Βελιγράδι με Δώρο το αεροπορικό εισιτήριο

Οδικό Αεροπορικώς, 3,4,5 ημέρες

Βελιγράδι-Νις-Ζέμουν-Φρούσκα Γκόρα -Σερβία

ΑΠΟ 79 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΝΙΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ- ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (590 χλμ)

 

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από το γραφείο μας και, διασχίζοντας τα σύνορα Ευζώνων και περνώντας έξω από Σκόπια και αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του Μοράβα κάνουμε στάση στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας τη Νις, χτισμένη στις όχθες του ποταμού Νισάβα και γενέτειρα του Μέγα Κωνσταντίνου, καταλήγουμε το απόγευμα στο Βελιγράδι. Πρώτη  επίσκεψη στο Ναό του Αγίου Σάββα, που είναι ο μεγαλύτερος (εν λειτουργία) ορθόδοξος ναός του κόσμου. Ο τρούλος φτάνει τα 70 μέτρα ύψος και φέρει πάνω του επίχρυσο σταυρό 12 μέτρων, ενώ έχει 49 καμπάνες και είναι ορατός από κάθε σημείο της πόλης. Τακτοποίηση στο Ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος στην όμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας.

2η ημέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΖΕΜΟΥΝ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

 

Μετά το πρωινό ξεκινάμε για την πραγματική γνωριμία με τη πόλη του Βελιγραδίου, μία από τις παλαιότερες πόλεις της Ευρώπης, χτισμένη από τους Κέλτες τον 3ο αιώνα π.Χ, στις όχθες του ποταμού Σάββα, ο οποίος αποτελεί ουσιαστικά παραπόταμο του Δούναβη. Είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. Ξεκινάμε από το Σιδηροδρομικό σταθμό, ένα όμορφο κτίριο του 1884 το οποίο σύντομα θα σταματήσει να λειτουργεί και θα γίνει μουσείο της πόλης. Μπαίνουμε στην οδό Nemanjina και στην Resavska, απολαμβάνοντας τη θέα στα κτίρια υπουργείων, αλλά και ενθυμούμενοι το βομβαρδισμό του 1999, με τα γκρεμισμένα στρατιωτικά κτίρια, που ακόμη στέκονται στο κέντρο της πόλης. Συνεχίζουμε με την εκκλησία του Αγίου Μάρκου δίπλα στο πανέμορφο πάρκο Τασμάϊνταν, τη Βουλή της Σερβίας, το Παλιό και το Καινούργιο παλάτι, την Πλατεία του Νίκολα Πάσιτς και αμέσως μετά την κεντρική και μεγαλύτερη πλατεία της πόλης, την Πλατεία Δημοκρατίας με το Εθνικό μουσείο και το Εθνικό θέατρο.Μετά το πρωινό κατευθυνόμαστε στην Πλατεία Φοιτητών και προχωράμε με τα πόδια μέσα στο πάρκο και το φρούριο Καλεμέγκνταν (Kalemegdan) όπου θα απολαύσουμε τη θέα στο σημείο συνάντησης των ποταμών Σάββα και Δούναβη.Εδώ βρίσκεται και το Στρατιωτικό Μουσείο, ένα ζωντανό μουσείο πολεμικού υλικού για την ιστορία της Γιουγκοσλαβίας, με στρατιωτικά εκθέματα από τη Ρωμαϊκή εποχή, το Μεσαίωνα και το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, καθώς και τα απομεινάρια του Αμερικανικού Stealth. Πριν μπούμε στο πάρκο, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το μνημείο του Ρήγα Φεραίου και τον πύργο Νέμπογισα, στον οποίο φυλακίστηκε και σκοτώθηκε. Στην επιστροφή μας από το φρούριο, θα μπούμε στο πανέμορφο πεζόδρομο της πόλης και θα καταλήξουμε στο μνημείο του Knez Mihajlo, του πρίγκιπα ο οποίος έβαλε τις ρίζες για την σημερινή όψη της πλατείας και πεζοδρόμου. Μετά περνάμε στην άλλη πλευρά του ποταμιού, με προορισμό μας την περιοχή Ζέμουν. Το Ζέμουν είναι αρκετά διαφορετικό από το Βελιγράδι και χτισμένο σε άλλο στυλ, με ιστορικά μπαρόκ κτίρια, πλατείες και παραδοσιακά café. Θα δούμε το Καλεμέγκνταν (Kalemegdan) πάλι, αλλά από την άλλη πλευρά του ποταμιού, ενώ πίνουμε τον καφέ μας δίπλα στον Πύργο στο λόφο Γκάρδος.

3η ημέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ- ΦΟΥΣΚΑ ΓΚΟΡΑ – ΝΟΒΙ ΣΑΝΤ –ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πρωινό και αναχώρηση για το βουνό Φρούσκα Γκόρα, τόπος γνωστός ως σερβικό Άγιον Όρος με τα 35 μοναστήρια του. Η επίσκεψή μας περιλαμβάνει 3 εξ αυτών. Το μοναστήρι Novo Hopovo του 15ου αιώνα που χτίστηκε από τον τελευταίο Σέρβο δεσπότη, Đurađ Branković και με την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, ήταν από τα πιο σημαντικά μοναστήρια για τους Σέρβους που προσέφυγαν στην τότε Αυστροουγγαρία. Το μοναστήρι Krušedol του 16ου αιώνα, με την εκκλησία του Ευαγγελισμού και το μοναστήρι Grgeteg όπου θα δούμε 21 τοιχογραφίες του Uroš Predić, γνωστού  Σέρβου ζωγράφου.Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε το κέντρο της πόλης του Νόβι Σαντ που αποκαλείται «Αθήνα της Σερβίας» και είναι κέντρο της σερβικής μπαρόκ διανοητικής ελίτ. Στην ξενάγησή μας θα δούμε την οδό Dunavska (Δουνάβσκα) και Zmaj Jovina, τους πεζόδρομους, την πλατεία Ελευθερίας, το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο, την Καθολική Εκκλησία της Παναγίας, το σπίτι της συζύγου του Άλμπερτ Αϊνστάιν, την Εβραϊκή Συναγωγή Matica Srpska, και την παλιά Ελληνική συνοικία της πόλης. Αργά το απόγευμα συνάντηση στο ξενοδοχείο μας για τη μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας στη Θεσσαλονίκη.

Περιλαμβάνουν:
 

  • Αεροπορικο εισιτήριο με την Airserbia 
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία τις επιλογής σας 3* η 4*
  • Πρωινό ή ημιδιατροφή 
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
  • Βαλίτσα και χειραποσκεύη ανά άτομο




Δεν περιλαμβάνονται:
 

  • Φόροι αεροδρομίων 75€
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, & αρχαιολογικούς χώρους
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται



Σημειώσεις:

Επιβάρυνση ημιδιατροφής στο Abba Hotel 25€ ανά άτομο, στο Belgrade City 20€ ανά άτομο.

Η εκδρομή στην αναχώρηση 19/12 πάει οδικως και επιστρέφει αεροπορικως, και στην αναχώρηση της 27/12 πάει αεροπορικως και επιστρέφει οδικως.

Στο 4ήμερο πρόγραμμα δεν πραγματοποιείται η 3η ημέρα.

Στο 3ήμερο πρόγραμμα δεν πραγματοποιούνται η 3η και η 4η ημέρα