ΒΕΝΕΤΙΑ, η πόλη των Δόγηδων 4,5ημ, Καλοκαίρι από Θεσσαλονίκη

Αεροπορικώς, 4,5 ημέρες

Βενετία-Ιταλία

ΑΠΟ 299 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΕΝΕΤΙΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βενετία. Αμέσως μετά το πρωινό ξεκινάμε τη ξενάγηση μας. Πρόκειται για μια πόλη-μουσείο, μια πόλη που ο χρόνος φαίνεται να σταμάτησε κάπου εκεί στα χρόνια της Αναγέννησης. Στη διάρκεια της βόλτας μας θα θαυμάσουμε την φημισμένη πλατεία του Αγίου Μάρκου, το «Ωραιότερο Σαλόνι του κόσμου» κατά το Ναπολέοντα όπου θα δούμε την ομώνυμη εκκλησία, το παλάτι των Δόγηδων, τον πύργο του Ωρολογίου και τη γέφυρα των Στεναγμών, τις παλιές φυλακές καθώς και την ορθόδοξη ελληνική εκκλησία του Αγ. Γεωργίου. Η περιήγηση μας θα ολοκληρωθεί στην γέφυρα Ριάλτο, την πιο όμορφη γέφυρα που ενώνει τις δυο όχθες του Μεγάλου καναλιού. Ελεύθερος χρόνος στα γραφικά σοκάκια της πόλης, όπου θα βρείτε εργαστήρια Μουράνο αλλά και μπουτίκ γνωστών σχεδιαστών. Για το μεσημεριανό σας φαγητό σας συνιστούμε την τρατορία Ριβέτα με τα παραδοσιακά βενετσιάνικα εδέσματα, καθώς και το εστιατόριο Καραβέλα, στέκι των διασήμων, με τα περίφημα ριζότο και το πολύ καλό κρασί. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΒΕΝΕΤΙΑ - προαιρετική εκδρομή στην λίμνη Γκάρντα - Σιρμιόνε - Βερόνα
Μετά το πρωινό μας ελεύθερος χρόνος για βόλτες στην παλιά πόλη της Βενετίας. Μη λησμονήσετε να πιείτε καφέ ή Μπελίνι, το εθνικό ποτό του Βένετο στο πασίγνωστο Φλοριάν στην πλατεία του Αγ. Μάρκου.Αν πάλι θέλετε κάτι διαφορετικό, μπορείτε να ακολουθήσετε την προαιρετική μας εκδρομή στην πανέμορφη λίμνη Γκάρντα. Πρώτος μας σταθμός το μεσαιωνικό χωριό Σιρμιόνε, κτισμένο σε μια στενή γλώσσα γης, στο νότιο άκρο της λίμνης. Θα φωτογραφίσουμε το κάστρο της οικογένειας Σκαλιγκέρι και θα περπατήσουμε στις όχθες της λίμνης.Επόμενος μας σταθμός η ποιητική Βερόνα, η πόλη των "αιώνιων εραστών" του Σαίξπηρ. Θα θαυμάσουμε την μεσαιωνική συνοικία του ιστορικού κέντρου, κυρίαρχει θέση έχει η σχεδόν άθικτη από τον χρόνο αρένα, το πιο καλά διατηρημένο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο της Ευρώπης. Έπειτα θα περπατήσουμε στις ιστορικές πλατείες Ντέι Σινιόρι και Έρπε, με τη βόλτα μας να ολοκληρώνεται στο αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέττας. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια στη Βία Ματζίνι, τον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης αλλά και για το μεσημεριανό γεύμα στα ταβερνάκια της πλατειάς Μπρα. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στη Βενετία. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΒΕΝΕΤΙΑ - προαιρετική εκδρομή στην Τεργέστη
Σήμερα σας προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή σε μια πόλη με έντολο το ελληνικό στοιχείο ,την Τεργέστη. Η Τεργέστη βρίσκεται στο βορειότερο μυχό του κόλπου της Αδριατικής και είναι ένα από τα πιο ειδυλλιακά τουριστικά θέρετρα της Μεσογείου. Η γοητεία της οφείλεται στο γεγονός ότι εξακολουθεί, μέχρι και σήμερα, να αναδεικνύει τα σημάδια της ιστορίας της στα επιβλητικά της κτίρια με τις εντυπωσιακά διακοσμημένες νεοκλασικές τους προσόψεις.Η άλλοτε ρωμαϊκή πόλη, η λεγόμενη «Tergeste», ενώθηκε με την Ιταλία το 1919 ενώ προηγουμένως βρισκόταν στα χέρια των Βενετών (το 13ο αιώνα) και των Αυστριακών για 500 ολόκληρα χρόνια. Η επιρροή και των δύο αυτών λαών είναι έντονη, κυρίως στην αρχιτεκτονική της πόλης. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΒΕΝΕΤΙΑ - προαιρετική εκδρομή στους Ιταλικούς Δολομίτες
Μετά το πρωινό μας  θα αναχωρήσουμε- με προορισμό μας την Κορτίνα ντ΄ Αμπέτσο, την πρωτεύουσα των Δολομιτών (Δολομιτικών Άλπεων).  Βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Μπόιτε και είναι παγκοσμίως γνωστή για το περίφημο χιονοδρομικό της κέντρο, στο οποίο μάλιστα είχαν γίνει το 1956 οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες. Αυτή η πανέμορφη πόλη την οποία θα επισκεφθούμε, θεωρείται ένα πραγματικό κόσμημα της φύσης, με το απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο που την περιβάλει. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια, βόλτες ή ακόμα και για να ανεβείτε με το τελεφερίκ στην κορυφή του βουνού για να απολαύσετε μια πανοραμική θέα (αν ο καιρός το επιτρέπει). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας
5η ημέρα BΕΝΕΤΙΑ – ελεύθερη ημέρα - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό , χρόνος ελεύθερος στην πόλη και  αναχώρηση για το αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής με τις καλύτερες εντυπώσεις από την εκδρομή μας.
4ημέρες
Θες/νικη-Βενετία
19.00-19.55
 
Βενετία-Θες/νίκη
07.15-10.00

 
5ημέρες
Θες/νικη-Βενετία
10.25-11.20
 
Βενετία-Θες/νίκη
20.50-23.35



Οι τιμές περιλαμβάνουν:
 
  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Ryanair για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Βενετία – Θεσσαλονίκη
  • Δύο χειραποσκευές ανά άτομο (μία Χειραποσκευή 10 κιλών & μία μικρή τσάντα να χωράει κάτω από το κάθισμα)
  • Προτεραιότητα και κρατημένη θέση
  • μεταφορές από / προς το αεροδρόμιο της Βενετίας
  • Ξενάγηση πόλης  
  • Διαμονή  στο ξενοδοχείο με πρωινό καθημερινά
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 
 
 
Δεν Περιλαμβάνονται:
 
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
  •  Είσοδοι σε μουσεία και πάρκα, τρένα , Κρουαζιέρες
  •  Δημοτικοί φόροι
  •  Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (+ 145€)