Βενετία - Μιλάνο - Λίμνες Β. Ιταλίας - Αναχωρήσεις από Αθήνα

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Ιταλία-Μιλάνο-Βενετία-Τεργέστη-Βερόνα-Κόμο-Λουγκάνο-Ελβετία

ΑΠΟ 450 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΘΗΝΑ – ΜΙΛΑΝΟ - ΒΕΝΕΤΙΑ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας το Μιλάνο. Άφιξη , επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την Βενετία την πιο ρομαντική πόλη του κόσμου, χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά, που ενώνονται με 410 περίπου γέφυρες, και έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη περιοχή της ηπειρωτικής Βενετίας . Δείπνο . Διανυκτέρευση 
2η ημέρα ΒΕΝΕΤΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο . Μεταφορά με βαπορέτο (εξ ιδίων) στην περιοχή Καστέλλο, όπου βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων και το Βυζαντινό Ινστιτούτο. Περνώντας από γραφικές γέφυρες και στενά σοκάκια, θα δούμε το επιβλητικό Παλάτσο των Δόγηδων, μια φαντασμαγορία από ροζ και λευκό μάρμαρο σε βενετσιάνικο-γοτθικό στιλ, και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, «το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης», όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο περίφημος Καθεδρικός του Αγίου Μάρκου, αριστούργημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, με εντυπωσιακά ψηφιδωτά, το καμπαναριό του (Καμπανίλε), ο Πύργος του Ρολογιού, η Μαρκιανή Βιβλιοθήκη και το περίφημο Μουσείο Καρέρ. Τέλος, θα επισκεφθούμε ένα από τα λίγα εργαστήρια κατασκευής Murano. Χρόνος ελεύθερος και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 
3η ημέρα ΒΕΝΕΤΙΑ – (ΤΕΡΓΕΣΤΗ)
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Τεργέστη που βρίσκεται στα σύνορα με την Σλοβενία και είναι πρωτεύουσα της αυτόνομης περιοχής Φρίουλι-Βενετία Τζιούλια. Στην πανοραμική μας περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε κτίρια art nouveau και νεοκλασικής αρχιτεκτονικής που μαρτυρούν το αυστριακό παρελθόν της. Θα περάσουμε από την κεντρική πλατεία την Piazza Unità D´italia, μία από τις μεγαλύτερες και σίγουρα ομορφότερες πλατείες με θέα προς τη θάλασσα , θα δούμε το Ρωμαϊκό Θέατρο και το Κάστρο Μιραμάρε. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση. 
4η ημέρα ΒΕΝΕΤΙΑ – ΒΕΡΟΝΑ – ΜΙΛΑΝΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας το Μιλάνο. Καθ ‘ οδών θα επισκεφθούμε την ρομαντική Βερόνα, την πόλη των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, στις όχθες του ποταμού Αδίγη. Στην κεντρική Πλατεία Μπρα θα δούμε την περίφημη ρωμαϊκή Αρένα, και θα συνεχίσουμε για τις όμορφες πλατείες Ντελ Έρμπε και Ντέι Σινιόρι, που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτήρια, και φυσικά για το «αρχοντικό των Καπουλέτων» με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Άφιξη στο Μιλάνο και πανοραμική περιήγηση. Θα δούμε το κάστρο των Σφόρτσα, την Πιάτσα ντελ Ντουόμο που είναι η κεντρική πλατεία την πόλης και πήρε το όνομα της από τον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Μιλάνου. Ο εντυπωσιακός Καθεδρικός του Μιλάνου (Ντουόμο ντι Μιλάνο) είναι η έδρα του αρχιεπίσκοπου της πόλης και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Καθεδρικούς Ναός παγκοσμίως. Θα επισκεφθούμε την Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε Β’, που πήρε το όνομα της από τον πρώτο βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας. Το κτίριο αποτελείται από δύο γυάλινες θολωτές στοές και συνδέει τις πλατείες Πιάτσα ντελ Ντουόμο με την Πιάτσα ντελα Σκάλα. Η Όπερα Λα Σκάλα ή αλλιώς η Σκάλα του Μιλάνου, είναι ένα από τα πιο γνωστά θέατρα όπερας του κόσμου και πήρε το όνομα της από την εκκλησία που βρισκόταν στην ίδια θέση, την Αγία Μαρία della Scala. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.  
5η ημέρα ΜΙΛΑΝΟ – ΚΟΜΟ – ΛΟΥΓΚΑΝΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Κόμο που βρίσκεται στην νότια όχθη τις λίμνης του Κόμο και αποτελεί ένα μέρος μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Σύντομη πανοραμική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης και χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση για την ελβετική πόλη Λουγκάνο, πρωτεύουσα του ιταλόφωνου καντονιού Τιτσίνο, χτισμένη στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Πανοραμική περιήγηση και χρόνος ελεύθερος να παραπλανηθείτε στα γραφικά στενά της πόλης. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μιλάνο. Διανυκτέρευση
6η ημέρα ΜΙΛΑΝΟ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής. ‘Άφιξη στην Αθήνα. 
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Μιλάνο – Αθήνα με την Alitalia
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*(Ηotel Eden Lido Di Jesolo – Hotel Holiday Milan
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά.
  • Ημιδιατροφή στη Βενετία (σύνολο 3 δείπνα)
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής
  • Έμπειρο αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.
  • Μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά
  • Μια βαλίτσα μέχρι 23 κιλά

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων
  • Είσοδοι σε μουσεία, Βαπορέτο Βενετίας , αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται
  • Ό, τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (20€)
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά (Βενετία 3,10 € Μιλάνο 5€ ).