Βενετία, η πόλη των Δόγηδων

Αεροπορικώς, 4 ημέρες

Βενετία-Πάντοβα-Βερόνα-Τεργέστη

ΑΠΟ 265 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Πτήση για Τρεβίζο – Μεταφορά στη Βενετία – Ξενάγηση στην πόλη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Τρεβίζο. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο της Βενετίας. Μετά από σύντομη ξεκούραση ξεκινάμε την ξενάγησή μας. Πρόκειται για μια πόλη- μουσείο, μια πόλη που ο χρόνος φαίνεται να σταμάτησε κάπου στα χρόνια της Αναγέννησης. Στη διάρκεια της βόλτας μας, θα θαυμάσουμε τη φημισμένη πλατεία του Αγίου Μάρκου, το «Ωραιότερο Σαλόνι του κόσμου» κατά το Ναπολέοντα, όπου θα δούμε την ομώνυμη εκκλησία, το παλάτι των Δόγηδων, τον πύργο του Ωρολογίου, τη γέφυρα των Στεναγμών, τις παλιές φυλακές και την ορθόδοξη ελληνική εκκλησία του Αγ. Γεωργίου. Η περιήγησή μας θα ολοκληρωθεί στη γέφυρα Ριάλτο, την πιο όμορφη γέφυρα που ενώνει τις δυο όχθες του Μεγάλου καναλιού. Ελεύθερος χρόνος στα γραφικά σοκάκια της πόλης, όπου θα βρείτε εργαστήρια κρυστάλλων Μουράνο, αλλά και μπουτίκ γνωστών σχεδιαστών. Σας συνιστούμε να γευματίσετε στην τρατορία Ριβέτα με τα παραδοσιακά βενετσιάνικα εδέσματα, καθώς και στο εστιατόριο Καραβέλα, στέκι των διάσημων, με τα περίφημα ριζότο και το πολύ καλό κρασί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.
 
 
2η ημέρα Βενετία – επίσκεψη στην Πάντοβα και στη Βερόνα
Μετά το πρωινό, θα έχετε ελεύθερο χρόνο για βόλτες στην παλιά πόλη της Βενετίας. Μη λησμονήσετε να πιείτε καφέ ή Μπελίνι, το εθνικό ποτό του Βένετο, στο πασίγνωστο Φλοριάν, στην πλατεία του Αγ. Μάρκου. Αν πάλι θέλετε κάτι διαφορετικό, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την Πάντοβα και τη Βερόνα. Η Πάντοβα είναι πιθανόν η αρχαιότερη πόλη της βόρειας Ιταλίας, σύμφωνα με την ημερομηνία ίδρυσης της, τον 12ο αιώνα π.Χ. από τους Τρώες. Το φημισμένο Πανεπιστήμιό της, ένα από τα αρχαιότερα της Ευρώπης, η μεγαλοπρεπή Βασιλική του Αγίου Αντωνίου με τους βυζαντινούς τρούλους και τον πολυτελή εσωτερικό διάκοσμο, που είναι ένας από τους σημαντικότερους λατρευτικούς χώρους της Ιταλίας και η Prato della Valle, μια ελλειπτική πλατεία
88.000 τετραγωνικών μέτρων, που θεωρείται η δεύτερη μεγαλύτερη της Ευρώπης, είναι μερικά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Η ποιητική Βερόνα είναι η πόλη των «αιώνιων εραστών» του Σαίξπηρ. Η μεσαιωνική συνοικία του ιστορικού κέντρου, η σχεδόν άθικτη από τον χρόνο αρένα, το πιο καλά διατηρημένο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο της Ευρώπης, οι ιστορικές πλατείες Ντέι Σινιόρι και Έρπε και το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας είναι τα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφθείτε.
 
 
3η ημέρα Βενετία – επίσκεψη στην Τεργέστη
Σήμερα σας προτείνουμε να επισκεφθείτε μια πόλη με έντονο το ελληνικό στοιχείο, την Τεργέστη. Η Τεργέστη βρίσκεται στο βορειότερο μυχό του κόλπου της Αδριατικής και είναι ένα από τα πιο ειδυλλιακά τουριστικά θέρετρα της Μεσογείου. Η γοητεία της οφείλεται στο γεγονός ότι εξακολουθεί, μέχρι και σήμερα, να αναδεικνύει τα σημάδια της ιστορίας της στα επιβλητικά της κτίρια με τις εντυπωσιακά διακοσμημένες νεοκλασικές τους προσόψεις. Η άλλοτε ρωμαϊκή πόλη, η λεγόμενη «Tergeste», ενώθηκε με την Ιταλία το 1919, ενώ προηγουμένως βρισκόταν στα χέρια των Βενετών (τον 13ο αιώνα) και των Αυστριακών για 500 ολόκληρα χρόνια. Η επιρροή και των δύο αυτών λαών είναι έντονη, κυρίως στην αρχιτεκτονική της πόλης.
 
4η ημέρα Βενετία – Ελεύθερη ημέρα – Πτήση επιστροφής
Πρωινό, χρόνος ελεύθερος στην πόλη και αναχώρηση για το αεροδρόμιο, όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδρομή μας.
 
 

Σημειώσεις:

  • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραληφθεί κάτι
  • Για την πραγματοποίηση των προαιρετικών εκδρομών απαιτείται ελάχιστη συμμετοχή
  • Ατομικό πρόγραμμα (αεροπορικά εισιτήρια & διαμονή): -80€/άτομο
  • Προτεινόμενη ταξιδιωτική ασφάλιση (Covid): 20€/άτομο
 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Ryanair για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Τρεβίζο – Θεσσαλονίκη
  • Μία αποσκευή καμπίνας 10 κιλών και μία μικρή τσάντα
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο του Τρεβίζο (περιλαμβάνονται τα εισιτήρια για τα βαπορέτα μέχρι το ξενοδοχείο)
  • Ξενάγηση στη Βενετία με επίσημο ελληνόφωνο τοπικό ξεναγό
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας για 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα, επισκέψιμους χώρους
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (και λοιπά): 145€