Βερολίνο - Πράγα

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Βερολίνο-Πότσδαμ-Πράγα-Δρέσδη-Κρουαζιέρα Μολδάβα-Γερμανία-Τσεχία

ΑΠΟ 235 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ​ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ & ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΕΡΓΑΜΟΥ)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βερολίνο. Από την πύλη του Βρανδεμβούργου έως την λεωφόρο Καρλ Μαρξ εναλλάσσονται τα μνημεία της βασιλικής εποχής με τα κτίρια του σοσιαλιστικού ρεαλισμού από το κομμουνιστικό παρελθόν της πόλης, ενώ κοντά στο πέρασμα του Check point Charlie τα απομεινάρια του τείχους σας μεταφέρουν στα γεγονότα του ψυχρού πολέμου. Διασχίζοντας την επιβλητική λεωφόρο της 17ης Ιουνίου απολαμβάνετε το κεντρικό πάρκο της πόλης, το Tiergarten. Το τέλος της ξενάγησης αφιερώνεται στο ωραιότερο μουσείο της Ευρώπης , αυτό της Περγάμου, όπου θα επισκεφτούμε την Πύλη της Αγοράς της Μιλήτου, την Πύλη της Βαβυλωνίας / Αστάρτης, το Ξύλινο δωμάτιο από Συρία και την πρόσοψη κάστρου από Ελεύθεροι στην πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
2η ημέρα ​ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΠΟΤΣΝΤΑΜ

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη γραφική πόλη Πότσνταμ που αποτελούσε μια από τις πρωτεύουσες της άλλοτε μεγάλης Γερμανίας και σήμερα είναι η πρωτεύουσα του Βρανδεμβούργου. Θα επισκεφθούμε τη θερινή Βασιλική κατοικία, το περίφημο ανάκτορο Σανσουσί και θα περπατήσουμε στο νέο Κήπο (Νοϊερ Γκάρντεν) με το μαρμάρινο ανάκτορο. Επιστροφή στο Βερολίνο όπου έχουμε χρόνο ελεύθερο στα εμπορικά κέντρα του Βερολίνου που βρίσκονται κυρίως κοντά στην Unter den Linden και στους κάθετους σε αυτή δρόμους. Το πιο γνωστό πολυκατάστημα του Βερολίνου είναι το KaDeWe επί της οδού Kurfürstendamm. Οι Galeries Lafayette στην οδό Friedrichstraße, το γαλλικό πολυκατάστημα με τον εντυπωσιακό από αρχιτεκτονικής άποψης κώνο στο κέντρο του και το πολυτελές Quartier, 206 αξίζουν επίσης μια επίσκεψη.
3η ημέρα ​ΒΕΡΟΛΙΝΟ- ΔΡΕΣΔΗ- ΠΡΑΓΑ

Πρόγευμα & αναχώρηση για τη Δρέσδη. Η «Φλωρεντία του Βορρά» όπως την αποκαλούν, βρίσκεται στην ανατολική Γερμανία στο κρατίδιο της Σαξονίας. Θα δούμε τα ωραία αρχιτεκτονικά κτίρια ρυθμού Μπαρόκ και αναγέννησης, όπως την όπερα Zwinger, τμήμα των ανακτόρων των βασιλέων της Σαξονίας με τον όμορφο κήπο και τις αίθουσες που φιλοξενούν σήμερα τις εκθέσεις των παλιών δασκάλων ζωγράφων αλλά και το μουσείο της μπλε πορσελάνης. Θα δούμε την πανέμορφη εκκλησία των γυναικών Frauenkirche και άλλα αξιοθέατα. Χρόνος ελεύθερος, έπειτα αναχώρηση για την Πράγα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
4η ημέρα ΠΡΑΓΑ (ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ & ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ) - ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΜΟΛΔΑΒΑ

Πρόγευμα. Θα ξεκινήσουμε με τη ξενάγηση της Καστρούπολης και Κάστρου όπου θα δούμε το μοναστήρι Στραχόβ, το παλάτι Τσέρνιν, το Λορέτο, το παλάτι Σβαρτσενβέργκ, την Αρχιεπισκοπή της Πράγας, το Προεδρικό μέγαρο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, το ναό του Αγίου Νικολάου κ.α. Συνεχίζουμε με τη ξενάγηση της Παλιάς πόλης, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε την πλατεία της Παλιάς πόλης (Staroměstské náměstí), το μεσαιωνικό Δημαρχείο με το αστρονομικό ρολόι, το ναό της Παναγίας Τυν, την Εβραϊκή συνοικία, το γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας, το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, το Θέατρο Νόστιτς, την πλατεία Βενσεσλάβ (Václavské náměstí), την Εθνική βιβλιοθήκη, το Μέγαρο φιλαρμονικής, και θα περπατήσουμε στη πέτρινη γέφυρα του Καρόλου στολισμένη με 30 αγάλματα αγίων. Στο τέλος της ξενάγησης θα επιβιβαστούμε (προαιρετικά) από την όχθη της «Μικρής πλευράς» σε καραβάκι - θα ακολουθήσει δίωρη κρουαζιέρα στον Μολδάβα με γεύμα, όπου θα θαυμάσουμε την μεσαιωνική πόλη, με όλα της τα ιστορικά κτίρια. Έπειτα χρόνος ελεύθερος στην υπέροχη πόλη για να απολαύσετε την φημισμένη αγορά, να δοκιμάσετε τοπικές παραδοσιακές γεύσεις και να περπατήσετε στην περίφημη πλατεία με το ρολόι. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ή την Εθνική Πινακοθήκη.
5η ημέρα ΠΡΑΓΑ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρόγευμα & στη συνέχεια μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήριά με Easy Jet Θες/νίκη- Βερολίνο, / με Aegean Airlines Πράγα- Θες/νίκη
  • 4 διανυκτερεύσεις
  • Πρωινό καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου
  • Πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής
  • Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής/ επαγγελματικής ευθύνης
  • Χειραποσκευή 8 κιλά ανα άτομο/ Αποσκευή 23 κιλά ανα άτομο (Aegean Airlines)
  • Χειραποσκευή 8 κιλά ανα άτομο/ Αποσκευή 15 κιλά ανα άτομο (Easy Jet)
 
 
 
Δεν περιλαμβάνονται: 
  • Φόροι αεροδρομίων 145€
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο