ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ...“Η Λευκή πόλη”

Αεροπορικώς, 4 ημέρες

Βελιγράδι-Νόβισαντ-Σερβία

ΑΠΟ 285 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα 1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σερβίας, το πανέμορφο Βελιγράδι. Άφιξη μετά από μια ώρα πτήσης στο αεροδρόμιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με τη Λευκή πόλη, όπως μεταφράζεται το Βελιγράδι. Διανυκτέρευση. 
2η ημέρα 2η ημέρα: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΕΩΣ - ΜΝΗΜΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΙΤΟ ΒΡΑΔΙΝΗ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ SKADARLJIA
Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγηση στην όμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας. Θα ξεκινήσουμε από το το σύμβολο της παλιάς πόλης, το φρούριο Καλεμέγκνταν, που είναι χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα και χτίστηκε στα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ως οχύρωση για την προστασία από τους εχθρούς, τον Πύργο Nebosja, που ήταν η φυλακή και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φερραίου και θα συνεχίσουμε με τις εκκλησίες Ruzica και Αγία Παρασκευή. Θα δούμε την πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το περίφημο αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica, το ξενοδοχείο , σήμα κατατεθέν της πόλης και φυσικά τον Άγιο Σάββα, τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων. Το εσωτερικό του ναού είναι λίγο < ψυχρό>, αλλά θα ανακαλύψετε στις γωνιές του, το παλιό ξυλόγλυπτο τέμπλο του ιερού του Αγίου Σάββα και εκπληκτικά ψηφιδωτά της σερβικής αγιογραφίας. Θα δούμε ακόμη, το Μνημειακό κέντρο του Τίτο αφιερωμένο στο μεγάλο ηγέτη, το Δημαρχείο και το Κοινοβούλιο. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος στην πόλη. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τον μεγάλο πεζόδρομο της οδού Κνεζ Μιχαήλοβα, με καταστήματα για φθηνές αλλά και ποιοτικές αγορές. Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκεφθείτε στο Νέο Βελιγράδι το μεγάλο εμπορικό κέντρο Usche, όπου θα συναντήσετε όλες τις γνωστές ευρωπαικές φίρμες. Το βράδυ σας προτείνουμε έξοδο στην μποέμ περιοχή της πόλης, την περίφημη Skadarljia, μία από τις ομορφότερες περιοχές, όπου η νυχτερινή ζωή διαρκεί μέχρι τις πρωινές ώρες και θα βρείτε εστιατόρια, bars, clubs. H περιοχή θα σας θυμίσει τα παλιά Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερη νότα στην πλακόστρωτη περιοχή δίνουν οι πλανόδιοι μουσικοί, οι οποίοι τραγουδούν παραδοσιακά σέρβικα τραγούδια.
3η ημέρα 3η ημέρα: ΝΟΒΙΣΑΝΤ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ (80+80 χλμ) - STREMSI KARLOVSI ΒΥ ΝIGHT ZEMOYN
Πρόγευμα και αναχωρούμε προαιρετικά για την πόλη του Νόβισαντ, πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνα και 2η μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. Αποτελεί οικονομικό κέντρο και είναι ιδιαίτερα γνωστή για το πανεπιστήμιο της. Είναι χτισμένη στις όχθες του Δούναβη και ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί ως ενδιάμεση στάση στις εμπορικές συναλλαγές. Στην περιήγησή μας θα δούμε το κάστρο Petrovaradin, με ωραία θέα στον ποταμό Δούναβη, την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον κεντρικό πεζόδρομο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την επαρχιακή πόλη Stremsi karlovsi, η οποία βρίσκεται μόλις 5 χλμ. από την πόλη και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την ιστορική έδρα του Πατριαρχείου και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για ένα τόπο με ιδιαίτερη πνευματική και πολιτιστική αξία δεδομένου ότι εκεί κυκλοφόρησε το πρώτο λογοτεχνικό περιοδικό του κόσμου. Κατά την διάρκεια της επιστροφής μας στο Βελιγράδι θα απολαύσουμε μια εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς διαδρομή. Για το βράδυ και με το λεωφορείο μας θα πραγματοποιήσουμε μια παραδουνάβια πανοραμική βόλτα στην περιοχή Ζέμουν, μια από τις πιο γραφικές περιοχές της πόλης.
 Σύνολο φόρων 105 ευρώ Χωρίς πρόγραμμα ξεναγήσεων -30ε ανά άτομο

Περιλαμβάνονται
  • αεροπορικά εισιτήρια 
  • αποσκευές σύμφωνα με τον πίνακα πολιτικής αποσκευών όπως φαίνεται παρακάτω 
  • προκράτηση θέσης σε όλες τις πτήσεις, για να είστε σε διπλανές θέσεις με τον συνταξιδιώτη σας. Σε πολλές αεροπορικές εταιρίες αυτό έχει επιπλέον κόστος.
  •  Διαμονή στα προσφερόμενα ξενοδοχεία - Διατροφή στο ξενοδοχείο  
  • Λεωφορείο για την εκτέλεση των περιηγήσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα 
  • Συνοδό του γραφείου καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού 
  • Επίσημο τοπικό ξεναγό σε χώρους όπου απαιτείται σύμφωνα με το πρόγραμμα 
  • Ειδικές παροχές / δώρα τα οποία, εφόσον υπάρχουν, αναγράφονται στο πρόγραμμα του ταξιδιού 
  • Ασφάλιση αστικής ευθύνης 

Δεν περιλαμβάνονται -
  • Είσοδοι μουσείων/αρχαιολογικών χώρων,δραστηριοτήτων και φιλοδωρήματα 
  • Δημοτικοί φόροι πόλεων (όπου υπάρχουν), πληρωτέοι στην υποδοχή του ξενοδοχείου 
  • Ξεχωριστές μεταφορές με πλοιάρια, τρένα, μετρό (εφόσον υπάρχουν) 
  • Προαιρετικές / προτεινόμενες εκδρομές ή δραστηριότητες. 
Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.