Βενσεσλάβ (Václavské náměstí), την Εθνική βιβλιοθήκη, το Μέγαρο φιλαρμονικής, και θα περπατήσουμε στην πέτρινη γέφυρα του Καρόλου στολισμένη με τριάντα αγάλματα Αγίων που είναι το σύμβολο της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για να περπατήσετε στα γραφικά σοκάκια της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
3η ημέρα ΠΡΑΓΑ-ΔΡΕΣΔΗ- ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου και αναχώρηση για τη λεγόμενη «Φλωρεντία του Βορρά», τη Δρέσδη που βρίσκεται στην ανατολική Γερμανία στο κρατίδιο της Σαξονίας. Θα δούμε, μεταξύ άλλων, πανέμορφα αρχιτεκτονικά κτίρια μπαρόκ ρυθμού και αναγέννησης, όπως την όπερα, το ανάκτορο Zwinger, τμήμα των ανακτόρων των βασιλέων της Σαξονίας με τους όμορφους κήπους, την πανέμορφη εκκλησία των γυναικών «Frauenkirche» και άλλα αξιοθέατα. Συνεχίζουμε για το Βερολίνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΒΕΡΟΛΙΝΟ-(ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΡΓΑΜΟΥ- ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ)
Πρόγευμα και θα επισκεφθούμε το φημισμένο μουσείο της Περγάμου (είσοδος εξ ιδίων). Στο μουσείο στεγάζονται ανακατασκευασμένα οικοδομήματα μεγάλου μεγέθους, όπως ο βωμός της Περγάμου και η πύλη της αγοράς της Μιλήτου. Eκτός από τη συλλογή αρχαιοτήτων, στον ίδιο χώρο υπάρχουν το μουσείο ισλαμικής τέχνης και το μουσείο Μέσης Ανατολής. Στη συνέχεια θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας στο Βερολίνο όπου θα δούμε, μεταξύ άλλων, από την πύλη του Βραδεμβούργου έως την λεωφόρο Καρλ Μαξ να εναλλάσσονται τα μνημεία της βασιλικής εποχής με τα κτίρια σοσιαλιστικού ρεαλισμού από το κομμουνιστικό παρελθόν της πόλης ενώ κοντά στο πέρασμα του Τσεκ ποιντ Τσάρλυ τα απομεινάρια του τείχους σας μεταφέρουν στα γεγονότα του ψυχρού πολέμου. Διασχίζοντας την επιβλητική λεωφόρο της 17ης Ιουνίου απολαμβάνετε το κεντρικό πάρκο της πόλης, Τιεργκάρτεν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος, δείπνο και διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρόγευμα και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.
 




Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια μετ’επιστροφή
  • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού.
  • Μετακινήσεις με πολυτελή λεωφορεία.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* ή 4*.
  • Ημιδιατροφή.
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • Φ.Π.Α.
 
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι διαμονής.
  • Φόροι αεροδρομίων
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.